Audivina

Společnost HIFIMAN vytvořila pro název svých uzavřených studiových sluchátek umělé slovo Audivina. Kombinuje latinský imperativ "Audi" ("Poslouchej!") se slovem "Vina", které pochází ze sanskrtu a odkazuje na indický nástroj loutnu.

Audivina byla vyvinuta pro použití v nahrávacím studiu, ale je ideální i pro audiofilní posluchače hudby, kteří nechtějí rušit své okolí, například v kanceláři. Stejně jako všechna větší sluchátka HIFIMAN používá Audivina magnetostatický měnič. U tohoto typu měniče je velmi tenká fólie o tloušťce v řádu nanometrů pokryta extrémně tenkými vodivými cestami, kterými proudí hudební signál. Tyto vodivé dráhy se nacházejí v permanentním magnetickém poli takzvaných stealth magnetů, které díky svému tvaru minimalizují nežádoucí rezonance vzduchu proudícího kolem nich. Společnost HIFIMAN je považována za technologického průkopníka ve výrobě těchto membrán, protože začala pokrývat fólie nanočásticemi, které působí proti stárnutí materiálu.

Audivina jsou uzavřený model přes uši s poslechovými kapslemi z lakovaného bukového dřeva. Díky konstrukci vnitřku kapsle nabízejí sluchátka akustiku dokonalého koncertního sálu, ale s detaily a intimitou jazzového klubu. Jejich design byl inspirován akustickou architekturou sálu Bayreuthského festivalu, jehož vícestupňové tlumení pomáhá posluchačům vnímat širokou a detailní zvukovou scénu v malém uzavřeném prostoru. Směrováním zvuku přes komoru vzniká široká zvuková scéna. Zatímco většina sluchátek spoléhá na vyrovnávání rozptýleného pole, což má často za následek snížení basové odezvy, konstrukce Audivina eliminuje rezonanci a křížení. Díky tomu jsou tato sluchátka ideální náhradou velkých reproduktorů při mixáži a masteringu ve studiu.

Flexibilní ocelová a hliníková konstrukce hlavového mostu nabízí vysoký komfort nošení i během dlouhých sezení u mixážního pultu a lze ji spolehlivě nastavit. Náušníky jsou vyrobeny ze syntetické kůže a polyethylenové tkaniny. Jejich tvar je optimalizován pro lidské ucho a zajistí pohodlné usazení pro většinu uší. Polštářky lze samozřejmě vyměnit. Součástí dodávky jsou tři propojovací kabely ve dvou délkách s různými možnostmi připojení. Audivina nejsou technicky náročná na řízení, ale pro optimální zvukový zážitek se doporučuje kvalitní a výkonný sluchátkový zesilovač s výstupním výkonem více než půl wattu do 20 ohmů. V ideálním případě by měl mít vyvážený sluchátkový výstup.

INFORMACE O VÝROBCI
HIFIMAN AUDIVINA
Frekvenční odezva: 5Hz - 55KHz
citlivost: 97dB
Impedance: 20 Ohm
Hmotnost bez kabelu: 470g
Připojovací kabel: 1 x 1,5 m z 90° mini jack na 2 x mini stereo jack; 1 x 3 m z 6,35 mm jack na 2 x mini stereo jack; 1 x 3 m ze 4-pinového XLR na 2 x mini stereo jack
Rozsah dodávky: 1 x cestovní pouzdro
Cena: 2 400 eur

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies