Kingfisher Audio

Australská společnost Kingfisher Audio si v poslední době zaslouženě získává dobré jméno a její nový vlajkový třípásmový reproduktor v retro stylu je jedním z těch, které budete chtít slyšet.

Dacelo jsou inspirovány klasickými reproduktory ze 70. a 80. let a několika pozoruhodnými reedicemi, jako jsou KLH model 5 a JBL L100. Třípásmová basreflexová (portovaná) konstrukce využívající špičkové měniče dánské konstrukce se může pochlubit 10" basovým reproduktorem s vysokým zdvihem, 5,5" středovým reproduktorem s vyváženou membránou z egyptských papyrových vláken a pokročilým pavoukem BIMAX, jakož i 29mm hedvábným kruhovým zářičem. Navzdory retro stylu reproduktoru jsou měniče cokoli, jen ne měniče, které využívají nejmodernější technologie, které byste u reproduktorů v této cenové kategorii očekávali.

Myles Oliver-King, mladší polovina této společnosti vedené otcem a synem, řekl:

Stejně jako všechny naše návrhy, ani Dacelo nebyly postaveny s ohledem na cenu nebo pro uspokojení určitého zákazníka, navrhli jsme je jako reproduktory, se kterými bychom sami rádi žili. Inspirovali jsme se některými nedávnými reedicemi ikonických reproduktorů a byli jsme zvědaví, co dokážeme udělat s moderní technikou a australskými dýhami ve stylu staré školy.

Stejně jako všechny reproduktory Kingfisher jsou i Dacelo obloženy silnými dýhami z australského tvrdého dřeva, které byly vyrobeny přímo ve firmě ze zachráněných kmenů. To jim pomáhá odlišit se na australském trhu se zajímavými dřevinami, jako je Bloodwood a Silky Oak, což je osvěžující odklon od standardních druhů ze severní polokoule, které obvykle vídáme na trhu. Znamená to také, že žádné dva páry nejsou stejné. Více informací o jejich procesu výroby ze stromu na reproduktor najdete zde.

Reproduktory Dacelo mají rozměry 324x690x291 (š x v x h mm) bez stojanů a každý váží 24 kg. Udávaná frekvenční odezva je +/- 2db od 38Hz-30Khz, zatímco basové rozšíření je -6db@29Hz. Mají jmenovitý výkon 200 W s impedancí 8 ohmů a citlivostí 87 dB/2,83 V.

Kingfisher Audio je australská butiková značka zaměřená na nízký počet vysoce kvalitních výrobků. To znamená, že na jejich reproduktory jsou krátké čekací doby, takže zákazník má možnost mluvit a spolupracovat přímo s výrobcem v průběhu celého procesu. Společnost Kingfisher také nabízí domácí zkoušky pro zájemce na středním severním pobřeží Nového Jižního Walesu a můžete si vyzkoušet jakýkoli z jejich tří modelů v Coffs Coast Audio v Coffs Harbour.

Reproduktory Kingfisher Audio Dacelo jsou nyní k dispozici a prodávají se za 8 799 USD RRP s černými magnetickými mřížkami a černými dřevěnými stojany. Na objednávku jsou k dispozici také vlastní barevné mřížky.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies