Silent Pounder

Společnost Silent Pound píše: "My v Silent Pound jsme velmi nadšeni, že se můžeme zúčastnit letošní výstavy Audio Video Show ve Varšavě. A věříme, že vám můžeme ukázat něco výjimečného."

Krátký úvod o nás: Zaměřujeme se na reproduktory s otevřenou přepážkou. Náš předchozí systém Discovery byl uctíván pro svou schopnost naplnit obývací pokoj 3D zvukem jako naživo, výjimečnou rychlostí a dynamikou, stejně jako výjimečně přesnými a rychlými nízkými frekvencemi, slyšitelnými i při nízkých hladinách zvuku.

Na výstavě posuneme evoluci zvuku ještě dál a představíme náš nový model - Challenger, který je pastvou pro vaše oči i uši. Challenger je hybridní audiosystém, který boří stereotypy a který jsme vyvinuli společně s fyziky během několika posledních let.

Minimální, ale přesto subtilní a elegantní design Challengeru zajistí bezkonkurenční čistotu, expresivitu zvuku a velkou a detailní zvukovou scénu v jakékoli místnosti o rozloze pouhých 25 m2 bez jakéhokoli zvukového odhlučnění.

Rádi bychom Vás osobně pozvali, abyste se stali svědky dalšího kroku ve vývoji Silent Pound na varšavském veletrhu Audio Video Show. Srdečně Vás zveme k návštěvě v zasedací místnosti hotelu Radisson Blu Sobieski Hotel Arkadia IV-V.

Směrová akustika jako způsob snížení akustické interakce s místností

Kvalitní akustická úprava místnosti často může a obvykle i převyšuje náklady na kvalitní reproduktory. Proto má větší smysl zvýšit kvalitu zvuku nasměrováním zvukových vln směrem k posluchači a zároveň se snažit vyzařovat co nejméně vln na odrazivé plochy, čímž se sníží interakce mezi reproduktory a místností.

Optimalizace rozptylu zvuku v akusticky neupravené místnosti byla naším hlavním cílem. K jejímu dosažení jsme použili moderní CAD a metody matematického modelování.

Díky pečlivé matematické analýze, četným experimentům a kritickým subjektivním poslechům se nám podařilo navrhnout akustický systém vhodný pro různé velikosti místností při zachování tonální vyváženosti, vysokého rozlišení a velkolepých detailů zvukové scény.

Třikrát menší rezonance místnosti bez dodatečné úpravy místnosti

Z technického hlediska je největší výzvou kontrola směrovosti v oblasti nízkých frekvencí. Existují různé způsoby, jak tohoto cíle dosáhnout, například pomocí nízkofrekvenčních rohů nebo nízkofrekvenčních reproduktorových soustav. Jejich pořízení je obvykle velmi nákladné a jejich instalace vyžaduje značné technické dovednosti.

Tento problém jsme vyřešili zabudováním nízkofrekvenčního (LF) modulu gradientního typu do našeho systému a výsledky byly překvapivé: 3x menší vyzařování akustického výkonu do místnosti (směrový index ~4,8 dB) ve srovnání s tradičními reproduktory s uzavřenou skříní vyzařujícími nízkofrekvenční zvuk všemi směry. Toto konkrétní technické řešení LF umožnilo znatelné snížení rezonance místnosti v rámci nejnižších frekvencí bez dodatečné úpravy místnosti.

Matematické modelování směrových charakteristik pomocí metody konečných prvků umožnilo optimalizovat konstrukci přepážky, zvolit optimální křížovou frekvenci a výrazně zlepšit reprodukci nízkofrekvenčního pásma.

Patentovaná optimalizace skříně a horny pro střední pásmo

Středofrekvenční pásmo hraje zásadní roli při ztvárnění zvukové scény, a proto jsme věnovali velkou pozornost návrhu středo- a vysokofrekvenční části systému. Abychom vyřešili korekci směrovosti středních frekvencí (MF) ve spodní části rozsahu MF, vytvořili jsme jedinečnou akustickou skříň, která umožnila najít optimální akustickou rovnováhu mezi MF a LF. Pečlivé experimenty a výpočty vedly k výrazně detailnější zvukové scéně ve srovnání s tradičními systémy.

Rozsah MF-HF je znovu vytvořen matematicky modelovanou kompaktní hornou naší vlastní originální konstrukce vyladěnou tak, aby odpovídala MF. Horna se vyznačuje nejvyššími technickými specifikacemi a a zní velmi přirozeně bez jakýchkoli přídavků charakteristických pro nevhodně navržené horny.

Design

Při vytváření modelu Challenger jsme věnovali velkou pozornost nejen zvuku, ale i vizuální estetice.

Ocelová skříň může na první pohled vypadat monumentálně, ale je hluboká pouhých 15 cm a díky svým štíhlým, jemným a elegantním liniím nenápadně zapadne do prostoru vaší místnosti.

Inspirováni výrobci časomíry a naším vlastním modelem Discovery s otevřenou přepážkou jsme nechali část zadní strany systému otevřenou. Ti, kteří chtějí nahlédnout na zadní stranu nízkofrekvenčních měničů, navržených a vyrobených exkluzivně pro Silent Pound, tak mohou snadno učinit jednoduchým odstraněním bezpečnostní síťky. Crossoverová část naší vlastní konstrukce je vždy viditelná přes průhledné bezpečnostní sklo.

Ti, kteří chtějí svůj systém ještě více ozvláštnit, si mohou vybrat více než klasickou černou nebo bílou barvu. Nabízíme širokou škálu barev, od perleťově modré Gentian Blue až po šedou metalízu Atlas.

Díky úsilí oceňovaného průmyslového designéra Mosese Kanga se všechny tyto prvky hladce spojily v úžasný audio systém, který je akusticky i vizuálně působivý - Silent Pound Challenger, navržený a sestavený v Litvě.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies