Ansuz Darkz

Společnost Ansuz Acoustics slaví 10 let od svého založení s novou výroční rezonanční regulací Ansuz Darkz D2W.

ANSUZ ACOUSTICS
Před 10 lety založili společnost Ansuz Acoustics Lars Kristensen a Michael Børresen. Po více než dvaceti letech v oboru audiokabelů se Lars tehdy skutečně zařekl, že už nikdy nevstoupí do kabelového byznysu. Když však Michael představil Larsovi své nápady na audiokabely, byl z této myšlenky naprosto nadšený. Krátce nato začali vyvíjet potřebné výrobní zařízení a nakonec se zrodila společnost Ansuz Acoustics.

Společnost Ansuz založili z touhy vyrábět kabely, díky nimž by hudba zněla mnohem přirozeněji a autentičtěji. Michael i Lars měli pocit, že běžné kabely při připojení k audiosystému nepropouštějí veškerou hudbu a zvuk komprimují. Testováním a důkladným výzkumem zjistili, že velkou část problému tvoří indukce, špatná mechanická stabilita a nežádoucí šum. Cílem proto bylo vyvinout kabely a další audio zařízení, která by zlepšila kontrolu rezonance, snížila nežádoucí šum a snížila indukčnost.

SEVERSKÁ MYTOLOGIE
Slovo Ansuz pochází ze severské mytologie a původně je jednou z Odinových run, což znamená moudrost. Pro společnost Ansuz Acoustics význam slova moudrost znamená znalosti, které člověk má, ale také zvědavost a snahu získávat nové poznatky, a tím se stát ještě moudřejším.

DÁNSKÁ HIFI
Před více než 100 lety postavil Dán Peter L. Jensen jeden z prvních reproduktorů na světě a položil tak základ pro desetiletí, kdy Dánsko bylo lídrem v oblasti zvuku a audia. Od té doby má Dánsko hrdou tradici výroby kvalitního zvuku a HiFi zařízení. Ta je založena na dlouholetých zkušenostech, které vedly k bohatým znalostem v oblasti designu a výroby audio zařízení v Dánsku.

ANSUZ, AAVIK A BØRRESEN
Základní myšlenka, filozofie a vize společnosti Ansuz jsou dnes stejné jako před 10 lety a je to přesně stejná motivace, filozofie a vize, které inspirují jejich sesterské společnosti Aavik a Børresen.

"Základní myšlenka společnosti Ansuz je od počátku až po dnešní stav stejná. Ale drobné detaily, na kterých záleží, jsou nám mnohem jasnější," říká Michael Børresen.

AUDIO GROUP DÁNSKO
Od roku 2019 má společnost Ansuz Acoustics společně s firmami Aavik Acoustics a Børresen Acoustics nové sídlo v dánském Aalborgu. Zde se také nachází jejich výrobní zařízení, oddělení výzkumu a vývoje, zkušební laboratoře a obchodní administrativa. Společnost Ansuz má v areálu několik audio showroomů, kde prezentuje a předvádí produkty zákazníkům, partnerům a HiFi nadšencům z regionu i celého světa. Na konci roku 2020 byla založena společnost Audio Group Denmark, která zastřešuje společnosti Ansuz-, Aavik- a Børresen Acoustics, aby posílila všechny tři značky.

VÝROČNÍ LIMITOVANÁ EDICE ANSUZ DARKZ D2W
Na oslavu 10. výročí značky Ansuz připravila dánská značka limitovanou edici speciálního modelu Ansuz Darkz. Model Darkz je jedním z absolutně nejprodávanějších audio produktů Ansuz a představuje podstatu filozofie vývoje produktů Ansuz z hlediska kontroly rezonance.

TŘI DISKY
Ansuz Darkz se skládá ze tří disků. Každý ze dvou horních disků se vznáší na třech kuličkách pro manipulaci a absorpci zvukových vibrací. Ansuz uvádí, že Darkz pohlcují vibrace, které přímo nesouvisejí s cestou signálu.

WOLFRAMOVÉ KULIČKY
Tři disky Darkz jsou akusticky optimalizovány povlakem ze zirkonia a wolframu, na který navazuje exkluzivní vrstva nitridu zirkonia. Nakonec jsou mezivrstvy kuliček vyrobeny z wolframu, prvotřídního materiálu z hlediska stability a kontroly rezonance. Tyto wolframové mezivrstvy se běžně používají pouze v nejvyšším modelu Darkz, Ansuz Darkz Z2 Signature.

NITRID ZIRKONIA
Disky Anniversary Darkz jsou dále akusticky optimalizovány výroční povrchovou úpravou Ansuz. Tato povrchová úprava se na disky nanáší v zařízení Hi-PIMS (High Power Impulse Magnetron Sputtering), které vytváří nejjemnější a nejrovnoměrnější vrstvu zirkonia a wolframu, následovanou vrstvou nitridu zirkonia.

Tato limitovaná edice Anniversary Darkz obsahuje jak exkluzivní výběr materiálů, které dosud nebyly použity v současných variantách Darkz, tak jedinečný vzhled, který tuto Darkz vizuálně odlišuje od ostatních variant.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies