Perlisten

Představujeme Perlisten, nového výrobce reproduktorů, jehož referenční reproduktory S7t, S7s, S5m a S4e krátce po svém uvedení na trh zcela přesvědčily odborníky. V neposlední řadě exkluzivní certifikace THX Dominus působivě dokazuje, že na špičkovém nebi září nová hvězda.

Perlisten je zkratka pro "Perceptual Listening" (vnímavý poslech) a zakladatelé nového výrobce špičkových reproduktorů učinili tento název doslova hlavním mottem své nové společnosti. Na základě desítek let zkušeností z práce pro přední audio společnosti vyvinuli řadu reproduktorů, které vám skutečně umožní zažít "vnímavý poslech". Průlomové technologie, jako je Directivity Pattern Control a reproduktory TeXtreme z uhlíkových vláken, umožňují reproduktorům dosáhnout maximálně nízkého zkreslení, linearity a dynamického rozsahu. Tyto vlastnosti spolu s příkladnými rozptylovými vlastnostmi již vedly k četným nadšeným zprávám v tisku. Ještě větší pocta však přichází od nikoho jiného než od nejvýznamnější světové autority v oblasti filmového zvuku: řada S společnosti Perlisten je dosud jedinou řadou reproduktorů, která získala certifikát podle zbrusu nového označení THX Dominus - nejvyššího standardu pro špičkové systémy domácího kina.

Každý reproduktor má takový výkon, jaký mu dovolí akustika místnosti. Díky technologii Directivity Pattern Control (DPC) se inženýrům společnosti Perlisten podařilo vyvinout průlomovou technologii, která podporuje menší odraz od podlahy a stropu poslechové místnosti než běžné systémy a zároveň zajišťuje široký sweet spot. Srdcem systému DPC je středotónová jednotka s výškovým reproduktorem, jejíž návrh trval 18 měsíců. Rozsáhlé simulace pomocí systému Comsol Acoustic Modelling System a nesčetné testy v terénu vedly k uspořádání, které integruje dvě 28milimetrové karbonové středotónové kopulky do vlnovodu beryliového výškového reproduktoru. Středotónová jednotka DPC kombinuje několik akustických výhod: extrémně lehký a tuhý karbonový kužel umožňuje zapojení středotónových měničů o celou oktávu níže než běžné kopulky. Současně nedochází k nežádoucímu svazování zvuku u větších kuželových reproduktorů. D'Appolitovo uspořádání s výškovým reproduktorem vloženým mezi dva středotónové měniče spolu s pečlivě optimalizovaným vlnovodem zajišťuje široký horizontální rozptyl se silným zaměřením ve vertikální rovině. Technologie DPC tak minimalizuje nežádoucí odrazy v místnosti a zajišťuje vynikající prostorový zvukový obraz ve všech poslechových pozicích s prakticky fotorealistickým podáním hlasů.

Pro basové reproduktory řady S použili inženýři společnosti Perlisten stejný materiál, který se osvědčil u středotónových měničů v jednotce DPC. Pokročilá uhlíková vlákna TeXtreme (TPCD) jsou o deset procent lehčí než běžné materiály z uhlíkových vláken při stejné tloušťce a jejich pevnost se dále zvyšuje díky jedinečnému procesu vrstvení. Výsledkem je dechberoucí výkon v oblasti nízkých frekvencí, který u vlajkové lodi reproduktorů S7t sahá až pod 20 Hz - při zachování bujaré dynamiky a vynikající věrnosti impulzů.

Věžový reproduktor S7 se čtyřmi woofery TPC a středotónovou/výškovou jednotkou DPC je vlajkovou lodí společnosti Perlisten a představuje vrchol toho, co je dnes technologicky možné. Pro ideální přizpůsobení dané poslechové místnosti lze reproduktor provozovat buď jako uzavřený box, nebo jako bassreflexový systém, přičemž jeho spodní mezní frekvence v běžných poslechových místnostech sahá až k působivým 16 Hz. Superlativní středový reproduktor S7 je k dispozici také jako centrální reproduktor s identickou konfigurací.

Menší monitor S5m již svým typovým označením S5 ukazuje, že i přes svůj kompaktnější formát je důsledně zaměřen na špičkový zvukový výkon. Reproduktor S5m je vybaven stejnými technologiemi jako vlajková loď S7t a dosahuje srovnatelného výkonu i v menších poslechových místnostech. Díky nižší mezní frekvenci 29 Hz je také dostatečně vybaven pro studiové monitorovací úlohy. Regálový reproduktor S4b také vyniká přesným rozlišením a dokonalým rozptylem skutečného referenčního reproduktoru Perlisten. V kombinaci se subwooferem se z něj stane audiofilský systém s plným rozsahem a skvěle poslouží i jako prostorový nebo stropní reproduktor v pohlcujících zvukových instalacích. Stejně jako vlajkové modely S7t a S7c mají i menší modely S5m a S4b certifikaci THX Dominus.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies