AKM

Jak se očekávalo, společnost Asahi Kasei Microdevices Corporation (AKM) uvedla do výroby novou vlajkovou loď stereofonních D/A převodníků (DAC) Velvet Sound Verita AK4499EX, která byla představena na veletrhu High End v Mnichově v květnu 2022. Spolu s převodníkem AK4499EX uvedla společnost AKM na trh také digitální filtr AK4191 a modulátor ΔΣ, čímž doplnila dvoučipové řešení, které umožňuje snadno zlepšit výkon díky zcela nezávislým digitálním a analogovým obvodům.

Jak AKM již dříve oznámila, nové vlajkové stereofonní kombinované řešení D/A převodníků umožňuje vytvářet zvukové obvody s prvotřídními charakteristikami odstupu signálu od šumu a THD. To je možné díky novému zařízení Velvet Sound Verita AK4499EX, založenému na prvotřídním předchůdci AK4499 Current Output DAC, v kombinaci s AK4191, které umožňuje zcela samostatné digitální/analogové řešení. Nová funkce "asynchronního provozního režimu" v AK4191 umožňuje zcela oddělit digitální a analogovou část taktování.

Analogové vlastnosti zařízení K4499EX rovněž překonávají vlastnosti vlajkového integrovaného D/A předchůdce AK4499. Nově vyvinutá technologie "DWA (Data Weighted Averaging) Routing Technology" potlačuje šum způsobený faktory výrobního procesu a dosahuje prvotřídních analogových charakteristik, které překonávají vlastnosti AK4499. Při použití ve spojení s AK4191 je AK4499EX ideálním řešením analogové konverze pro přehrávání zdrojů zvuku s velmi vysokým rozlišením, až do vzorkovací frekvence 1536 kHz, 64bitového PCM; nebo 44,8MHz vzorkovací frekvence DSD.

Kromě přijetí zcela odděleného řešení digitálních/analogových obvodů byla konstrukce dále zdokonalena na základě nejnovějších technik vysoce kvalitního zvukového designu společnosti AKM, což vedlo ke znatelnému zlepšení poměru signálu a šumu ze všech hledisek. Systém reprodukuje všechny hudební informace až do nejmenších detailů, aby bylo dosaženo zážitku "zvuku, jako byste tam byli". Specifikace potvrzují hodnotu 135 dB na kanál S/N (vážený A) a -124 dB THD.

Tato kombinace byla vrcholem předvádění AKM na výstavě High End 2022 v Mnichově, která zdůraznila extrémní realismus konstrukce se zvukovým materiálem s vysokým rozlišením. Poté, co společnost AKM začala zařízení vzorkovat, se nové kombinované řešení AK4191+AK4499EX DAC nyní dostalo do výroby.

Aplikace zaměřené na nejvyšší úroveň kvality převodu digitálního signálu na analogový, zejména v nové generaci USB D/A převodníků a síťových digitálních přehrávačů, budou s největší pravděpodobností prvními, kdo budou moci nová zařízení využívat. Vývojáři síťových audio systémů, bezdrátových reproduktorových systémů a soundbarů, a dokonce i audio rozhraní a digitálních mixážních pultů si však pravděpodobně uvědomí výhody svých nových návrhů. Společnost AKM nyní přijímá objednávky ve velkém.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies