Seisimio

Seismion píše: "Audiofilové usilují o dokonalou reprodukci hudebních nahrávek. Protože vibrace jsou zvuk a zvuk jsou vibrace, je třeba eliminovat všechny rušivé vlivy v celém řetězci. Seismion Reactio vás k tomuto cíli přiblíží jako nikdy předtím."

Seismion Reactio je vysoce výkonný izolátor vibrací (výhoda aktivní izolace). Původně byl vyvinut pro splnění nejvyšších standardů pro aplikace, jako je kontrola polovodičů, nanotechnologie a průmyslová metrologie, nyní je k dispozici také pro oblast špičkového audia.

Jelikož se jedná o aktivní systém, je vybaven extrémně citlivými piezoelektrickými senzory, které detekují i ty nejmenší vibrace. Zcela analogový elektronický řídicí obvod generuje požadované kompenzační síly s co nejmenším zkreslením.

Inspirován třetím Newtonovým pohybovým zákonem vytváří Seismion Reactio přesně takové vyrovnávací síly, aby zastavil veškeré vibrace, které vycházejí ze základny nebo vznikají v samotné jednotce (více o rozdílu mezi izolací a stabilizací),

Výsledkem je prostě čistá hudba, jakou člověk dosud sotva zažil.

Volitelný lineární napájecí zdroj, horní deska z HPL a různé velikosti a nosnosti jako volitelné možnosti pro audiofily.

V reakci na speciální požadavky audiofilních uživatelů uvede Seismion na trh vysoce kvalitní lineární napájecí zdroj, vyvinutý pro bezproblémovou spolupráci s izolátorem Reactio (bude brzy oznámen).

Seismion Reactio se dodává v jednoduchém, ale přesto kvalitním provedení s černou práškovou povrchovou úpravou, takže hladce splyne s vaším zařízením, ale vždy prokáže své vysoké nároky přesným a bezchybným vzhledem. Odstranili jsme všechny zbytečnosti a ponechali pouze jedno tlačítko zapnutí/vypnutí a indikační LED diodu.

Kromě toho lze jako další možnost objednat přídavnou horní desku z vysokotlakého laminátu (HPL), která z přístroje Seismion Reactio udělá jedinečný a osobnější předmět.

Standardní typ Reactio má rozměry 500 × 400 mm a výšku pouhých 85 mm. Nosnost je přibližně 80 kg. K dispozici jsou i další varianty, jako je 600×600 mm nebo větší, a verze s vysokou nosností 160 kg.

Izolace všech vibrací nad 1 Hz

Izolace je pro špičkové audiosystémy naprosto zásadní. I sebemenší vibrace z okolních zdrojů ovlivňují reprodukci zvuku. Tranzistory, elektronkové zesilovače a také reproduktory jsou komponenty obzvláště citlivé na vibrační buzení.

Vzhledem k tomu, že většina vibrací se k zařízení dostává přes podlahu, kritický frekvenční rozsah se obvykle pohybuje v rozmezí 2 až 10 Hz. Právě v této oblasti podává aktivní systém Reactio obzvláště dobré výsledky.

Extrémně nízká hladina šumu díky vybrané elektronice.

Je skutečností, že všechny aktivní systémy generují určitý vlastní šum. Dokonce i piezoelektrické snímače obsahují do určité míry šum v signálu snímače. Signál snímače je ve zpětnovazební smyčce několikanásobně zesílen, aby se vytvořily kompenzační síly. Protože regulace nedokáže rozlišit mezi šumem a skutečným signálem, dostává se šum i k akčním členům a budí izolovanou plošinu určitým šumovým vibračním spektrem. To je častý problém mezi audiofily, protože i sebemenší šum ruší reprodukci hudby.

Cílem vývoje však bylo dosáhnout nejnižší úrovně šumu mezi všemi v současnosti dostupnými aktivními izolátory. Výsledkem je ohromující izolace vibrací s nízkou hladinou hluku. Rozdíl je slyšitelný!

Nejvyšší výzvou pro každý izolátor vibrací je prokázat jeho výkon při velmi nízkých vibračních vzruších. Protože nízké buzení přináší špatný odstup signálu od šumu (SNR), většina izolátorů není schopna dosáhnout snížení izolace, které je uvedeno v jejich technických listech. Výrobci obvykle testují své izolátory s řízeným spektrem buzení tak, že umístí izolátor na třepačku a zvolí vhodnou úroveň vibrací.

Tyto výsledky jsou pro audiofily spíše bezvýznamné, protože by své špičkové zařízení neumístili na místo s vysokým buzením vibracemi.

Naproti tomu společnost Seismion měří výkonnost svých izolátorů pomocí čistě okolních vzruchů v laboratoři (jak společnost Seismion měří výkonnost svých izolátorů). Úroveň vibrací je srovnatelná s tím, co mohou koncoví uživatelé zažívat ve svých hudebních místnostech. I při takto nízkém buzení vibracemi nabízí Reactio stále plný izolační výkon.

Výsledkem je, že Seismion Reactio překonává i ta nejpřísnější kritéria VC pro nejnáročnější průmyslové systémy v nanometrovém měřítku (více o křivkách VC).

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies