Panasonic LZ2000

Společnost Panasonic představuje základní a prémiovou řadu televizorů pro rok 2022, která zahrnuje pokročilé modely s obrazovkami OLED a Core LED s úhlopříčkami od 77 do 42 palců.

Modely na rok 2022 přinášejí nové herní funkce, včetně Game Control Board, a vylepšení nízké latence pro hraní her s obnovovací frekvencí 60 Hz. Bez ohledu na velikost obrazovky je v rámci celé řady OLED pro rok 2022 nyní k dispozici vstup HDMI2.1 s pokročilými herními funkcemi.
LED televizor LX940 rovněž podporuje Game Control Board a HDMI2.1. Všechny modely OLED využívají nejnovější konfigurace panelů generace 2022 s vylepšeným jasem a sytostí barev, na jejichž vyladění pracoval přední hollywoodský kolorista Stefan Sonnenfeld. Modely LED řady LX940 a výše využívají procesor HCX Pro AI a podporují automatické nastavení teploty barev tak, aby co nejlépe odpovídala okolnímu prostředí. Všechny modely OLED také podporují adaptivní kalibrovaný režim Netflix. Zážitky z domácího sledování optimalizuje nejnovější verze operačního systému My Home Screen 7.0 a pohodlí zvýší další funkce na zpřístupnění obsahu.

Vylepšení OLED
Řada OLED zahrnuje modely LZ2000 (77’’, 65’’, 55’’), LZ1500 (65’’, 55’’, 48’’, 42’’), LZ1000 (65’’, 55’’) a LZ980 (65’’, 55’’, 48’’, 42’’). Tyto modely jsou ideální volbou pro milovníky filmů, protože všechny OLED televizory pro rok 2022 využívají nejnovější konfigurace panelů. Modely LZ2000 a LZ1500 (s výjimkou 48’’ a 42’’ modelů) se mohou pochlubit konfigurací „Master OLED Pro“, zatímco LZ1000 využívá konfiguraci „Master OLED“. Modely LZ1500 s úhlopříčkou 48’’ a 42’’ a LZ980 používají konfiguraci „OLED“. Všechny modely 2022 OLED byly společností Panasonic speciálně zkonstruovány tak, aby dokázaly zprostředkovat ještě vyšší jas i v maximálních polohách v režimech True Cinema, Cinema, Filmmaker a Professional. Kromě toho byl díky procesoru HCX Pro AI společnosti Panasonic vylepšen barevný rozsah v modré barvě při zachování vysoké přesnosti, pokud jde o reprodukci různých gradací.

Řada Core LED
Řada Core LED zahrnuje modely LX940 LED (75’’, 65’’, 55’’, 49’’, 43’’) a LX800 Core LED (75’’, 65’’, 55’’, 50’’, 43’’), které milovníkům sportu a her poskytují pohlcující zážitek. Řada Core LED, vybavená procesorem HCX Processor Pro AI (LX940) a HCX Processor (LX800), poskytuje vysokou přesnost barev a vynikající kontrast. Řada Core LED je ideální pro denní hraní her a sledování filmů, protože „HDR Cinema Display Pro“ (LX940), „HDR Cinema Display“ (modely LX800 75’’, 65’’, 55’’) a „Bright Panel Plus“ (LX800 50’’, 43’’) upravují jas podle okolního osvětlení.

Vylepšený herní zážitek
Rychlost, jasnost, plynulost – to jsou základní předpoklady pro herní zážitek, který vás plně vtáhne do hry. Herní režim Panasonic Game Mode Extreme demonstruje pokrok, k němuž došlo v několika směrech a který z televizorů Panasonic OLED a LED LX940 činí dokonalé nástroje pro hráče. Patří mezi ně podpora klíčových funkcí standardu HDMI2.1, jako je vysoká snímková frekvence (HFR) a také proměnlivá obnovovací frekvence (VRR) při 120 Hz v plném rozlišení 4K. Podpora VRR pomáhá řešit mnoho potenciálních problémů na straně konzole, jako je například škubání a trhání, pokud jsou vykreslované rozlišení a úroveň detailů (LOD – level of details) příliš vysoké nebo je vykreslováno příliš mnoho efektů či objektů najednou. Při zapnutém VRR televizor a konzole synchronizují tempo snímků, aby byl zážitek plynulejší. Zbrusu nová funkce nazvaná Game Control Board shromažďuje všechna důležitá herní nastavení a informace na jednom místě a prezentuje je jako překryvnou vrstvu hry – takže kvůli nim hráči nemusí hru opouštět. Navíc ji lze naprogramovat tak, aby byla přístupná pouhým jedním kliknutím na dálkovém ovladači, a to přiřazením k nastavitelnému tlačítku „moje aplikace“.

Překryvná vrstva Game Control Board poskytuje přístup k následujícím klíčovým funkcím a informacím v reálném čase:

• Informace – tato možnost zobrazuje všechny informace ze zdrojové hry, například snímkovou frekvenci, metadata HDR a údaje o podvzorkování chromatičnosti.
• Rozšířená viditelnost tmavých scén (Dark Visibility Enhancer) – umožňuje hráči jemně upravit téměř černou část tmavých scén, což zlepšuje viditelnost cesty nebo usnadňuje odhalení nepřátel skrývajících se ve stínech.
• HDR Tonemap – zobrazuje aktuální nastavení mapování tónů HDR, mezi které patří režimy „Vypnuto“ (mapování tónů řídí herní konzole), „Zapnuto“ (mapování tónů řídí televizor) nebo „Dynamické“ (televizor analyzuje příchozí snímky v reálném čase a vytváří dynamické mapování tónů pro jednotlivé scény, i když je zdrojem statické HDR).
• Input Lag a VRR – zobrazení a úprava vstupního zpoždění a VRR.
• Režim zobrazení – umožňuje hráči v reálném čase měnit režim zobrazení a vidět efekt v přímém náhledu, aby si mohl vybrat preferovaný vzhled.

V roce 2022 dochází ke zlepšení i z hlediska rychlosti. 60Hz obnovovací režim výrazně snižuje latenci a vstupní zpoždění u 60Hz her na televizorech OLED. To výrazně snižuje zátěž pro hráče, kteří vyžadují rychlou odezvu, zejména v akčních hrách. Panasonic navíc dokázal zamezit zasekávání her, čímž je zajištěn plynulejší herní zážitek. Díky tomu také televizory OLED a řada LX940 získaly v roce 2022 certifikát AMD FreeSync Premium Support. LED televizor LX940 je rovněž vybaven rychlým 120Hz panelem zajišťujícím dvojnásobnou rychlost převodu, což je ideální pro hráče, kteří potřebují nízkou latenci.

Kvalita obrazu optimalizovaná pro okolní prostředí
Všechny televizory OLED a televizor LX940 LED využívají pokročilé senzory, které detekují teplotu barev okolí a upravují obraz do nejmenších nuancí, aby poskytovaly přirozenější zážitek například při sledování v noci. Tato nová funkce navazuje na loni představený režim Auto AI společnosti Panasonic, který využívá umělou inteligenci k tomu, aby v reálném čase rozpoznal typ přehrávaného obsahu a plynule a automaticky optimalizoval kvalitu obrazu i zvuku. Pokroky společnosti Panasonic v technologii AI vedly k rychlejšímu rozpoznávání žánrů pomocí umělé inteligence.

Uvnitř prémiových televizorů Panasonic spolupracují pokročilé AI snímače okolního jasu a teploty barev s procesorem HCX Pro AI, aby co nejrealističtěji nastavily každý barevný tón individuálně na základě okolního světla, čímž poskytují pohodlnější zážitek ze sledování ve dne i v noci. To odráží skutečnost, že lidé vnímají „bílou“ různě v závislosti na okolním osvětlení. Například většina evropských domácností používá v noci světla teplých barev, což znamená, že bílé barvy na obrazovce mohou vnímat jako namodralé a příliš studené. Čip HCX Pro AI pracuje vysoce inteligentním způsobem a ladí a zachovává barvy známé lidskému oku (například pleťové tóny), aby byl obraz přirozený.

V roce 2022 navíc Panasonic rozšířil adaptivní ovládání také o podporu adaptivního kalibrovaného režimu Netflix pro automatické zpracování obrazu v závislosti na okolním osvětlení v místnosti. Režim Netflix Adaptive Calibrated Mode, který je k dispozici v řadě OLED, umožňuje televizorům Panasonic poskytovat neuvěřitelně přesnou kvalitu obrazu na hollywoodské úrovni i pro streamovaný obsah, reprodukovat kvalitu obrazu Master Monitor, kterou používají tvůrci filmů Netflix v postprodukci, a poskytovat obraz věrný záměrům filmařů.

Kvalita kina vyladěná v Hollywoodu
Všechny letošní panely OLED v sobě spojují technickou přesnost společnosti Panasonic, kterou umožnilo japonské inženýrství a know-how, podpořené dovednostmi Stefana Sonnenfelda v oblasti ladění barev.
Stefan Sonnenfeld, zakladatel a generální ředitel společnosti Company 3, je spolehlivým spolupracovníkem nejlepších světových filmařů. Sonnenfeld patří mezi hrstku předních umělců, kteří se zasazují o sílu barevného ladění při vyprávění příběhů a sdělování emocí. Sonnenfeld, kterého NPR popisuje jako „filmového da Vinciho“, uplatnil své schopnosti koloristy v mnoha z nejuznávanějších a nejpopulárnějších celovečerních filmech posledního desetiletí. Stejně jako mnoho dalších předních koloristů používá také on při své každodenní práci obrazovky Panasonic OLED jako velkoformátové referenční monitory. Televizory Panasonic OLED jsou tedy často využívány ve studiích a postprodukčních společnostech.

Zlepšení zvuku – přesné vypointování a cílení zvuku
Televizor OLED LZ200 přichází se směrovým zvukem, který doplňuje integrovaný zvukový systém Panasonic 360° Soundscape all-in-one TV. Výsledkem je jedinečný pohlcující audio zážitek v kvalitě Dolby Atmos. Prostorovou zvukovou scénu s obsahem Dolby Atmos navíc dotváří vestavěné reproduktorové jednotky směřující vzhůru, do stran a dopředu. Kromě vylepšeného prostorového zvuku je model LZ2000 vybaven technologií Beam Forming a novým pokročilým systémem reproduktorů Front Array, který zvuk usměrňuje a činí jej přesný a čistý. Modely řady OLED LZ1500 (pouze 65’’, 55’’ modely) se mohou pochlubit pokročilým zvukovým systémem „Dynamic Cinema Surround Pro“, který podporuje Dolby Atmos a využívá vestavěný subwoofer k zajištění silného a bohatého basového zvuku. Řady LZ1500 (kromě 65’’ a 55’’), LZ1000 a LZ980 jsou vybaveny systémem „Cinema Surround Pro“, který rovněž podporuje Dolby Atmos. Řada LX940 obsahuje funkci „Cinema Surround“, zatímco řada LX800 je vybavena vylepšenou funkcí „Surround Sound“.

Ohromující a dostupná zábava
Všechny televizory řady 2022 OLED a LX940 LED jsou vybaveny nejnovější iterací vysoce hodnoceného chytrého operačního systému Panasonic Smart TV OS My Home Screen 7.0, který podporuje většinu hlavní služby streamování videa. K rozšíření výběru nabízí společnost Panasonic také televizor LX800 LED s operačním systémem Android TV™(*), který poskytuje četné možnosti zábavy. Společnost Panasonic u svých modelů s operačním systémem My Home Screen 7.0 dosáhla významného pokroku v oblasti ovládání, která uživatelům umožňuje přístup ke všem souvisejícím nastavením prostřednictvím rychlé nabídky, která také automaticky spouští ovládání hlasovými pokyny. Nová nabídka ovládání také poskytuje řadu užitečných funkcí. Snadno lze konfigurovat hlasové ovládání, zvukové popisy, vylepšení zvukových dialogů a titulky pro sluchově postižené.
(*) Android TV je ochranná známka společnosti Google LLC.

Od modelu LX940 výše jsou všechny televizory Panasonic pro kontinentální Evropu vybaveny originálním tunerem Panasonic Penta Tuner, který poskytuje pět různých možností pro pokročilý příjem vysílání. Klíčem k úspěchu bylo snadné použití, takže výběr je tak jednoduchý, jako je stisknutí tlačítka na dálkovém ovladači televizoru. Mezi možnosti pokročilého příjmu vysílání patří DVB-C (kabelový příjem), DVB-S (přes satelit), DVB-T (tradiční venkovní/vnitřní anténa), TV přes IP a IPTV, která nevyžaduje server. Tato funkce umožňuje značnou flexibilitu při výběru umístění v domě a televizor Panasonic uživatele velmi snadno provede instalací tak, aby proběhla bez komplikací.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies