Rotel Diamond

Dva nové modely Rotel “Diamond Series” připomínají, demonstrují a slaví 60 leté dědictví značky, kterou v roce 1961 v japonském Tokiu založil s neutuchajícím závazkem kvality a vášní pro výjimečný zvuk pan Tomoki Tachikawa. Rodina Tachikawa řídí a vlastní značku Rotel dodnes. Modelová řada Diamond obsahuje DAC CD transport DT-6000 a integrovaný zesilovač RA-6000. Oba komponenty promlouvají novým jazykem industriálního designu v moderním stylu a zároveň vzdávají hold generacím modelů z minulosti.

Jak se od významné oslavy sluší a patří, komponenty Diamond nabízejí mimořádně vysoký standard zvukového projevu, jež je výsledkem kombinace obvodového řešení převzatého z řady Michi a velmi kvalitní zakázkové součástkové základny. To vynáší tyto nové výrobky na špičku sortimentu Rotel. DAC CD transport DT-6000 je nekompromisním zdrojem pro náročné audiofily a milovníky hudby, který probudí zvuk do neslýchané přesnosti. Středobodem modelu DT-6000 je osmikanálový D-A převodník ESS Sabre ES9028PRO nakonfigurovaný jako dvojice čtyř monofonních převodníků vyhrazená pro levý a pravý audio kanál. Obvody zpracování dat digitálních streamů extrahují zvukové nuance s mimořádnou čistotou, smyslem pro detail a výjimečně nízkou hladinou šumu. DAC napájí plně diferenciální výstupní filtry vlastní konstrukce osazené pro realistickou reprodukci pečlivě vyladěnými součástkami. DT-6000 je napájen toroidním transformátorem vlastní výroby a sestavou vysokokapacitních filtračních kondenzátorů se štěrbinovou folií a nízkým rozptylem vířivých proudů. Všechny důležité obvody jsou napájeny nezávislými, od sebe izolovanými zdroji, proto je zbytkový šum a zkreslení ještě nižší.

Vstup PC-USB podporuje kódování MQA a reprodukci hudebních souborů ve formátu DSD. Koaxiální a optická digitální rozhraní jsou ideální pro připojení audio streamerů a mediálních přehrávačů s výstupním signálem PCM a rozlišením až 32bit/384kHz. Nekompromisní kvalita reprodukce je samozřejmě poskytována také od šasi odpruženou CD mechanikou s výsuvným podavačem disků.

Integrovaný zesilovač RA-6000 dodává s využitím technických a akustických řešení převzatých od vlajkových lodí série Michi při 4 ohmové zátěži poctivých 2 x 350 W. Velké péče bylo věnováno především zapojení a výběru součástkové základny ve zvukových obvodech a konstrukci napájecího zdroje. Zároveň se navázalo na již dosažená zlepšení modelů Rotel MKII. Řada vstupů umožňuje připojení současných, ale i starších zdrojů. K dispozici jsou tři koaxiální a tři optické digitální vstupy, tři analogové vstupy RCA, USB vstup pro PC s podporou MQA, Bluetooth aptXTM HD pro bezdrátové streamování ve vysoké kvalitě, symetrický vstup XLR, USB vstup na předním panelu pro výrobky iOS a v neposlední řadě vstup PHONO pro gramofony osazené přenoskou MM potěší příznivce vinylových desek.

RA-6000 a DT-6000 série Diamond jsou dostupné v provedení Black a Silver u autorizovaných prodejců Rotel na přelomu srpna a září 2022.

DOPORUČENÉ CENY:

• RA-6000: 115000 Kč
• DT-6000: 59000 Kč

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies