Atma-Sphere

Atma-Sphere píše: "Projekt třídy D jsme zahájili v roce 2017; zhruba v té době jsme začali slýchat zesilovače třídy D, které vykazovaly dobrý potenciál, a tak jsme zahájili vlastní výzkum.

"Během asi 6 měsíců jsme měli prototyp, který nám ukazoval, že stojí za to se tím zabývat." V roce 2020 nám byl udělen patent v této oblasti. Pokračovali jsme ve výzkumu; naším cílem byl polovodičový zesilovač, který by měl všechny pozitivní vlastnosti dobrého lampového zesilovače, a protože naše zesilovače získávaly v posledních zhruba 30 letech skvělé recenze a ocenění v highendovém tisku, měli jsme pocit, že jsme v dobré pozici, abychom věděli, zda a kdy tohoto cíle dosáhneme. Můžeme s jistotou říci, že máme polovodičový zesilovač, který má veškerou hladkost středů a výšek, jakou očekáváte od vynikajícího lampového zesilovače, ale s výrazně nižším zkreslením a dramaticky nižší výstupní impedancí.

Třída D je založena na výstupních zařízeních GaNFET a přijímá jak single-ended, tak symetrické vstupy. Obvod je zcela vlastní konstrukce a výroby - nepoužívá moduly nikoho jiného. Je příjemné moci říci, že jsme takříkajíc "rozlouskli oříšek" a vyrobili polovodičový zesilovač, který skutečně zastarává lampové zesilovače; to je samozřejmě velmi staré tvrzení, které mnozí v průběhu desetiletí vyslovili; naše tvrzení se může lišit tím, že jsme strávili značné množství času zkoumáním toho, jak ucho interaguje se zkreslením. Lampové zesilovače generují poměrně velké množství 2. nebo 3. harmonické (v případě našich lampových zesilovačů tu druhou), kterou ucho považuje za neškodnou. Právě vyšší harmonické a intermodulace způsobují, že zesilovač zní ostře a jasně. Elektronky to obcházejí, protože 2. a 3. harmonická může tyto vyšší harmonické maskovat, což vede k hladkému zvuku. Zesilovač třídy D má stejný druh zkreslení, ale na mnohem nižší úrovni. To mu umožňuje mít stejný hladký charakter, ale s větší transparentností - při přímém srovnání je snazší rozeznat detaily v zadní části zvukové scény; je soustředěnější. To a způsob, jakým hraje basy, jsou znaky, kterými se liší od našich lampových zesilovačů; jinak má stejně tekuté organické středy a výšky, stejnou jemnost, kterou jsou známé naše lampové zesilovače. Tento zesilovač má velmi pěkný první watt!"

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies