Silent Angel

Hudební streamery Munich M1, Munich M1T a Bremen B1 od společnosti Silent Angel byly optimalizovány z hlediska kvality zvuku. Výkonné procesory, účinné stínění proti vysokofrekvenčnímu rušení a kryty pečlivě navržené pro chlazení a optimální pracovní podmínky instalovaných komponentů zajišťují opravdu dobrý zvukový zážitek.

Streamování hudby je pro hi-fi zábavu stále důležitější. Společnost Silent Angel tento trend nejen brzy rozpoznala, ale svým prvním produktem Switch Bonn N8 způsobila i značný rozruch. Toto poměrně nenápadné zařízení je vyladěno na aktuální šířku pásma a optimalizováno pro co nejlepší přehrávání zvuku a videa. Od této prezentace produktů se portfolio vyvíjelo. V souladu s tím a s ohledem na rostoucí dostupnost obsahu ve vysokém rozlišení si vývojový tým kolem zakladatele společnosti Dr. Erica Jian Huanga, který strávil část svých studií v Porýní, stanovil cíl překonat kvalitu zvuku CD.

Při pečlivém hledání opravdové muzikálnosti a emocionality, která je obvykle spojována s kvalitní analogovou technologií, se rychle ukázalo, že běžné počítače jsou pro poskytování audiofilského obsahu vhodné jen podmíněně - příliš mnoho procesů probíhá současně a narušuje přenos citlivých zvukových dat. Kromě toho jsou počítače nedostatečně stíněné proti rušivým signálům. Rychle se tedy ukázalo, že moderní prostředí pro streamování hudby vyžaduje zcela nové technologické přístupy. Výsledkem je osobitá řada streamovacích zařízení, hudebních serverů a příslušenství, která je příkladem motta společnosti: komponenty Silent Angel jsou navrženy tak, aby pomáhaly lidem žít příjemnější život díky skvělé technologii.

Hudební streamery Munich M1 a Music M1T od společnosti Silent Angel, důsledně navržené pro přenos audiofilské hudby, jsou vybaveny výkonnými procesory ARM Cortex-A72 se čtyřmi procesorovými jádry a taktem 1,5 GHz, které jsou spolu s 32 gigabajty paměti flash určeny výhradně pro zpracování zvuku. Uspořádání skříně, které je speciálně optimalizováno pro hi-fi aplikace, zajišťuje díky speciálně vyvinutému chladiči provozní teplotu pouhých 20 stupňů a nevyžaduje žádné otravné ventilátory. Vysoce účinný absorbér EMI navíc filtruje elektronické rušení a zajišťuje přesný přenos zvukových dat s vysokým rozlišením - pro emocionálně hmatatelnou zvukovou fascinaci, která dává posluchačům zapomenout na digitální technologie.

Hudební streamery Munich M1 a Munich M1T od společnosti Silent Angel se díky svému vybavení rozhraním snadno integrují do audio systémů všech velikostí. Digitální výstupy ve formátu AES/EBU, I2S a S/PDIF podporují vzorkovací frekvence až 384 kHz a DSD128, zatímco rozhraní USB dokáže přenášet soubory PCM 768 kHz a DSD 256. Další port USB je k dispozici pro externí paměťová média, zatímco port Ethernet 1000 Mb/s zajišťuje připojení k výkonným diskům NAS a také ke směrovačům a audio přepínačům. Dva streamery s porty M-IO a M-LINK jsou navíc optimálně vybaveny pro budoucí možnosti rozšíření. Zatímco Munich M1T je speciálně navržen pro použití s vysoce kvalitními externími D/A převodníky, Munich M1 má také výkonný sluchátkový zesilovač a analogové výstupy a lze jej provozovat také s analogovými zesilovači nebo aktivními reproduktory.

Hudební streamer Bremen B1 zpřístupňuje vynikající kvalitu zvuku Silent Angel i milovníkům hudby, kteří si cení bezdrátového pohodlí. Připojuje se ke všem druhům přehrávacích zařízení přes WiFi nebo Bluetooth a díky aplikaci VitOS Light pro iOS a Android je jeho ovládání hračka. Zařízení lze také připojit k routerům nebo diskům NAS prostřednictvím integrovaného portu Ethernet. Model Bremen B1 je také vybaven výkonným zvukovým procesorem ARM Cortex-A7 s frekvencí 1,2 GHz, výkonným napájecím zdrojem bez ventilátorů a absorbéry EMI, které účinně zabraňují vysokofrekvenčnímu rušení ovlivňujícímu cenná zvuková data. Hudební streamer Bremen B1 je vybaven jak analogovými výstupy RCA, tak digitálními rozhraními ve formátech AES/EBU, I2S a S/PDIF, což mu umožňuje bezproblémové připojení k analogovým přehrávacím partnerům a externím převodníkům.

Jakýkoli audiofilský komponent může být jen tak dobrý, jak dobré je jeho napájení, a lineární napájecí zdroj Forester F1 přináší vysoce kvalitním streamerům Silent Angel zvukovou špičku. Symetricky uspořádané vysoce výkonné toroidní transformátory, stabilizace napětí pomocí tranzistorů MOSFET a účinné stínění proti elektromagnetickému rušení zajišťují přesné a stabilní napájení bez jakýchkoli nečistot a poskytují fascinujícím způsobem nezkreslený zvukový obraz, který umožňuje hodiny poslechu hudby bez únavy. Vývojáři společnosti Silent Angel, vedeni svou vášní pro nejlepší zvuk, věnovali zvýšenou pozornost také přívodním kabelům od napájecího zdroje Forester ke koncovým zařízením: stejnosměrné kabely řady Bastei září pozlacenými konektory, účinným stíněním z vysoce čisté mědi, teflonovými izolátory a ušlechtilým bavlněným pláštěm. U světle oranžové a sněhově bílé barvy jsou k dispozici dva různé typy kabelů, které se liší použitým materiálem vodičů a vykazují jemné rozdíly ve zvuku. Každý milovník hi-fi tak může najít ten správný high-end kabel podle svého vkusu a individuálních požadavků.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies