Ondacoustica Carla

Pro dosažení co nejpřirozenějšího zvuku a bezproblémové kombinace měničů pokrývajících celé frekvenční spektrum využívá systém Carla Reference nový přístup založený na řízeném rozptylovém diagramu, který dokonale odpovídá typickým reflexním obytným prostorům a jejich akustickým parametrům.

Model Carla Reference vyzařuje nízké frekvence všesměrově. Jedná se o akustický bodový zdroj, protože woofer a skříň jsou malé v poměru k vyzařované vlnové délce. Střední frekvence jsou rovněž vyzařovány všesměrově, protože přidružený středotónový měnič je umístěn svisle vzhůru a ozařuje tak místnost z jiného úhlu, čímž kompenzuje obvykle rostoucí kardioidní rezonanci způsobenou geometrií měničů. Vyzařovací plochy středotónového reproduktoru ve skříni a výškového reproduktoru v horním panelu jsou vůči sobě v pravém úhlu, takže u nich je vzájemné rušení frekvenční modulace velmi malé, na rozdíl od koaxiálního uspořádání měničů. Vyzařovací efekt zůstává akusticky malý v přechodové zóně, kde středotónový reproduktor a otevřený, vpředu a vzadu vyzařující horní panel přispívají k ledvinovité polarizační charakteristice na úrovni uší.

Ve frekvenčním rozsahu AMT dochází k dipolárnímu vyzařování, přičemž zadní vyzařování je nepravidelně rozptýlené a s rostoucí frekvencí se postupně tlumí. Odezva klesá v kardioidní a dipolární oblasti a s rostoucí frekvencí, což způsobuje, že se barva odraženého zvukového pole plynule mění s frekvencí. Díky řízené rozptylové charakteristice modelu Carla Reference není správná volba polohy v poslechové místnosti tak důležitá a navíc se zvyšuje neutrální, trojrozměrný vjem zvuku.

Dokonale přirozenou reprodukci zvuku zajišťuje také použití pečlivě vybraných reproduktorů. Pro vysoké frekvence využívá Carla Reference nejlepší dostupnou technologii AMT v dipólovém uspořádání. Tento velkolepý reproduktor má působivou impulzní odezvu, která výrazně přispívá k dynamickým zvukovým vlastnostem modelu Carla Reference. Pětipalcový reproduktor, rovněž v dipólovém uspořádání se zadním vyzařováním, je komponent vyrobený na zakázku pro společnost Ondacustica, který dokonale ladí s AMT. Fyzické umístění ovladačů na panelu zajišťuje jejich správnou časovou synchronizaci. Osmipalcový podvozek je rovněž vyroben na zakázku pro společnost Ondacoustica a má propracovaný profil i speciální tlumicí vrstvu, která zajišťuje ideální poměr tuhosti a tlumicího chování - rezonance a zkreslení jsou tak eliminovány. Desetipalcový basový reproduktor vyrobený na zakázku využívá princip akustického odpružení: Basy znějí silně a trvale, bez typického zkreslení a dunění otevřených systémů. Membrána byla optimalizována pro co nejlepší tuhost a kombinována s masivním magnetem. Desetipalcový reproduktor má navíc titanovou kmitací cívku. Zvuková neutralita, čistota a prostorové zobrazení reproduktorů CARLA REFERENCE jsou výjimečné a představují novou zkušenost s věrnou reprodukcí zvuku.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies