Panasonic LZ2000

Společnost Panasonic oznámila uvedení své OLED vlajkové lodi pro rok 2022, model LZ2000 ve velikostech 55, 65 a poprvé také 77 palců.
Díky vynikající přesnosti barev jsou OLED televizory Panasonic vždy nejlepší volbou pro sledování filmů a televizních seriálů ve vysoké kvalitě. Novinka nabízí další herní vylepšení včetně překryvného panelu informací a nastavení nazvaného Game Control Board. Ten přináší automatickou detekci grafického procesoru NVIDIA, vylepšenou latenci 60 Hz a podporu HDMI2.1.. To vše dává modelu LZ2000 sílu i v herní oblasti.
Kompletní přepracování předních reproduktorů také otvírá zcela nové možnosti přesného směrování zvuku v rámci místnosti.

OBRAZ OPTIMALIZOVANÝ PRO DENNÍ DOBU, KDY TELEVIZI SLEDUJETE

Model LZ2000 využívá pokročilé senzory, které detekují teplotu barev okolního světla v místnosti a upravují obraz tak, aby poskytoval přirozenější zážitek například při sledování v noci.
Tato nová funkce navazuje na loni představený režim Auto AI, který využívá umělou inteligenci k identifikaci přehrávaného obsahu v reálném čase, aby mohl automaticky optimalizovat kvalitu obrazu i zvuku pro daný typ obsahu. Koncepce spočívá v tom, že všem uživatelům je poskytována optimální kvalita obrazu a zvuku bez ohledu na typ sledovaného obsahu, aniž by uživatel musel pokaždé měnit nastavení.

LZ2000 používá senzor k detekci teploty barev okolního světla. To je důležité, protože lidé různě vnímají bílou barvu v závislosti na okolním osvětlení. Například většina evropských domácností používá v noci světla teplé barvy, což znamená, že bílé barvy na obrazovce mohou být vnímány jako namodralé a příliš studené. Nový snímač ve spolupráci s procesorem HCX Pro AI upravuje každý tón individuálně co nejrealističtěji v závislosti na okolním osvětlení. Čip HCX Pro AI zachovává barvy, které lidské oko zná, například pleťové tóny.

Režim Auto AI nyní také ještě plynuleji automaticky rozpoznává, jaký typ obsahu sledujete, a podle toho automaticky optimalizuje kvalitu obrazu a zvuku. Pokud například sledujete vysoce kvalitní filmový obsah – přenesete se do kina. Pokud však sledujete mistrovství světa ve fotbale v Kataru, LZ2000 to rozpozná a přenese vás virtuálně na samotný stadion.

Tyto funkce jsou navrženy tak, aby zajistily, že lidé využijí svůj televizor na maximum, aniž by museli ručně upravovat nastavení pro každou příležitost.

KVALITNÍ KINO VYLADĚNÉ V HOLLYWOODU

Model LZ2000 se dodává v tradičních velikostech 65" a 55" a nově ve velikosti 77", kterou společnost Panasonic nazývá „Master OLED Pro – Cinema Size“.
Všechny tři velikosti využívají nejnovější konfiguraci „Master OLED Pro 2022“, kterou společnost Panasonic vyvinula na míru těmto modelům. Výsledkem je další zvýšení jasu na střední úrovni, které přináší vyšší dynamiku HDR a lepší přesnost reprodukce detailů ve světlejších oblastech
Model LZ2000 podporuje velmi širokou škálu formátů HDR, včetně Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive a HLG Photo, což je formát statického obrazu, který přináší statickou fotografii do světa HDR.

VYLEPŠENÍ ZVUKU – SMĚROVÝ ZVUK

Model LZ2000 přináší kromě směrového zvuku také komplexní zvukový balíček televizoru Panasonic 360° Soundscape, který dokáže zprostředkovat pohlcující zážitek standardu Dolby Atmos. Několik vestavěných reproduktorových jednotek směřujících vzhůru, do stran a dopředu vytváří prostorovou zvukovou scénu.

Společnost Panasonic byla první značkou televizorů, která představila vestavěné reproduktory vyzařující nahoru a do stran a v letošním roce společnost Panasonic zcela přepracovala přední reproduktory a nahradila je soustavou reproduktorů (sada reproduktorů uspořádaných v řadě), které se táhnou po celé délce televizoru a jsou chráněny jednolitou mřížkou.

Tato soustava reproduktorů nabízí řadu výhod, včetně širší zvukové scény a přesnějšího, čistšího zvuku, a navíc umožňuje i směrový zvuk. Pomocí velmi intuitivního a snadno použitelného grafického uživatelského rozhraní umožňuje LZ2000 nastavit relativní hlasitost zvuku v různých částech místnosti. Dodává se se třemi režimy: Režim „Pinpoint“, který umožňuje nasměrovat zvuk do jednoho konkrétního bodu; režim „Area“, který umožňuje rozšířit zvuk na skupinu osob v určité části místnosti; a režim „Spot“, který zvyšuje hlasitost v jednom konkrétním místě, zatímco ostatní mohou zvuk stále slyšet.
Směrový zvuk přináší nové výhody. Rodiče s malými dětmi, které spí v sousední místnosti, mohou upravit směr zvuku tak, aby děti nerušil a oni si přitom mohli vychutnat skvělý zvuk. Dalším praktickým využitím je možnost zvýšit hlasitost pro diváka, který špatně slyší, ale ne pro ostatní.

VYLEPŠENÍ HERNÍCH ZÁŽITKŮ

Panasonic LZ2000 přináší ještě více vylepšení pro rostoucí počet hráčů, kteří si jako herní monitor vybírají televizory Panasonic.
Zbrusu nová funkce nazvaná Game Control Board shromažďuje všechna důležitá herní nastavení a informace na jednom místě. Zobrazuje je jako překryvnou vrstvu nad hrou, abyste kvůli nim nemuseli opouštět prostředí hry. Navíc ji lze naprogramovat tak, aby byla přístupná na jediné kliknutí na dálkovém ovladači, a to přiřazením k přizpůsobitelnému tlačítku „my App“.
Překryvná vrstva ovládání hry poskytuje přístup k následujícím klíčovým funkcím a informacím v reálném čase:
 Informace – tato možnost zobrazuje všechny informace pocházející ze zdrojové hry, jako je snímková frekvence, metadata HDR a údaje o podvzorkování chromatičnosti.
 Dark Visibility Enhancer – umožňuje hráči granulárně upravit téměř černou část tmavých scén, což usnadňuje při hraní viditelnost trasy vpřed nebo odhalení nepřátel skrývajících se ve stínech.
 HDR Tonemap – zobrazuje aktuální nastavení mapování tónů HDR, mezi které patří „Vypnuto“ (mapování tónů řídí herní konzole); „Zapnuto“ (mapování tónů řídí televizor); nebo Dynamické (televizor analyzuje příchozí snímky v reálném čase a vytváří dynamické mapování tónů pro jednotlivé scény, i když je zdrojem statické HDR).
 Input Lag a VRR – zobrazení a úprava nastavení zpoždění vstupu a proměnné obnovovací frekvence.
 Režim zobrazení – umožňuje hráči v reálném čase měnit režim zobrazení a vidět efekt v přímém přenosu, aby si mohl vybrat vzhled, který preferuje.
Mezi další nové funkce patří “SPD Auto Game Mode“, automatická detekce kompatibilních grafických procesorů NVIDIA podporujících HDMI2.1 4K HFR/VRR (např. RTX30--), díky čemuž LZ2000 automaticky optimalizuje zpoždění vstupu i nastavení VRR, aby poskytoval dokonalý herní výkon.
Společnost Panasonic také dále snížila zpoždění vstupu pro 60Hz hry, které podporuje většina herních konzolí, a to prostřednictvím nového „60Hz obnovovacího režimu“.
Model LZ2000 bude po vybalení z krabice podporovat klíčové funkce HDMI 2.1, jako je vysoká snímková frekvence (HFR) a také variabilní obnovovací frekvence (VRR) při 120 Hz v plném rozlišení 4K. Díky tomu je monitor LZ2000 ideální pro nejnovější herní konzole. Díky podpoře VRR dokáže vyřešit mnoho potenciálních problémů na straně konzole, jako je například sekání, pokud je vykreslované rozlišení a LOD (úroveň detailů) příliš vysoké nebo je vykreslováno příliš mnoho efektů či objektů najednou. Při zapnutém VRR televizor a konzole synchronizují frekvenci snímků a poskytují tak plynulejší zážitek.

VYLEPŠENÍ SYSTÉMU MY HOME SCREEN 7.0

Model LZ2000 je vybaven nejnovější iterací vysoce hodnoceného operačního systému pro chytré televizory Panasonic My Home Screen 7.0, který podporuje všechny hlavní služby pro streamování videa a obsahuje některá vylepšení z hlediska přístupnosti a také funkce myScenery.
Společnost Panasonic spolupracovala s Německou federací nevidomých a slabozrakých na zlepšení přístupnosti osobám se zrakovým postižením. S modelem LZ2000 budou mít spotřebitelé přístup ke všem souvisejícím nastavením prostřednictvím rychlého menu, které také automaticky spustí hlasové pokyny. Nová nabídka přístupnosti také poskytuje řadu užitečných funkcí. Snadno lze konfigurovat hlasové ovládání, zvukové popisy, vylepšení zvukových dialogů a titulky pro sluchově postižené.
Kromě těchto důležitých vylepšení v oblasti přístupnosti vám LZ2000 pomůže také s relaxací. Funkce myScenery, která umožňuje vybrat si z nabídky odpočinkových obrázků a videí, přidala více statických snímků a také sadu relaxačních zvuků přírody od společnosti Joy Foundation, které byly shromážděny z celého světa, včetně Havajských ostrovů, Madagaskaru a také Nepálu.
Model LZ2000 také podporuje hlavní vestavěné hlasové služby, které uživatelům umožňují ovládat některé klíčové funkce televizoru pouze hlasem.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies