MK Sound Dominus

Společnost M&K Sound, průkopník v oblasti subwooferů, který je celosvětově uznávaný na trhu filmových mixážních studií a domácích kin, oznámila dostupnost tří zcela nových subwooferů s certifikací THX: X15+, X12+ a X10+. Nová řada subwooferů, která zahrnuje první 15palcový model Dominus X15+ s certifikací THX, nabízí vyšší výkon a nové měniče, které jsou připraveny posílit jakékoli zvukové prostředí o referenční basy.

Tři nové subwoofery, každý s charakteristickou konfigurací měničů M&K Sound push-pull, staví na výkonu dřívější řady X společnosti a zajišťují hlubší, rychlejší a hlasitější basy než kdykoli předtím.

"Pečlivě jsme zvažovali, jak vytvořit nástupce našich předních subwooferů řady X s push-pull reproduktory," říká Per Becher, výkonný ředitel společnosti M&K Sound. "S rostoucí poptávkou po velkých domácích kinech však bylo jasné, že budeme muset opět nově definovat, co znamená vynikající basový výkon pro domácí i profesionální prostředí."

Každý model subwooferu získal prestižní status THX, přičemž X15+ je prvním 15palcovým push-pull subwooferem společnosti, který získal certifikaci THX třídy Dominus, ať už je použit jako samostatný subwoofer, nebo jako pár. Dvojitý 10palcový měnič X10+ s certifikací THX Select, dvojitý 12palcový měnič X12+ s certifikací THX Ultra a dvojitý 15palcový měnič X15+ s certifikací THX Dominus zaručují, že milovníci filmů a hudby mohou ve svých domácích multimediálních nebo obývacích pokojích dosáhnout profesionální referenční úrovně zvuku kina až do 2 000 ft3, 3 000 ft3 a 6 500 ft3. Zlatá pečeť THX ověřuje, že zákazník může očekávat požitek z filmové zvukové stopy "tak, jak to zamýšlel režisér".

"Jsme potěšeni, že můžeme oznámit certifikaci THX ve třech výkonnostních třídách THX pro zvukového inovátora, společnost M&K Sound," říká Steven Martz, viceprezident pro globální technologie společnosti THX Ltd. "Zvukoví inženýři společnosti M&K patří mezi světovou špičku a projít přísnými standardy THX pro certifikaci zvuku znamená absolvovat stovky testů. Společnost M&K může být na tento úspěch hrdá a audio nadšenci po celém světě budou potěšeni mimořádně čistým a výkonným výstupem těchto vynikajících subwooferů."

Kromě představení vůbec prvního 15palcového subwooferu společnosti M&K Sound přidal tým expertů společnosti M&K Sound do původní řady X četná vylepšení, včetně obrovského zvýšení efektivního a špičkového výkonu, které umožňuje čistší výkon oproti dřívějším modelům X10 a X12, a to péčí zcela nových dánských zesilovačů třídy D ICEpower, které byly navrženy a vyrobeny v Dánsku.

Aktualizované a přepracované woofery s o 30 % většími kmitacími cívkami a magnety (X12+ a X10+) usnadňují značný výkon nových subwooferů, což umožňuje společnosti M&K poskytovat ještě více podzemního, sedadly otřásajícího dunění, kterým jsou proslulé. Zvýšená lineární exkurze navíc zajišťuje zvládnutí tohoto dostupného výkonu navíc, aniž by kdy došlo k obětování citlivosti nebo podléhání zkreslení.

Masivní, měřitelné vylepšení výkonu oproti původní řadě X zahrnuje schopnost nechat publikum zažít nové hloubky s basovými frekvencemi "cítím, ale neslyším" již od 16 Hz (X15+), 18 Hz (X12+) a 20 Hz (X10+). Pro všechny modely byly vyvinuty nové kužely wooferů z uhlíkových vláken s mimořádně vysokou pevností a tuhostí, aby se přizpůsobily zvýšenému výkonu a exkurzi nové řady X+. Vlastní CNC obráběné extrudované hliníkové zkracovací kroužky Distortion Killer společnosti M&K Sound jsou také zárukou absolutní kontroly a příkladného výkonu bez zkreslení ve všech nastaveních.

Ikonická architektura subwooferů M&K Sound Push-Pull a neizobarická konfigurace "obráceného dvojitého měniče" znamenají, že oba měniče ve skříni jsou "vystaveny" vzduchu v místnosti. V důsledku toho jsou modely řady X+, stejně jako předchozí řada X, ve skutečnosti dva subwoofery v jedné skříni, což umožňuje další související snížení zkreslení. To je možné díky tomu, že jeden reproduktor je vůči druhému invertovaný, čímž se ruší nelinearity a vznikají zcela symetrické průběhy.

Modely X15+, X12+ a X10+ jsou vybaveny plnou 25mm konstrukcí z MDF desek a výztuhami, které eliminují vibrace panelu nebo rezonance skříně, a zvýšené odvětrávání u základny wooferů zmírňuje zkreslení způsobené turbulencí vzduchu. Tyto vyfrézované dutiny slouží také jako praktické úchyty pro přenášení, což zefektivňuje instalaci.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies