LessLoss

LessLoss uvádí: "Nové kabely LessLoss Entropic Process RCA se skládají ze čtyř klíčových technologií, které dohromady poskytují bezkonkurenční výkon při přenosu signálu."

(#1) C-MARC je zkratka pro Common-Mode Auto-Rejecting Cable (kabel s automatickým odmítnutím společného režimu).

"Na obrázku výše vidíte, jak jsou vodiče rozloženy. Důležité je si uvědomit, že každý z malých jednotlivých vodičů, které vidíte výše, je samostatně smaltovaný. To znamená, že mezi jednotlivými žilami není žádné elektrické spojení s výjimkou samotných konců kabelu, kde jsou provedeny koncovky.

Výsledkem je, že v každém z malých spletených svazků, které vidíme výše, se díváme na dvě protipólově polarizované, podlouhlé spirály. V souhrnu jsou tyto dvě protipólované spirály obě osově vyvážené (což znamená, že ke každé pravé zatáčce existuje také přidružená a stejně vodivá levá zatáčka). To také znamená, že na libovolné vzdálenosti jsou obě protipólované spirály co nejblíže fyzickému překrytí (průměr jedné spirály je pouhých 0,125 mm, což znamená, že jsou opravdu tenké jako vlas). Proč je to důležité? Je to důležité a má to vliv na výkon, protože jakýkoli drát funguje jako anténa, která do sebe indukuje elektromagnetické vlny z okolního éteru. Protože jsou tak blízko u sebe a jsou proti sobě vyváženě namotány, indukované rušení se pak na koncích kabelu vyruší, když pravý i levý namotaný vodič přenášející rušení dosáhnou elektrického součtu, čímž se vzájemně vyruší. Stejný princip se již od třicátých let minulého století používá u tzv. brumících kytarových snímačů. Zde jej aplikujeme na celou délku kabelu. Nejen to, ale následně tento proces zopakujeme tak, že opět symetricky položíme levou a pravou vyváženou spirálu již vyvážených mikrodrátů, čímž vznikne dvojitá fraktální replikace geometrie. Výsledkem je velmi tichý šum, na kterém se signály vzájemně neovlivňují. Takto zachovaná čistota tónu je něco, co stojí za obdiv.

Používáme stejný, velmi pracný proces konstrukce jak pro středové jádro, tak pro negativní zpětné "stínění", což má za následek stejné výhody pro odesílací i zpětné vedení. Níže se můžete podívat, jak to celé vypadá v průřezu.

(#2) Entropický proces

Záhadný jev vyhoření jsme zkoumali více než 20 let, pečlivě jsme ho sledovali a stále více se o něm učili, až jsme přišli na způsob, jak ho skutečně využít při návrhu skutečného výrobku. Tento jev nám vrtá hlavou od prvního dne, kdy jsme se s ním před desetiletími poprvé setkali. Ale zůstávalo to pro nás nepolapitelné, až do teď!

To neznamená, že jsme zrušili všechny počáteční změny kvality zvuku. Znamená to pouze, že jsme vyvinuli prostředky a metody, jak ji urychlit, takříkajíc předpřipravit do té míry, že během prvních dvou týdnů poslechu můžete projít řekněme nějakými 200 lety pravidelného vypalování. Proces vypalování jsme nesnížili, ale dali ho na steroidy, aby nám sloužil ještě lépe! To je výhoda nového Entropického procesu.

Výroba verze Entropic Process nám zabere podstatně větší počet pracovních hodin. Stačí jeden poslech a hned poznáte, že to úsilí stojí za to. Přirozeně to také vyžaduje trpělivost, protože tento citlivý a vysoce kontrolovaný výrobní proces nemůžeme nijak uspěchat.

(#3) 100% bavlněné dielektrikum
Vezměte jakýkoli stávající kabel pokrytý plastem a odstraňte plast. Zvukové výsledky vás ohromí. Zvuk se uvolní, stane se přirozenějším, přechodové jevy nebudou zabarveny "lepkavou" pomalostí, kterou plasty vnášejí, a složité hudební pasáže tak budou plynout s lehkostí a čistotou, jak mají. Ve snaze maximalizovat přirozenou tonalitu a zachovat zvukovou čistotu jsou všechny naše signálové a reproduktorové kabely pokryty 100% bavlnou, která tyto vady nevykazuje.

(#4) Sud z tvrdého dřeva Wenge
Tvrdé dřevo mnohem lépe tlumí malé vibrace než rezonanční kovy, jako je hliník. Máme celou webovou stránku věnovanou prezentaci nápadných rozdílů, pokud jde o dobu zvonění a rychlost tlumení. Podívejte se! Poslechněte si příklady! Vše bylo provedeno v kontrolovaném prostředí profesionálního nahrávacího studia a vše je kalibrováno, takže se jedná o skutečné srovnání 1:1 bez jakéhokoli vylepšování nebo hraní si s výsledky za účelem vylepšení našich zjištění.

Podívejte se na to. Pokud vás to nepřesvědčí, pravděpodobně vás nepřesvědčí nic.

Možná se ale stále ptáte: Proč by na tom mělo vůbec záležet? Inu, vezměte v úvahu, že každý protékající proud kolem sebe vytváří přidružené magnetické pole. Tato pole se vlní v závislosti na signálu, ale také vyvolávají síly na struktuře kontaktů. Kontakty na koncích kabelů jsou citlivé uzly. Jsou to fyzikální spoje dvou kovů. V mikroskopickém měřítku budou vždy existovat části dvou kovových povrchů, které k sobě přiléhají silněji, a části, kde je kontaktní tlak slabší. Právě v těchto slabých místech mohou mikrovibrace vést k tomu, že se k signálu přidá ještě více šumu. Abyste si udělali představu, stačí jednou v životě zažít opravdu slabý fyzický kontakt a zjistit, co to udělá se zvukem. Špatný kontakt je jako mikroskopický vypínač, který se rychle přepíná sem a tam. Výsledkem je hlučný zvuk. Pokud zmírníme veškeré mikrovibrace vyvolané vlnícím se magnetickým polem signálu, budou tyto drobné "spínače" méně náchylné k přepínání tam a zpět, což způsobí menší jiskření, a tím se zachová čistota signálu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies