DEQX

Australský digitální specialista DEQX představil svou 4. generaci víceúčelových procesorů s vlastním systémem Advanced HD-Active (nejvyšší model), DEQX Cloud a řadou nových funkcí.

Jakkoli byly předchozí generace procesorů DEQX úspěšné a jakkoli byla technologie v době uvedení na trh a v následných aktualizacích pokročilá - skutečně otřásla světem spotřebitelského digitálního zpracování - inovativní společnost si byla vědoma potřeby uvést na trh novou generaci produktů. Inženýři DEQX pracovali na produktech 4. generace řadu let a nejnovější nabídka slibuje navázat na působivé schopnosti svých předchůdců.

Nové modely DEQX jsou vybaveny trojicí komponent, které pokryjí všechny situace. Všechny modely sdílejí nové síťové rozhraní, které se propojuje s novou funkcí DEQX Cloud umožňující "intuitivní, multiplatformní kalibraci reproduktorů a korekci místnosti bez nutnosti instalace". Společným prvkem všech modelů je také vysoce kvalitní analogově-digitální a digitálně-analogový převodník ESS Sabre Pro (ADC a DAC) v topologii obvodů navržené na míru DEQX. Napájecí zdroje s velmi nízkým šumem údajně poskytují celkové harmonické zkreslení + šum (THD+N) -115 dB od analogového vstupu po výstup. Výpočetní výkon byl výrazně zvýšen díky novému šestijádrovému procesoru ARM, který údajně poskytuje "vyšší rozlišení v časové oblasti a lepší fázové rozlišení při nízkých frekvencích".

Ačkoli je podoba nových komponentů z hlediska stylizace fascie - která obsahuje AMOLED obrazovku, konektor pro sluchátka a velký ovladač hlasitosti - totožná, jsou to možnosti připojení zadního panelu, které oddělují schopnosti jednotlivých modelů. Nový model LS-1 Integrated Power je, jak název napovídá, plnohodnotný procesor s vestavěným zesilovačem - stačí připojit pár reproduktorů a můžete začít. Za tímto účelem má LS-1 Integrated Power vestavěný stereofonní zesilovač s výkonem 200 W na kanál (4 ohmy).

Možnosti streamování jsou k dispozici prostřednictvím rozhraní Bluetooth a síťového připojení Wi-Fi (malá anténa je součástí dodávky) a sítě Ethernet. Několik digitálních vstupů zahrnuje USB-B, koaxiální S/PDIF (RCA), AES/EBU (XLR) a dva optické Toslink. Analogové vstupy se skládají ze symetrického XLR a dvou nesymetrických RCA, z nichž jeden lze nakonfigurovat pro volitelný phono stupeň. K dispozici jsou dva linkové výstupy RCA pro "Main" a "Subwoofer" a 3,5mm sluchátkový výstup (přední panel) pro vestavěný zesilovač. Port USB-A umožňuje připojení paměťových zařízení. Na palubě je k dispozici nová kalibrace reproduktorů a prostorová ekvalizace DEQX, na zadním panelu je vstup XLR pro kalibrační mikrofon. LS-1 je zařízení Roon Ready (čeká se na certifikaci).

S výjimkou zesilovacího stupně jsou všechny výše uvedené funkce k dispozici v digitálním předzesilovači Pre-4. Kromě toho je digitální předzesilovač Pre-4 Digital Preamp vybaven symetrickými výstupy XLR pro hlavní a subwoofer a digitálními výstupy RCA/XLR S/PDIF a AES/EBU. Třetím a posledním modelem je vlajková loď Pre-8 HD-Active pro plně aktivní systémy. Výstupy zahrnují "High" a "Mid" v obou RCA, XLR a digitálních RCA koaxiálních výstupech. Výstupy "Bass" a "Sub-Bass" jsou přes XLR a digitální koaxiální RCA. Digitální výstupy jsou celkem čtyři. Pokročilá funkce HD-Active poskytuje možnost vytvořit velmi přesné nastavení lineární fáze digitálního crossoveru.

Pro nové produkty je k dispozici online kalibrační služba DEQXpert, přičemž DEQX pokračuje i v technické podpoře starších modelů. Stávajícím majitelům DEQX společnost nabízí velkorysé podmínky pro výměnu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies