Jin Yang

Audiozen píše: "Yin a Yang jsou skutečně charismatické monofonní zesilovače ručně vyrobené v Itálii společností Audiozen s jedinečnými vlastnostmi, jako je zrcadlový design, nové sofistikované výkonové tranzistory Si-C a dvojitý napájecí stupeň."

KONCEPT

Pokud jste zde v podstatě ze dvou důvodů: ze zvědavosti nebo pro potěšení. Zvědavost, zájem dozvědět se více, nebo potěšení z přečtení charakteristik těchto výtvorů od Audiozenu.

Samozřejmě to může být také zvědavost a požitek dohromady, tyto dva pojmy jsou téměř protikladné, ale na druhou stranu se mohou i doplňovat.

Věda, život, zkušenost nás učí, že protiklady se vždy přitahovaly, mohou skutečně muset koexistovat, aby se našla hluboká podstata toho, že se doplňují. Každý předmět vytvořený člověkem je sám o sobě činem, vhodným pro svou funkci, pro účel, pro který byl vytvořen.

Monofonní zesilovač je výrobek, stejně jako všechny ostatní výtvory v katalogu firmy, ve stereofonním systému pak budete potřebovat dva. Firma Audiozen šla dál a navrhla a vyrobila dva monofonní zesilovače, každý s vlastní identitou: tento předpoklad je nutností, abyste pokračovali ve čtení, protože od této chvíle se bude hovořit o technických vlastnostech a charakteristikách dvou monofonních zesilovačů Audiozen, které se zrodily jako protiklady a zároveň se doplňují, protože jeden potřebuje druhý k zesílení dvou stereofonních kanálů.

Jejich názvy, jeden Jin a druhý Jang, pocházejí ze staré čínské filozofie a nejlépe vystihují genezi a vývoj tohoto projektu: Jing (černá, temnota, negativní) a Jang (bílá, jas, pozitivní) jsou dva protikladné pojmy, jeden vůči druhému, ale zároveň se doplňují a jsou nepostradatelné, nezbytné pro existenci každého z nich a pro následnost jakékoli události. Podle téže filozofie nemůže být nic zcela jin nebo zcela jang, vše, každá živá bytost obsahuje zárodek svého protikladu; jin a jang jsou zakořeněny jeden v druhém.

VLASTNOSTI A CHARAKTERISTIKY

Základní myšlenka, projekt, který dostává tvar: inovace a výzkum poháněné skutečnou vášní a touhou vyjádřit to vše estetickým a technologickým jazykem jdoucím s dobou.

Jedinečný případ ve světě polovodičových výkonových zesilovačů, Yin a Yang mají ozvláštněný design jak zvenčí, tak zevnitř, a tvoří tak dvě odlišné reality s vlastní silnou identitou. Spojují se v dokonalou souhru, v symbiózu nejvýkonnější stereofonie.

Ve světě monofonních zesilovačů jsou Yin a Yang unikátním případem, každý má dva toroidní výkonové transformátory, pro celkový výkon více než 800 VA na zesilovač a více než 130 V napětí na výkonových zařízeních. Dvojici předimenzovaných transformátorů v jejich úkolu optimálně pomáhají dva usměrňovací můstky (s kovovým tělesem) o výkonu více než 20 Ampér a čtyři filtrační kondenzátory o celkovém výkonu 43000 mikrofaradů a více.

Jako jedinečný případ ve světovém panoramatu polovodičových výkonových zesilovačů používají Yin a Yang inovativní výkonová zařízení: každý zesilovač je vybaven osmi vysokoproudovými mosfety z karbidu křemíku (Si-C), polovodiči s pokročilými vlastnostmi, jako je rychlost, nízké vstupní a výstupní kapacity a vysoká účinnost. Tyto konkrétní mosfety umožňují lepší tlumicí faktor, mít hluboké, ale kontrolované nízké frekvence, žádné nežádoucí zabarvení zvuku a větší spolehlivost v průběhu času.

Další unikátní případ, Yin a Yang jsou vybaveny exkluzivním měřičem požitku, analogovým ukazatelem, který indikuje výkon nikoli čísly, ale slovy. Měřič požitku je totiž rozdělen na co nejvíce "oblastí" požitku, od tlumené a meditativní "zenové" úrovně hlasitosti, až po hranici prvních wattů výkonu pro hřejivou "sexuální" oblast připravující na "zábavnou" centrální zónu a poté přechází s rostoucí hlasitostí do niterného "koncertu", právě pro indikaci úrovně akustického tlaku koncertu, živé akce.

Yin a Yang dokáží při zátěži 8 Ohmů dodat každý 200 W nepřetržitě a při zátěži 4 Ohmy se výkon zdvojnásobí. Hladkost podání je bezkonkurenční, od prvních wattů imanence spolu s transparentností dodávají hudební události extrémní přirozenost.

Masivní skříně Yin a Yang, široké chladiče a 10 mm silné čelní panely jsou vyrobeny z hliníku; pro všechny drobné části byla zvolena nerezová ocel. Pozornost, kterou Audiozen věnuje každému detailu, je pro tyto výtvory navržené a ručně vyrobené výhradně v Itálii příslovečná.

Yin a Yang jsou vybaveny nesymetrickými vstupy, na přání je možné je vybavit symetrickým připojením.

Více na https://www.audiozenaudio.com/

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies