Odin Gold

Společnost Nordost uvedla na trh svou novou vlajkovou loď "nejvyšší referenční" řady kabelů Nordost Odin Gold.

Kabel Nordost Odin Gold, který byl odhalen minulý víkend na hongkongském veletrhu High End Audio Visual Show, rozvíjí technologii vytvořenou během vývoje řady Odin 2 a vylepšuje její základní složení. S touto novou řadou kabelů přichází i zavedení nového materiálu do designové filozofie společnosti Nordost, a to zlata.

NORDOST ODIN GOLD

Kabely Odin Gold využívají všechny technologické pokroky společnosti Nordost, inovativní výrobní postupy a revoluční, patentované materiály.

NAPÁJECÍ KABEL NORDOST ODIN GOLD
Napájecí kabel Odin Gold je zkonstruován ze sedmi pozlacených vodičů z mědi o průřezu 14 AWG s 99,999999 % bezkyslíkatostí. Patentovaná technologie Dual Mono-Filament společnosti Nordost vytváří virtuální vzduchové dielektrikum mezi extrudovanou izolací FEP a každým jednotlivým vodičem. Pozlacená technologie TSC společnosti Nordost se pak přenáší do celého kabelu a do jeho účelového, 100% stíněného, pozlaceného konektoru HOLO:PLUG®. Napájecí kabely Odin Gold jsou k dispozici s pozlacenými koncovkami HOLO:PLUG® US (Nema), EU (Schuko), AUS nebo UK na HOLO:PLUG® IEC-C15 nebo IEC-C19.

Maloobchodní cena je 34 999,99 USD za délku 1,25 metru; další přírůstky po 1,25 metru stojí 9 500,00 USD.

Napájecí kabel Nordost Odin Gold za 34 999,99 USD.

ANALOGOVÉ PROPOJOVACÍ KABELY NORDOST ODIN GOLD
Analogové propojovací kabely Odin Gold se skládají z deseti pozlacených vodičů OFC o průřezu 23 AWG 99,999999 %, z nichž každý využívá patentovanou technologii Dual Mono-Filament, přesné vytlačování FEP a pozlacené stínění TSC. K tomu jsou přidány patentované pozlacené konektory HOLO:PLUG® společnosti Nordost, a to jak ve variantě phono, tak ve variantě symetrické.

Za zmínku stojí nízká hmotnost RCA HOLO:PLUG® s dvojitým kroužkem, který vytváří "asymetricky vyvážený" kabel. Pozlacené kolíky, které jsou přítomny i v zakončení XLR, snižují vibrace a vířivé proudy. Maloobchodní prodej

cena je 34 999,99 USD za pár o délce 0,6 metru; další půlmetrové stereofonní přírůstky stojí 5 000,- USD.

KABEL NORDOST ODIN GOLD TONEARM +
Konstrukce kabelu Odin Gold Tonearm se skládá ze čtyř pozlacených, plných 23 AWG vodičů OFC 99,999999 %, ovinutých patentovaným závěsem Dual Mono-Filament. Vodiče jsou pak jednotlivě stíněny pomocí pozlacené technologie TSC společnosti Nordost, což umožňuje 100% pokrytí a ochranu před vnějším znečištěním (například RFI a EFI) a přeslechy. Kabel Odin Gold Tonearm Cable + společnosti Nordost využívá dvoukolíkové uzemnění.

Za prvé, Nordost říká, že jejich vlajkový kabel raménka vede po celém kabelu plně izolované uzemnění, které může propojit šasi gramofonu a gramofonového stupně, a vytvořit tak bezpečné, nízkošumové spojení mezi oběma komponenty.

Druhý přístup zajišťuje, že zlatý kabel raménka bude schopen řešit jakoukoli potřebu uzemnění bez ohledu na jedinečnou konstrukci komponentů zvukového systému. Každý kabel Odin Gold Tonearm Cable + bude obsahovat dva odnímatelné, pozlacené zemnicí biče, doplněné technologií Dual Mono-Filament a pozlaceným stíněním TSC. V případě potřeby se tyto zemnicí biče připojí ke stínění kabelu raménka, čímž se zcela eliminuje jakýkoli šum, který by mohl vzniknout při přenosu signálu. Kabel Odin Gold Tonearm Cable + je zakončen přizpůsobenými, extrémně nízkohmotnostními, pozlacenými konektory HOLO:PLUG®, které zahrnují přímé nebo 90° Din, XLR a RCA zakončení.

Maloobchodní cena je 21 999,99 USD za délku 1,25 metru; další metry jsou za 6 000,00 USD.

REPRODUKTOROVÝ KABEL NORDOST ODIN GOLD
Reproduktorové kabely Odin Gold začínají základem zkonstruovaným z 28 pozlacených vodičů OFC s pevným jádrem 20 AWG 99,999999%. Každý vodič využívá výhod technologie Dual Mono-Filament společnosti Nordost a je zalitý ve vysoce čistém výlisku FEP. Na rozdíl od předchozích reproduktorových kabelů Nordost jsou však kabely Odin Gold Loudspeaker Cables vybaveny procesem stupňovitého zakončení, který usnadňuje několikastupňový přechod z kabelu na konektor. Tento proces minimalizuje body přeměny vodičů, přičemž na obou koncích kabelu je použito osm pozlacených 14 AWG vodičů OFC 99,999999 %. Snížením počtu vodičů bez snížení celkového průřezu se společnost Nordost snaží eliminovat přeplnění a vytváří uspořádané a přesné body připojení, přičemž snižuje vnesenou impedanci. Zlaté reproduktorové kabely Odin jsou zakončeny pozlacenými konektory HOLO:PLUG® a banánky Z-plug společnosti Nordost.

Maloobchodní cena je 54 999,99 USD za 1,5metrovou délku; další půlmetrové stereofonní přírůstky jsou za 8 000 USD.

Odin Gold Bi-Wire Jumpers mají identickou konstrukci jako základna Odin Gold Loudspeaker Cable.

Maloobchodní cena pro Odin Gold Bi-Wire Jumpers je 13 999,99 USD za sadu o délce 0,33 metru.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies