Fidelitní bezdrát

Nový produkt společnosti Fidelizer se jmenuje AirStream a je to první cenově dostupný bezdrátový router audiofilské kvality na světě. Více než rok trvalo ladění tohoto projektu, aby se dosáhlo dokonalosti bezdrátové verze síťového přepínače EtherStream.

"Ve vzduchu se vznáší vysoce věrný zvuk."

Po dokončení vývoje se EtherStream stal základní infrastrukturou vylepšení streamovacích služeb, které se řetězí s WiFi routerem. Stále však mám pocit, že síť WiFi postrádá uspokojivý výkon ve srovnání s kabelovým připojením přímo s EtherStream.

Možná bych mohl použít modifikaci jako WiFi verzi EtherStreamu. Tak jsem začal pracovat na tomto projektu "AirStream" více než rok s modelem ASUS RT-AC1300UHP. Má velmi dobrý design vycházející z vlajkového modelu se čtyřjádrovým procesorem pro zlepšení zvuku.

Identifikace problémů ve WiFi a jejich řešení

Musím se přiznat, že jsem zpočátku neočekával, že očekávání ohledně vylepšení WiFi budou vysoká. Je prostě těžké vidět, že bezdrátové připojení může přinést velké zlepšení jako kabelové. Modifikace však změnila můj pohled na možnosti WiFi a zde je důvod.

WiFi má modulaci a také potřebuje přesnost

WiFi používá rádiovou frekvenci s pevnou modulační rychlostí v různých kanálech. Směrovač spotřebitelské třídy s minimální přesností časování hodin a úrovní vnitřního šumu může ovlivnit přenos WiFi tak, že bude mít rozmazaný obraz s frekvenčním zkreslením.

Díky lepší přesnosti časování a sníženému šumu v obvodu může modul WiFi provádět modulaci přesněji a mít lepší ostrost a zobrazování s menším frekvenčním zkreslením díky vysoce kvalitním hodinám a technologii použité v EtherStream.

Šum v obvodu může ovlivnit modulaci WiFi a způsobit zkreslení.

Modul WiFi bude odesílat a přijímat data prostřednictvím určené rádiové frekvence a modulovat signál z rádiové frekvence na data. Tento proces je podobný přehrávači CD, který vysílá pulzní signál z laserové jednotky do D/A převodníku a moduluje signál pulzního kódu.

Vysoká úroveň šumu je tedy podobná jako u přehrávače CD, který má nízký stupeň napájení. Může fungovat, ale může mít větší ztráty signálu při přenosu. Může dekódovat stejná data, ale ne v přesném načasování s větším rozptylem.

V digitálním světě jde o data a časování. I když je to bezdrátové, pokud můžete dostat správná data ve správný čas blížící se nulovému jitteru, modulovaná data se blíží ideální situaci. Na tomto konceptu pracuje společnost Fidelizer již několik let.

Nikdy nedělejte kompromisy pro nejlepší bezdrátové streamování

Strávil jsem asi 2 roky laděním EtherStreamu, abych dosáhl neutrálního zvuku splňujícího mé standardy. Myslel jsem si, že AirStream může být hotový za pár týdnů, ale nakonec to trvalo více než rok. Modulace WiFi je citlivější, než jsem si původně myslel.

AirStream má 3 stupně napájecích kondenzátorů, aby zvládl moduly v různých rolích a oblastech. Chvíli trvalo, než jsem zjistil, jak mám správně vyladit jednotlivé stupně, a zjistil, kde mám klást důraz na lepší specifikace kondenzátoru nebo lepší zvuk.

-Upgrade kondenzátory s vysokou kapacitou a nízkou impedancí vyladěné ve 3 různých stupních pro optimální zvukový výkon.
-Upgrade bezpečnostních rezistorů s vysokým výkonem od Vishay Dale na DC vstupním stupni, stupni regulace výkonu a stupni oddělovacího transformátoru
-Napájecí zdroj se speciálními tantalovými kondenzátory pro účinné snížení šumu a rušení v čipu procesoru
-Krystalické hodiny jsou vylepšeny o vysoce přesné hodiny optimalizované pro síťové aplikace s úpravami pro snížení šumu
-Komponenty jsou pájeny vysoce kvalitní pájkou, která zajišťuje pevné basy a dynamiku
-Router je nakonfigurován pro audiofilské streamovací aplikace s nízkou latencí
Díky upgradu hodin s vysokou přesností a technologii pro opětovné oživení síťových paketů od společnosti EtherStream můžeme poprvé dosáhnout toho, že streamování přes WiFi bude mnohem rozlišnější. A to umožňuje vyladění pro nejvyšší možnou věrnost zvuku po mnoha pokusech a omylech.

Nastavení a aplikace

Jedním z klasických problémů v síti je, že některá zařízení nejsou z WiFi viditelná kvůli odlišné konfiguraci sítě. AirStream zvládne konfiguraci sítě jako přístupový bod plug and play bez problémů se sítí. Tlačítko WPS můžete podržet a vypnout tak kontrolku LED, aby se snížil i šum v zařízení.

Konfigurace přístupového bodu vám umožní připojit bezdrátová zařízení k zařízením v předchozí síti se stejnou konfigurací. Zařízení v síti AirStream, modemový směrovač/síťový přepínač a bezdrátová zařízení mohou komunikovat ve stejné síti.

Po připojení ethernetového kabelu k modrému portu zařízení AirStream se můžete připojit k "AirStreamSerialNumber" s heslem "fidelizer". Před objednáním můžete zadat vlastní název a heslo WiFi. Je to skutečně plug and play, což je dobré pro počítačově negramotné audiofily.

AirStream dokáže zajistit lepší kvalitu streamování pomocí technologie EtherStream, abyste získali "plně nabité" síťové pakety s vyhrazenými vylepšeními síťového okruhu před streamováním do éteru. Doporučuji kombinaci EtherStream + AirStream + Nikola pro nejlepší nejlepší zážitek ze streamování.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies