Iota Jot

Gramofon iota Jot je nyní k dispozici ve dvou různých provedeních, přičemž obě jsou určena pro použití s jakýmkoli standardním raménkem Rega s geometrií, včetně ramének iota. Dva aktualizované a vylepšené modely gramofonu iota Jot jsou iota Jot-Quantum s novým talířem Quantum a přepracovaný model iota Jot S-P.

IOTA JOT-QUANTUM
Model iota Jot-Quantum sdílí modulární konfiguraci šasi s původním modelem Jot S-P, ale má konvenčnější talíř Quantum a další vnitřní změny, které vedly k výraznému snížení ceny. Mezi další vlastnosti tohoto nového modelu patří diamantem leštěná žulová základní deska a lepené hliníkové lokátory nožiček plus zdroj iota MFP1 a stabilizátor vinylových desek VRS. Ramínko není zahrnuto v základní ceně.

Talíř Quantum je rozvinutím principu konstrukce talíře MLM společnosti iota, který využívá laminování různých materiálů a specifických polymerních tlumicích a spojovacích prostředků k dosažení inertní struktury talíře. Nový talíř Quantum má zvýšenou hmotnost a je obložen pevným a lepeným kompozitem korkové a nitrilové pryže a po obvodu žebrovanými vnějšími pásy pro regulaci vibrací.

Jot-Quantum má nyní zvýšené rameno desky a subtalíř. Tato sestava je vyrobena z polyoxymethylenu (POM), známého také jako acetal, přičemž v její konstrukci jsou použita vázaná uhlíková vlákna a polymerní tlumicí materiály: je zakončena mosaznou hlavicí gramofonového vřetena. Řemen gramofonu je vyroben ze směsi křemíku a nitrilu.

IOTA JOT S-P
Gramofon iota Jot S-P je i nadále k dispozici, ale nyní se dodává na "zvláštní objednávku". Zůstává na stávající ceně, přestože zahrnuje řadu vylepšení, včetně nové podložky rozhraní, iota Black Mat, a subtalíře, který podporuje talíř vřetena, který je nyní výrazně vylepšen jak hmotností, tak velikostí.

Modul desky raménka gramofonu iota Jot S-P je rovněž vylepšen a zvýšen pomocí montážní podložky POM, která zajišťuje lepší izolaci raménka. Gramofon je dodáván s diamantem leštěnou žulovou základní deskou a s pevnými hliníkovými "lokátory nožiček" na horní ploše a se stabilizátorem vinylové desky iota V-R-S a napájecím zdrojem MFP1.

IOTA QT-MINIMA
Gramofon iota QT Minima je nová základní konstrukce volně stojícího gramofonu (bez základní desky), který stojí na třech nožičkách opracovaných z acetalu a s výškově nastavitelnými protiskluzovými podložkami. QT-Minima se dodává se zjednodušeným nízkoprofilovým síťovým filtrem iota MFP 0,5. Gramofon iota QT Minima je k dispozici s výběrem ze dvou různých talířů, buď s talířem iota Prima, nebo s 15mm akrylátovým talířem, a obě verze obsahují také novou SD svorku (100 gramů) opracovanou z Acetalu.

IOTA QT-QUANTUM
Gramofon iota QT-Quantum představuje čtvrtou verzi tohoto modelu, a jak již název napovídá, obsahuje nyní nový talíř Quantum s vyšší hmotností, který se dodává s novým gramofonem iota Jot-Quantum. Součástí tohoto gramofonu je také stabilizátor vinylových desek iota V-R-S a napájecí zdroj iota MFP1 se síťovým filtrem.

Všechny verze gramofonu QT jsou k dispozici s řadou variant desek ramének, pro různá raménka s různým uchycením a geometrií, tj. pro gramofony Rega, Linn a SME, a také s vlastním střihem a záslepkou.

CENY
Gramofon iota QT Minima £995

Gramofon iota Jot Quantum 1 695 GBP

Gramofon iota QT Quantum 1 895 GBP

Gramofon iota Jot S-P "Spindle Platter" 2 295 GBP

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies