Přetiskujeme zprávu společnosti Doepke:

Jakákoli audio/video souprava funguje nejlépe pouze s nejkvalitnějším napájením ze sítě. Koneckonců je to zdroj pro celý váš audio/video systém. Každý řetězec je tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek. V dnešní době jsou v přístrojové skříni zcela běžné síťové odbočky a pojistkové držáky audio třídy, nicméně úzké hrdlo stále existuje: váš "standardní" rozdílový vypínač (nazývaný také zbytkový proudový chránič - RCCB).

Německá společnost Doepke představuje verzi speciálně navrženou pro nejnáročnější audio/video nadšence, kteří se spokojí jen s tím nejlepším. Tento diferenciální spínač byl navržen zaměstnancem společnosti Doepke, který je zároveň vášnivým audiofilem. Ve svém volném čase na tomto produktu pracoval mnoho let, dokud plně neodpovídal jeho vlastním standardům: nejvyšší možné kvalitě audia a videa. Kromě toho tento diferenciální spínač nabízí zvýšenou bezpečnost: i při odchylných tvarech vln (jak často přinášejí spínané zdroje) spolehlivě vypíná, aniž by jakkoli ovlivnil kvalitu audia/videa.

Diferenciální spínače jsou povinné ve všech domácích elektrických systémech. Na rozdíl od pojistek (například cylindrické pojistkové kazety), které mají v případě zkratu zabránit požáru, je hlavní funkcí diferenciálního spínače ochrana před úrazem elektrickým proudem. Diferenciální spínač porovnává vstupní a výstupní proudy procházející živým a nulovým vodičem, přičemž jejich součet musí být nulový. Jediné možné narušení této rovnováhy je, když do země teče určitý proud. Pokud tento proud protéká tělem člověka, může to být životu nebezpečné. Zde nastupuje diferenciální spínač, který odpojí obvod od sítě, pokud je tento proud větší než 30 mA.

Audio/video nadšenci mají někdy tendenci diferenciální spínač obcházet, což je však nezákonné a velmi nebezpečné. Pojišťovny neproplatí, pokud zjistí, že to bylo provedeno. Důrazně vám to nedoporučujeme. Nejlepší na tom je, že s uvedením diferenciálního spínače Doepke DFS to již nemusíte dělat.

Někdo by mohl spínač Doepke DFS vnímat jako luxusní verzi standardního spínače diferenciálu, u kterého jsou pouze použity lepší materiály. Nic nemůže být dále od pravdy. Spínač Doepke DFS je výsledkem solidní konstrukce, která skutečně eliminuje škodlivé účinky standardního spínače. Standardní spínač například používá cívky s mnoha vinutími, které do obvodu přidávají induktivní reaktanci. Doepke DFS používá pouze přímý průchozí vodič ve spojení se zesilovačem, který zajišťuje citlivost. Navíc prvotřídní materiály a kontakty zajišťují, že ohmický odpor je zanedbatelný.

Po zvukové stránce uslyšíte více dynamiky a detailů. Ve skutečnosti se zlepší všechny audiofilské a videofilské aspekty.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies