Thiele

Přetiskujeme zprávu společnosti Thiele:

Zkušený vývojář a průmyslový designér Helmut Thiele se v zasvěcených kruzích již dlouho těší statusu legendy. Nyní sám vytvořil nádhernou kombinaci raménka a gramofonu.

"Více než 40 let jsem pracoval jako designér a vývojář pro mnoho různých odvětví a poznal jsem mnoho výrobků, materiálů a technologií. Z těchto bohatých zkušeností jsem vybral a zkombinoval perly, které mi umožnily realizovat raménko a gramofon s tímto jedinečným výkonem," říká Helmut Thiele o kombinaci TA01 a TT01.

Thiele pracoval a stále pracuje pro tak zvučná jména, jako jsou Thorens a Genuin. Ve společnosti Heco/Magnat působil 25 let jako hlavní designér. V roce 2021 by Helmut Thiele skutečně mohl spokojeně odejít do důchodu a ohlédnout se za mimořádně úspěšným profesním životem. Místo toho chtěl ještě jednou poznat a vyřešit hádanku, která ho trápí už deset let: Jak musí vypadat dokonalé raménko pro analogovou mechaniku?

Zcela bez časových a rozpočtových omezení začal Thiele pracovat na svém prvním vlastním produktu. Po mnoha letech výzkumu a vývoje konečně představuje výsledek svého úsilí: Rameno Thiele TA01 s nulovou chybou sledování. Model TA01 je založen na zcela nové koncepci, která kombinuje přesné a pevné sledování rotačního raménka s výhodami tangenciálního raménka. Sběrací systém je veden nad záznamem prakticky bez chyby sledování. Samotné raménko se skládá ze dvou karbonových trubiček uspořádaných soustředně k sobě, přičemž prostor mezi nimi je vyplněn gelem. Těmito opatřeními pro tlumení raménka se dosáhlo působivé tonality. Díky všem těmto opatřením je Thiele TA01, jehož základna je celá vyrobena z hliníku, nejinovativnějším a pravděpodobně nejlepším raménkem na světě.

Při práci na modelu TA01 si Thiele položil otázku, na jakém gramofonu by nejlépe kontroloval dosažený pokrok. Protože nemohl najít nic vhodného, navrhl si bez dalších okolků vlastní. Elektronika pohonu byla vyvinuta ve spolupráci se šéfem společnosti Volpe Waltherem Fuchsem. Stejně jako gramofon TA01 byly i gramofon a pohon neustále vylepšovány - a v určitém okamžiku byly tak dobré, že se Thiele rozhodl uvést na trh i gramofon. S modelem Thiele TT01 představuje Helmut Thiele svůj první gramofon pod vlastním jménem. Skládá se ze tří vzájemně tlumených úrovní, které udržují nevyhnutelné rušení od motoru pohonu co nejdále od raménka a kazety. Výběrem různých dřevěných materiálů je každá úroveň optimalizována z hlediska vibrací, takže výsledkem je zcela tichý gramofon.

Oba komponenty jsou ručně vyráběny v Německu podle nejvyšších standardů kvality. To zaručuje i kombinaci s mnoha gramofony, protože Thiele vyrábí individuální základové desky pro optimální montáž TA01 v případě potřeby. Také na straně připojení nabízí TA01 všechny možné možnosti.

Při uvedení na trh v září bude ATR nabízet šasi TT01 výhradně jako balíček včetně raménka TA01 v letovém kufru vyrobeném na zakázku za doporučenou cenu 19 500 eur. Rameno TA01 bude od září k dispozici také samostatně. Dodává se ve vysoce kvalitním kufříku s rozsáhlým příslušenstvím a podrobným návodem k montáži. Doporučená cena je 9 500 eur.

Thiele TA01
Cena: 9 500 eur

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies