AQ Labrador 39

Přetiskujeme zprávu společnosti AQ:

AQ Labrador 39 snoubí moderní design s luxusním hudebním zážitkem
Horizontální dýhování nových reprosoustav odráží poslední interiérové trendy a lichoběžníková konstrukce s prémiovým osazením zajistí perfektní zvuk.

Společnost AQ, výrobce špičkových českých Hi-Fi reprosoustav, představil nový regálový model AQ Labrador 39. Ten se pyšní zcela přepracovanou lichoběžníkovou konstrukcí zvyšující tuhost korpusu i jeho odolnost proti vzniku stojatého vlnění uvnitř kabinetu. Posluchači se tak mohou těšit na precizní projev napříč frekvenčním rozsahem 45 Hz – 30 kHz s tolerancí +/- 3dB, který jim zprostředkují špičkové dánské měniče a ručně pájená výhybka.

Díky pevnému a solidnímu basu zastanou AQ Labrador 39 snadno roli hlavních reprosoustav v menších poslechových prostorách, ale mohou se stát také luxusními efektovými reprosoustavami pro velká domácí kina. Zákazníci přitom ocení jejich transparentnost a věrnost projevu. Moderní vzezření reprosoustav zajistí horizontální dýhování a transparentní matný lak, které si získávají v interiérovém designu čím dál větší oblibu. Příjemným detailem je magnetické uchycení síťky, díky kterému si po jejím sejmutí reprosoustavy zachovávají ničím nerušený elegantní vzhled.

Design, který potěší zrak i sluch
Inovovaná konstrukce využívající lichoběžníkové geometrie nejen dobře vypadá, ale přináší posun i ve zvukové prezentaci. Díky omezení počtu rovnoběžných ploch jsou reprosoustavy odolnější vůči vzniku stojatého vlnění uvnitř kabinetu a nový tvar přinesl i nárůst jeho tuhosti. Na té se dramaticky podílí i změna výchozích materiálů. Na rozdíl od minulé generace, která v méně exponovaných částech využívala dřevotřísky, se AQ Labrador 39 vyrábí kompletně z tuhé 19mm MDF, která je navíc dýhovaná z obou stran. Vnitřní zatlumení pak zajišťuje kombinace molitanových panelů a akustického rouna. Reprosoustava tak poskytne nejen více detailů, ale také mohutnější kontrolovaný bas, který byl v minulosti vyhrazen modelům řady Pontos.

Velmi praktickým detailem je vyústění bassreflexového rezonátoru na čelní straně, který eliminuje problémy s optimálním ustavením reprosoustav a magnetické uchycení ochranných sítěk. To usnadňuje jejich rychlou instalaci v případě nutnosti chránit designový skvost před domácími mazlíčky či potomky. Přírodní dýhovaný povrch v matném transparentním laku pak potěší v jakémkoli moderním interiéru a zajistí unikátnost každého kusu.

České řemeslo a věhlasné dánské měniče
Všechny reprosoustavy společnosti AQ jsou vyráběny přímo v České republice a nejinak je tomu v případě poslední novinky. Zákazníci se tak mohou těšit na špičkové zpracování, ruční pájení vnitřní kabeláže i výhybky bez použití kompromisních plošných spojů. Nehrozí tak degradace interních konektorů, které zde zcela absentují, ani omezení kvality přednesu v důsledku nedostačujícího průřezu signálových cest na výhybce. Nic tak nebrání bezproblémovému průchodu signálu i všech hudebních detailů.

Co nejpřesnější vykreslení každého tónu i prostoru nahrávky mají na starost elektroakustické měniče dánské výroby. Pevný a konkrétní bas i příkladně čitelné střední pásmo zajistí reproduktor Scan-Speak s litým košem, jehož 5“ membrána je tvořena kompozitem skelných vláken a tlumicího nátěru pro co nejpřirozenější zvuk. Na pozici výškového měniče se pak usadila 1“ textilní kalota Vifa s cívkou chlazenou ferrofluidem, která bez problémů reprodukuje i ty nejjemnější nuance oblíbených skladeb.

Cena a dostupnost
Nové reprosoustavy AQ Labrador 39 jsou k dispozici v provedení s přírodní ořechovou dýhou a dýhou z černě mořeného jasanu na stránkách www.aq.cz, www.hifi-audio.cz , v kamenných prodejnách AQ studio a u vybraných partnerů za cenu 19 990 Kč. Další varianty budou k dispozici v blízké budoucnosti.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies