Loxone a Quadral

Výrobce chytrých ovládacích řešení pro domácnost Loxone "spolkl" německého výrobce reprosoustav Quadral.

Přetiskujeme zprávu společnosti Loxone:

Na začátku září jsme představili zcela nový způsob implementace multiroom audio systémů v automatizovaných budovách pomocí Loxone. Uvedení Audioserveru Loxone na trh dalo vzniknout nové audio revoluci. Přestože samotný Audioserver je již působivým produktem, rozhodli jsme se jít o krok dále. Akvizice německé společnosti Quadral, která je známá výrobou špičkových reproduktorů, má prokázat, že Loxone má ambici stát se odborníkem v oblasti inteligentních zvukových řešení ve víceúčelových budovách.

Již téměř 50 let si Quadral pevně zakládá na porozumění zvukové kultuře, o čemž svědčí vysoce kvalitní hi-fi komponenty. Quadral je také jedním z posledních německých výrobců, kteří udržují výrobu v Německu. Například známé pásové reproduktory Quadral Aurum se vyrábějí v Hannoveru. Vlajkovým produktem Quadralu je legendární Aurum Titan, který je ve svém aktuálním vydání devátou generací špičkové řady uvedené na trh v roce 1981. Uznání kritiků ve specializovaných časopisech a na profesionálních webových stránkách dokazuje mimořádné dovednosti společnosti Quadral v oblasti akustiky.

Zakoupením Quadralu kombinujeme zkušenosti obou společností z audio průmyslu. Loxone má silnou pozici na trhu inteligentní automatizace budov a Quadral má desítky let zkušeností s designem, výrobou a distribucí hi-fi reproduktorů v high-end sektoru a na spotřebitelském trhu. V budoucnu budeme schopni nabídnout sofistikovanou a inteligentní automatizaci budov s nejlepším zvukem z jednoho zdroje.

Thomas Moser
Zakladatel, Loxone

Současní akcionáři Quadral, Edmond Semmelhaack a Jürgen Brinkmann, se podělili o své názory na příležitosti, které tato změna v budoucnu přinese:

V Loxone jsme našli silnou společnost, která oceňuje tradiční silné stránky Quadralu. Víme, že naše společnost a značka Quadral jsou v dobrých rukou, a jsme potěšeni, že naše nejmodernější technologie nyní najdou uplatnění i v jiných inovativních oblastech.

Edmond Semmelhaack & Jürgen Brinkmann
Společníci, Quadral

Spolupráce na budoucích produktech
Akvizice znamená společný vývoj produktů v budoucnosti. Pokud jde o změnu vlastnictví: Quadral bude i nadále existovat jako nezávislá značka a společnost v německém Hannoveru – a současně se stane součástí skupiny Loxone. Rovněž bude zachována výroba v Hannoveru. Pokud jde o servis specializovaných prodejních partnerů Quadral, nic se nezmění.

 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies