Denon AVR-S960H

Přetiskujeme zprávu společnosti Eurostar Ostrava:

Denon®, společnost definující výjimečný zvuk od roku 1910, dnes oznámila svůj nejnovější AV přijímač připravený na 8K rozlišení – Denon AVR-S960H. Jedná se o první AV přijímač z řady S připravený na 8K rozlišení, který disponuje legendární kvalitou zvuku od Denonu, balíčkem nových AV technologií a snadným nastavením, díky kterým zákazník získá možnost vytvořit si u sebe doma nejlepší systém domácího kina v současnosti.

V závěsu čerstvě spuštěné série X dříve tento měsíc, nabízí Denon další AV přijímač, který nabídne uživatelům možnost podstatně vylepšit sledování filmů nebo hraní videoher po nocích, a to vše za cenu na kterou dosáhne velká část lidí. AVR-S960H splňuje všechny předpoklady, aby Vám umožnil snadné vytvoření excelentního 4K domácího kina a herního zážitku, zatím co v záloze si nechává svou připravenost na 8K rozlišení, jakmile na něj budete připraveni také vy.

Vytvoření Dokonalých Filmových a Herních Nocí
Nový AV přijímač Denon AVR-S960H nabízí skálopevné prožitky z domácího kina a hraní videoher pro celou rodinu. Díky neskutečné kvalitě obrazu a pohlcujícímu zvuku je snazší než kdykoli dříve navodit zážitek z opravdového kina v také domácnosti.

Filmové noci budou živější díky ohromující kvalitě obrazu a samostatnému “8K” HDMI vstupu podporujícímu 8K/60Hz a 4K/120Hz video pass-through, podpoře nových formátů HDR včetně HDR10+ a Dynamického HDR, stejně jako i nové funkce HDMI nazývané Rychlé Přepínání Médií (Quick Media Switching - QMS), která umožňuje zdroji okamžité přepínání rozlišení i obnovovací frekvence, čímž zamezí výpadkům obrazu. Kromě podpory 8K/60Hz a 4K/120Hz, disponuje 5 HDMI vstupů všemi dalšími funkcemi. Pro zajištění výjimečné barevnosti, čistoty a kontrastu obrazu podporují nejnovější modely série S pořád HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) a Dolby Vision, stejně jako i 4:4:4 Pure Color subsampling a BT.2020 pass-through.

Nic neudělá oblíbené filmy a videohry víc podmanivé než pořádný 3D zvuk. Denon AVR-S960H je vybaven podporou Dolby Atmos, technologií Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X, tedy uživatelé mohou postupně přidávat reproduktory do své sestavy, jak budou mít možnosti. S robustním výkonem 7x 145W na kanál uznávaných zesilovačů Denon a jejich schopnosti napájet i reprosoustavy s nízkou impedancí, budete moci připojit jakékoli reproduktory a užít si jejich vyrovnaný a kvalitní zvuk.

Hned několik nových funkcí udělá z hraní videoher přes AVR-S960H daleko větší zábavou než kdykoli dříve, včetně ostrosti pohybujících se objektů s 4K/120Hz pass-through a Variabilní Obnovovací Frekvenci (Variable Refresh Rate - VRR), která pomáhá redukovat sekání framů a tím zlepšuje celkovou hráčovu přesnost. Získejte na své protivníky náskok pomocí funkce Automatického Režimu Rychlé Odezvy (Auto Low Latency Mode - ALLM) a Rychlému Přenosu Framů (Quick Frame Transport - QFT). Obě tyto technologie jsou navrženy tak, aby omezili co nejvíce zpoždění a tím pomohli zlepšit statistiky ve hře. Spatříte nepřítele dříve, než spatří on Vás a to v neskutečné kvalitě obrazu.

Denon AVR-S960H umí také převzorkování existujícího HD a 4K obsahu do 8K tedy ještě více lidí si může užít sílu 8K rozlišení.

Nový Denon AVR-S960H i nadále podporuje eARC (enhanced Audio Return Channel), který zajišťuje přenos nekomprimovaného a objektově orientovaného zvuku ve vysokém rozlišení z televize do AV přijímače pomocí jediného HDMI kabelu. Zatím co televize přehrávají video z televizních aplikací v nejlepší dostupné kvalitě – 4K nebo 8K – AV přijímač identifikuje nejlepší dostupný formát prostorového zvuku pro jeho dekódování.

S eARC a nejnovější konektivitou HDMI podporující až 8K Ultra HD obraz, se nový přijímač snadno a bez potíží propojí s nejnovějšími 8K televizemi, streamovacími zařízeními, herními konzolemi a dalšími zdrojovými přehrávači.

Práci udělá Průvodce Nastavením Denon
Vizuálním naváděním v průběhu procesu nastavení, Vás provede mnoha cenami oceněný Průvodce nastavením od Denonu krok za krokem, čímž Vám pomůže od vybalování až po první spuštění krásné hudby z AVR-S960H snadný a rychlý proces. Protože každé domácí kino je zcela unikátní, používá Denon špičkovou technologii pro kalibraci akustiky místností od Audyssey, která automaticky změří a optimalizuje nastavení vašeho AV přijímače tak, abyste dosáhli opravdu nejlepšího prostorového zvukového zážitku šitého přesně na míru akustiky poslechového prostoru. Pro velmi náročné uživatele hledající podrobné možností dalšího nastavení akustiky a její úpravy, je k dispozici aplikace Audyssey MultEQ Editor app, kterou si lze samostatně zakoupit (Android, iOS).

Vícezónové Poslouchání Hudby Pomocí Funkce HEOS® Built-In
S funkcí HEOS® Built-in umí AVR-S960H streamovat hudbu bezdrátově napříč kompatibilními HEOS komponenty z široké nabídky jak placených, tak bezplatných streamovacích online služeb včetně Spotify, Amazon Music HD, TuneIn, SoundCloud, TIDAL a dalších. Uživatelé si mohou oblíbenou hudbu užívat bezdrátově v kterékoli místnosti. Lze přehrávat tu samou skladbu ve všech (nebo vybraných) zónách najednou, nebo zvolit pro každou připojenou zónu samostatný zdroj hudby z široké nabídky dostupných streamovacích služeb. Stačí si do více místností přidat reproduktory Denon Home a následně je potom jednotně ovládat pomocí aplikace HEOS app. Kromě již zmíněné funkce HEOS, jsou podporovány také Apple AirPlay 2 a Bluetooth. Streamování ze služby Apple Music je možné pomocí AirPlay 2.

Ovládání Hlasem Bez Námahy
Pro umožnění bezproblémového ovládání hlasem, spolupracuje tento nejnovější AV přijímač se službami Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri. Posluchači mohou použít službu Amazon Alexa pro různé povely, včetně přepínání vstupů pro výběr různých přehrávačů médií, zatím co služby Google Assistant a Siri od Apple lze používat například na regulaci hlasitosti, přeskočení na další skladbu a další .

Certifikát „Roon Tested“ a Přehrávání Ve Vysokém Rozlišení
AVR-S960H získal certifikaci „Roon Tested“ a tedy jeho uživatelé mohou ze svých hudebních knihoven a oblíbené hudby získat daleko více než do teď pomocí pokročilého hudebního Roon rozhraní používaného přes počítač nebo chytré zařízení (telefon/tablet). AV přijímače Denon, které mají certifikaci „Roon Tested“ lze snadno najít a nastavit pomocí aplikace Roon přes AirPlay 2 nebo pomocí pevné připojení počítačovým síťovým kabelem k zařízení Roon Core. Každý přijímač disponuje USB portem na čelním panelu, který nabízí pohodlné přehrávání zvukových souborů ve formátech od MP3 až po ty s vysokým rozlišením jako jsou soubory WAV, FLAC, ALAC a DSD 2.8/5.6 MHz.

Klíčové Funkce Denon AVR-S960H

Zvuk a Prostorový Zvuk

• 7x 145W zesílení a schopnost napájet i reprosoustavy s nízkou impedancí pro dosažení věhlasné kvality zvuku od Denonu.
• Pohlcující 3D Zvuk: Dolby Atmos, Technologie Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X.
• Špičkový D/A převodník: D/A převodník 32-bit AKM umožňující dekódování zvukových souborů ve vysokém rozlišení.
• Zvuk Ve Vysokém Rozlišení: Schopnost dekódovat zvuk z bezztrátových souborů až do 24-bit/192-kHz ALAC, FLAC a WAV jako i ze stop DSD 2.8MHz a 5.6MHz prostřednictvím USB portu na čelním panelu nebo přes zařízení připojená pomocí počítačové sítě.

Video a HDMI

• (Novinka) 8K: Uvidíte bezprecedentní detaily díky 8K pass-through a funkci upscale.
• (Novinka) 4K/120Hz: Zažijete neuvěřitelně plynulé pohyby obrazu díky 4K/120 (FPS) pass-through.
• (Novinka) Variabilní Obnovovací Frekvence (VRR): Redukuje nebo omezuje zpoždění, sekání a trhání framů čímž zajišťuje plynulejší a detailnější prožitek z videohry.
• (Novinka) HDR10+: Získejte co nejvíce z HDR10+ kompatibilní televize a obsahu díky funkci HDR10+ pass-through – živější barvy a lepší kontrast.
• (Novinka) Dynamické HDR: Optimalizujte výkon HDR televizí pomocí Dynamického HDR, které využívá pro svou funkci dynamická metadata scénu po scéně, nebo obrázek po obrázku.
• (Novinka) Rychlé Přepínání Médií (QMS): Více sledování, méně čekání. Dejte sbohem prázdné obrazovce pomocí funkce Rychlého Přepínání Médií (Quick Media Switching - QMS).
• (Novinka) Rychlý Přenos Framů (QFT): Užijte si redukované zpoždění pro plynulejší, nesekající zážitek z hraní her.
• Podpora eARC: eARC podporuje přenos nejnovějších bezztrátových a 3D zvukových formátů přímo z televize do AV přijímače s použitím jednoho propojovacího HDMI kabelu.
• Automatický Režim Rychlé Odezvy (ALLM): Hraní videoher přes Xbox One v režimu rychlé odezvy – vyžaduje použití také televize podporující tuto funkci.
• Fantastické Barvy: Podpora 4:4:4 Pure Color sub sampling, HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), a BT.2020 pass-through pro dosažení výjimečné barevnosti, čistoty a kontrastu obrazu.
• HDCP 2.3: Podporuje nejnovější standard ochrany proti kopírování na všech HDMI portech.

Streamování Hudby a Chytrá Domácnost

• Certifikát „Roon Tested“: Získejte z digitálních hudebních knihoven více díky dohledatelným informacím o umělcích a skladbách a možnosti jejich procházení.
• Funkce HEOS® Built-in: Streamování hudby přes Wi-Fi a více zónová audio technologie fungující s kompatibilními komponenty. HEOS podporuje placené i bezplatné verze Spotify, Amazon Music HD, TuneIn, SoundCloud, TIDAL a další.
• AirPlay 2 Built-In: Pro bezdrátové streamování hudby ze služby Apple Music do AV přijímače použijte AirPlay 2, nebo pokud si chcete zaplnit celý dům hudbou, vytvořte si skupinu několika reproduktorů podporujících AirPlay.
• Ovládání Hlasem Bez Námahy: Pro ovládání bezdrátové hudby a AV přijímače bez použití rukou funguje ovládání hlasem se službami Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri.
• Bluetooth: Streamujte hudbu bezdrátově a pošlete jí také do 2. zóny nebo reproduktorů podporujících HEOS přes aplikaci HEOS app, která je zcela zdarma.
• Bluetooth Vysílač: Zvuk můžete poslouchat pozdě v noci také přes Bluetooth sluchátka, případně si užijete poslech s členem rodiny nebo kamarádem, který trpí nedoslýchavostí. Zvuk lze poslouchat simultánně přes sluchátka i reproduktory.

Nastavení a Snadné Použití

• Kalibrace Akustiky Místnosti & Optimální Akustika Místnosti: Využijte nástroje EQ kalibračních technologií od Audyssey pro snadné a přesné nastavení a dynamickou regulaci hlasitosti. Podporované jsou také Audyssey MultEQ, Dynamic EQ a Dynamic Volume.
• (Novinka) Dvě Audyssey Předvolby: Umožňuje uložit nastavení Audyssey pro dvoje reprosoustavy a jejich přepínání za chodu pro zážitek z poslechu více odpovídající konkrétnímu prostředí.
• Rychlé Volby: Pro větší pohodlí uživatele obsahují jak čelní panel, tak i dálkové ovládání, čtyři tlačítka Rychlé Volby, které uchovávají uložené oblíbené nebo nejčastěji používané nastavení zvuku.
• Aplikace pro Dálkové Ovládání (iOS/Android): Pro základní ovládání a nastavení AV přijímačů je k dispozici aplikace „Denon AVR remote“. Pro pokročilou úpravu ekvalizační křivky v rámci nastavení kalibrace akustiky, je k dispozici aplikace Audyssey MultEQ editor app, kterou si lze samostatně koupit.

AV přijímač Denon AVR-S960H bude dostupný u autorizovaných prodejců Denon od Srpna 2020.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies