Samsung The Frame

Přetiskujeme zprávu společnosti Samsung:

Televizor Samsung The Frame se umí proměnit na obraz a nyní ho koupíte i v Česku

Televizor, když je zapnutý, umělecké dílo, když je vypnutý.

Praha, 16. září 2019 – Česko je od září další ze zemí, kde Samsung začal prodávat lifestylový televizor The Frame, který má dvě podoby. Když je zapnutý, jde o standardní televizor, po vypnutí se změní na obraz. Nabízí netradiční design ve spojení s kvalitou obrazu, kterou zajišťuje technologie QLED. Model Samsung The Frame je na českém trhu k dispozici od 16. září za doporučené ceny 24 990 Kč (43″ úhlopříčka), 29 990 Kč (49″ úhlopříčka), 34 990 Kč (55″ úhlopříčka) a 44 990 Kč (65″ úhlopříčka). V případě zakoupení The Frame do 31. 12. 2019 navíc zdarma získáte vyměnitelný rám v hodnotě až 3 490 Kč a čtyřměsíční předplatné v aplikaci Obchod s uměním.

The Frame se řadí do prominentní lifestylové řady televizorů Samsung. Překonává koncepci tradičních televizorů a stává se designovou ozdobou interiéru a zároveň dvěmi zařízeními v jednom. The Frame tak obohatí vzhled každého obytného prostoru.

„Těší nás, že můžeme českým zákazníkům nabídnout televizor The Frame, který se stane novým uměleckým dílem v jejich domácnostech,“ uvedl Martin Huba, produktový manažer společnosti Samsung pro televizory, a dodal: „V minulosti se odvětví zaměřovalo pouze na technické vlastnosti, jako jsou kvalita obrazu nebo výkon, ale nyní se televizory stávají také platformou pro vyjádření životního stylu, který se stává přirozenou součástí každodenního života spotřebitelů.“

The Frame nabízí špičkovou obrazovou kvalitu zajišťovanou technologií QLED, která dokáže zobrazit vyšší kontrast, hlubší a tmavší černé odstíny, pokrýt 100 % barevného prostoru při jakékoliv úrovni jasu a netrpí vypalováním obrazu tak, jak tomu může být u jiných technologií. Díky těmto vylepšením si uživatelé mohou vychutnat obsah v nejvyšší kvalitě, a když je televizor vypnutý, mohou se kochat uměleckými díly.

Obraz jako v galerii
Nový televizor The Frame se odlišuje od ostatních modelů hned na první pohled. Rám obrazovky tvoří skutečná rámová konstrukce, jaká se používá k zarámování obrazů, která je navíc vyměnitelná. Zákazníci mají na výběr ze čtyř barevných dekorů – hnědé, béžové, bílé a černé. Cena vyměnitelného rámečku je 2 490 Kč v případě úhlopříček 43 a 49 palců a 3 490 Kč pro 55 a 65palcovou obrazovku. Pokud vás omrzí jedna z barev, můžete ji vyměnit za jinou. Celá výměna přitom zabere jen několik sekund.

Aby se nepokazil dojem z takto umístěné obrazovky, je The Frame standardně vybaven držákem pro bezmezerovou instalaci na stěnu a připojen pouze jedním, téměř neviditelným kabelem One Invisible Connection, který do televizoru přivede kromě obsahu i elektrickou energii. The Frame můžete umístit i na speciální stojan Studio Stand , který připomíná stojan na malířské plátno jako ve skutečné galerií.

Nejen pro fanoušky televizní obrazovky
Pokud se televizor The Frame právě nepoužívá ke sledování televizního vysílání nebo filmů, zobrazuje v Režimu umění dokonalé fotoreprodukce obrazů nebo umělecké fotografie, a dokáže tak proměnit obytný prostor na uměleckou galerii. Snímač jasu, kterým je The Frame vybaven, umožňuje upravit barevné podání tak, aby se přizpůsobilo jasu v místnosti a dosáhlo se tak optimálního zobrazení uměleckého díla na obrazovce televizoru. Také je možné si nastavit, jak dlouho se mají obrazy zobrazovat v případě, že v místnosti nikdo není, o což se stará pohybový senzor.

Majitelé The Frame mají na výběr ze sedmi možností zobrazení svých fotografií a deseti barevných podkladů. Na jedné obrazovce tak mohou mít až tři fotografie, nebo jednu rozdělenou do tří částí jako triptych, panorama či mix.

Umělecká díla na jedno kliknutí
Obchod s uměleckými díly pro The Frame (Art Store) staví mimoto na svých partnerských vztazích s nejprestižnějšími galeriemi a muzei na světě a zpřístupňuje více než 1 000 uměleckých děl. Do aplikace Obchod s uměním byly přidány mistrovská díla z galerie Uffizi v Itálii, muzea Vincenta Van Gogha v Nizozemsku, muzea Te Papa na Novém Zélandu, Muzea výtvarného umění v Budapešti či z královské sbírky Velké Británie. Společnost Samsung bude i v budoucnu dále rozšiřovat svá partnerství s muzei, aby posílila svůj ekosystém distribuce uměleckých děl.

Zkušební verze Obchodu s uměním je zdarma během prvních 31 dní od aktivace. Po skončení zkušební verze je cena 149 Kč za měsíc. Noví zákazníci však mohou získat při stažení aplikace Samsung Promotion navíc další 3 měsíce zdarma. Jednotlivé umělecká díla lze zakoupit i jednotlivě za 599 Kč.

The Frame také podporuje funkci hlasového asistenta Bixby, jehož společnost Samsung vyvinula jako platformu pro hlasové ovládání využívající umělou inteligenci a který tento model přeměňuje na skutečně inteligentní televizor. Prostřednictvím Bixby lze televizor ovládat a přistupovat k platformám umožňujícím streamování videa pomocí jednoduchých hlasových příkazů, které uživatelům poskytují lepší zážitek ze sledování multimediálního obsahu.

Více informací o televizoru The Frame naleznete na stránce: https://www.samsung.com/cz/tvs/the-frame/highlights/.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies