ELAC Navis

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Aktivní reprosoustavy s vyspělou technikou, atraktivním vzhledem a širokou konektivitou.

Nová série NAVIS je odpovědí na sny audiofilů o nekompromisní aktivní reprosoustavě poháněné nejlepšími zesilovači ve své kategorii, která si právem zaslouží označení highendová. Zatímco většina aktivních reprosoustav na trhu se spoléhá na zesílení ve třídě D, technici z Elacu dovnitř ukryli pro maximální výkon a zvuk, který snese i nejpřísnější kritéria, plně analogové zesilovače s celkovým výkonem 300W. Přidáním jednotky Discovery Connect se reprosoustava NAVIS stane bezdrátovou a také umožní streamování vaší oblíbené hudby jednoduše bez kabelů. 

Pohonná jednotka

Vestavěný zesilovač tri-amp dodává v případě obou modelů NAVIS samostatné výkonové toky jednotlivým měničům. 160W pro basy, 100W středům a 40W výškám. Celkových 300W napájí jednotlivé sekce signálem s optimálními vlastnostmi bez limitace, zkreslení a s autoritou. 

Reproduktory

Dalším z důvodů, proč je přednes reprosoustav NAVIS tak přirozený, jsou použité reproduktory. Především koncentrický středo-výškový měnič bezešvě spojuje obě kmitočtová pásma a proto se tato jednotka stává ideálním bodovým zdrojem. Překvapivě mohutný bas proudí z basových měničů o průměru 150 mm s hliníkovou membránou. 

Možnosti připojení

Reprosoustavy NAVIS lze připojit k libovolnému analogovému zdroji. Typicky k předzesilovači, nebo přímo ke zdrojovému komponentu, jehož linkový výstup umožňuje plynulou regulaci úrovně audio signálu. NAVIS lze propojit kabely RCA a také i kvalitativně vyšším symetrickým rozhraním XLR. NAVIS se ale mohou stát jednoduše i bezdrátové. 

Bezdrátový streaming

Elac AirX2 je proprietární systém pro bezkabelový a bezeztrátový přenos audio signálu pracující v pásmu 2.4GHz na bázi technologie KleerNet. Jak podlahový, tak i policový model Elac NAVIS je z výroby osazen přijímačem AirX2. Zákazníkům, kteří si přejí bezdrátové připojení ke stávajícímu audio systému a přehrávat veškeré jeho zdroje, stačí k výstupu jejich zařízení připojit NAVIS Transmitter.

S Discovery Connect se reprosoustava NAVIS stane autonomním bezdrátovým streamovacím systémem. Po připojení jednotky k internetu kabelem, nebo do sítě Wi-Fi, přehraje Discovery Connect vaše oblíbené skladby z vestavěného Spotify Connect anebo libovolný zvukový obsah z vašeho telefonu, nebo tabletu pomocí Bluetooth a AirPlay.

Discovery Connect je také certifikovaným koncovým bodem ekosystému ROON. Ve spojení s Elac Discovery serverem, anebo s instalovaným ROON Core se sestava s reproduktory NAVIS stává další zónou a ROON teprve potom zvedne stavidla nekonečného moře hudby. 

Ceny a dostupnost

Reprosoustavy NAVIS jsou dostupné v tradičním černém a bílém klavírním laku, které bude následovat dýhovaná verze Emara.

Doporučené ceny:
Elac NAVIS ARB-51 - 52 000Kč / pár
Elac NAVIS ARF-51  - 104 000Kč / pár
Elac LS 80 (stojan pro ARB-51) - 10 000Kč / pár
Elac NAVIS Transmitter - 3 900Kč
Elac Discovery Connect - 12 000Kč

Více na https://elac-content.s3.amazonaws.com/uploads/2018/11/F.r1_Elac_Navis-Series_10-23-18.pdf

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies