Loewe mimi defined

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Osobní personalizace reprodukce zvuku zlepší televizním divákům srozumitelnost dialogů a prokreslenost celého zvukového podání na základě individuálních sluchových vlastností jednotlivce. Díky tomu lze sledovat vysílání při nižší hlasitosti a užít si zvukový doprovod lépe než dřív.

Německý výrobce televizorů Loewe pověstných vytříbeným designem a možností výběru barevného provedení a podstavce vhodného pro konkrétní interiér představil jako první na světě individuální personalizaci zvuku implementovanou do televizorů. Tato technologie, která byla do nynějška dostupná pouze ve spojení se sluchátky, byla pro použití s reproduktory vyvinuta ve spolupráci s mezinárodním lídrem v oblasti zvukové personalizace, společností Mimi Hearing Technologies. Pomocí kombinovaných technologií umí nyní televizory Loewe se softwarem Mimi Defined™ přizpůsobit reprodukci individuálnímu sluchu jednotlivce. Hudbu, filmy i dokumentární pořady si mohou posluchači nyní vychutnat s lepší srozumitelností a prokresleností zvuku. Po individuální kalibraci lze tuto funkci spustit jednoduše stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači.

„Společnost Loewe byla vždy průkopníkem v televizních technologiích. Na 8. výstavě Berlínského rozhlasu v roce 1931 představila první elektronický filmový přenos a v roce 1939 dodala na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti vůbec. Uvedení individuální zvukové personalizace dokazuje, že postavení lídra v oblasti televizních technologií si udržuje až dodnes,“ říká Miroslav Řezník, produktový manažer Loewe ve společnosti BaSys CS.

Jak to funguje
V první řadě je třeba vytvořit individuální sluchový profil posluchače. Profil lze zvolit buď paušálně na základě věku posluchače (využívá průměrný sluchový profil daného věku), nebo využít digitální sluchový test aplikace Mimi. Při něm se testují sluchové schopnosti konkrétního posluchače s ohledem na frekvenční spektrum. Z výsledků je poté vytvořen s využitím Mimi Defined™ individuální profil optimalizace reprodukce pro daného uživatele. Aby bylo dosaženo optimálního podání, je intenzita jednotlivých frekvencí přesně přizpůsobena specifickým vlastnostem sluchu. Technologie Mimi Defined™ poté při sledování televizního vysílání nebo filmu z libovolného zdroje analyzuje v reálném čase zvukovou stopu a přizpůsobuje ji individuální citlivosti sluchu diváka. Mimo jiné zesiluje ta pásma, ve kterých má uživatel sluchový propad. Technologie Mimi Defined™ umožňuje dosáhnout perfektní kombinace obrazové a zvukové kvality a televizory Loewe stanovují nový standard ve vývoji zvukových technologií a zlepšování kvality zvuku.

Dostupnost Mimi Defined™ v televizorech Loewe
Technologie zvukové personalizace Mimi Defined™ je nyní dostupná spolu se softwarem verze 5.xx všem uživatelům televizorů Loewe od modelového roku 2017, kromě bild 1 do úhlopříčky 40“ včetně. Tato funkce je zpoplatněna částkou 2.600 Kč. V nejbližší době bude aktivace Mimi Defined™ ve standartní výbavě u nově vyrobených televizorů již z výroby. V uživatelském rozhraní televizorů Loewe (Loewe OS) v nabídce nastavení zvuku lze po instalaci Mimi Defined ™ zapnout či vypnout a individuální zvukový profil lze jednoduše aktivovat pomocí stisku tlačítka na dálkovém ovládači.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies