Q900R

Přetiskujeme zprávu společnosti Samsung:

Společnost Samsung Electronics Co. Ltd. během své tiskové konference na veletrhu IFA 2018 oznámil svůj vstup do oblasti rozlišení 8K a představí televizor Q900R QLED 8K doplněný o technologii umožňující zvýšení rozlišení na 8K s využitím umělé inteligence (8K AI Upscaling). Tento QLED 8K televizor bude na trhu k dispozici ve třech verzích s ultravelkou obrazovkou (65", 75" a 85") a nabídne celou řadu vylepšení souvisejících s přechodem na rozlišení 8K včetně technologií Real 8K Resolution, Q HDR 8K a Quantum Processor 8K vyvinutých pro uvedení obrazu v kvalitě 8K do reálného života. Nové 8K QLED televizory řady Q900R budou dostupné v ČR a SR v průběhu října 2018*.

Televizor Samsung QLED 8K s technologií 8K AI Upscaling je součástí dlouhodobé vize společnosti Samsung, jejímž cílem je zaměřit se na 8K jako na nejdetailnější a nejvěrnější rozlišení obrazu, jaké je na trhu k dispozici.

„Společnost Samsung už řadu let neúnavně pracuje na tom, aby se celé odvětví posunulo ve špičkové kvalitě obrazu vpřed, a představení televizoru QLED 8K s technologií 8K AI Upscaling je při pohledu do budoucnosti zobrazovacích zařízení nedílnou součástí toho úsilí,“ prohlásil Jongsuk Chu, senior viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Nesmírně nás těší, že můžeme Q900R představit spotřebitelům, a jsme přesvědčeni, že jim naše nové modely s podporou 8K poskytnou brilantní barvy, ostrý obraz a dokonalý zvuk.“

K reprodukci obrazu v kvalitě 8K je Samsung Q900R vybaven technologií Real 8K Resolution, která dokáže dosáhnout maximálního jasu na úrovni 4000 nitů – což je standard podporovaný většinou filmových studií.

Toto řešení umožňuje televizoru produkovat čtyřikrát více pixelů než televizory s rozlišením 4K UHD TV a šestnáctkrát více pixelů než televizory s rozlišením Full HD. Televizor Q900R zahrnuje také technologii Q HDR 8K s podporou HDR (High Dynamic Range) 10+, která optimalizuje úroveň jasu a produkuje přirozené barvy, a umožňuje tak dosáhnout přesně takového obrazového výrazu, jaký tvůrci zamýšleli. Patentovaná technologie 8K AI Upscaling opírající se o využití umělé inteligence přichází současně s kvalitou obrazu i zvuku, která bez ohledu na kvalitu nebo formát původního zdroje, odpovídá standardu 8K. Ať už uživatel sleduje obsah prostřednictvím streamingové služby, set-top boxu, HDMI, USB nebo dokonce mobilního zrcadlení, Quantum Processor 8K rozpozná a převzorkuje obsah do rozlišení 8K. Kromě toho bude mít Q900R přímé zadní podsvícení Direct Full Array Elite pro zvýšení kontrastu a přesné řízení podsvícení a bude také pokrývat 100 % barevného prostoru, a nabídne tak uživatelům miliardy barevných odstínů pro dosud nejčistší a nejpřesnější barevné podání.

Q900R se zaměřuje na efektivitu spotřebitelů a obsahuje celou řadu nových funkcí, které jim umožní používat televizor jinak, a to při zachování nejvyšší kvality obrazu a zvuku. Televizor například rozpozná a analyzuje celou řadu připojených zábavních zařízení, jako jsou audio zařízení připojená přes optický kabel s dálkovým ovladačem One Remote, a pak automaticky přepne zdroj obrazu a audio výstup pro optimální zážitek ze sledování. Stylové funkce jako režim Ambient byly vylepšeny tak, aby televizor hladce splynul s okolním prostorem, a zobrazují na obrazovce překrásné fotografie, předpověď počasí, zprávy a další informace. Kabel One Invisible Connection, který se dodává standardně v délce 5 m, zahrnuje optické i napájecí vedení, a dává tak uživatelům větší svobodu při rozhodování o tom, kam a jak televizor umístit. Inteligentní vylepšení, například aplikace SmartThings, usnadňují uživatelům život a rozšiřují schopnosti televizoru Q900R, pokud jde o přístup k informacím, a Universal Guide poskytuje personalizovaná doporučení pro snadné vyhledání živě přenášeného nebo OTT obsahu v televizoru.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies