Bluesound Pulse soundbar

Přetiskujeme zprávu společnosti Ketos:

Bluesound představuje světově první streamovací Soundbar s vysokým rozlišením zvuku
Zvuk referenční kvality, znamenitý design a síla BluOS konektivity

Společnost Bluesound, lídr v bezdrátových multiroom hudebních systémech s vysokým rozlišením, dnes na veletrhu CEDIA Expo v americkém Dallasu uvádí na trh PULSE SOUNDBAR, první firemní zvukový projektor pro TV a domácí kino, nabízející jako první na světě streamování hudby ve vysokém rozlišení. S výkonným systémem Bluesound BluOSTM pro bezdrátové multiroom streamování vytváří Soundbar z místnosti s televizorem srdce bezdrátového hudebního systému pro celý dům nebo byt, nabízející uživatelům svět hudby ve vysokém rozlišení ovládaný snadno použitelnou aplikací v českém jazyce pro chytré telefony a tablety. Bluesound Soundbar je určen pro televizory s úhlopříčkou 42“ a větší a bude nabízen on října za cenu 29.990 Kč s DPH.

PULSE Soundbar je o kvalitě zvuku, podporuje rozlišení zvukových nahrávek až 24 bitů se vzorkovací frekvencí 192 kHz. Navíc podporuje přehrávání streamů ve vysokém rozlišení ve formátu MQA (Master Quality Authenticated), což je další prvenství v kategorii soundbarů. Kvalitu zvuku Soundbaru lze srovnat s dobrými audiofilními reprosoustavami, poskytující živé, realistické podání, detail a dynamiku hudebním nahrávkám a filmům.

Získání této úrovně výkonu z velmi tenkého a elegantního těla si vyžádalo inovativní myšlení a pokročilé technologie. Pro dosažení svého nesrovnatelného výkonu používá PULSE Soundbar mnoho high-end a hi-fi technologií včetně skutečné 3-pásmové konfigurace měničů se samostatným zesilovačem pro každý z nich a výhybkami řešenými pomocí výkonných DSP procesorů. Každý z měničů je vyráběn na zakázku pro toto použití a je umístěn v individuálně optimalizované komoře, poskytující izolaci a ideální provozní podmínky. Stylová černá skříň je vyrobena z extrudovaného hliníku, prémiového materiálu typicky viděném v reprosoustavách za statisíce korun. Extrudovaný hliník je ceněn pro vysokou tuhost a pevnost a současně možnost dosažení vysokého vnitřního objemu skříně díky tenké stěně.

Vynikající podání hlubokých basů z PULSE Soundbar, doposud neslyšené v této třídě, je dosaženo mnoha faktory včetně velkého vnitřního objemu skříně, pasivními zářiči a DSP

ekvalizací. Jeho frekvenční charakteristika je plochá do 70 Hz, na frekvenci 55 Hz klesá pouze o 3dB, což je vzhledem k velikosti pozoruhodné. Pro ty, kteří chtějí ještě větší objem basů,

bude později na podzim Bluesound nabízet PULSE SUB v ceně 19.990 Kč s DPH. Pro majitele tradičních subwooferů pak bude v nabídce Bluesound dongle pro přímé připojení Soundbaru ke stávajícímu subwooferu.

Stejně jako u ostatních modelů Bluesound PULSE je akustický design a ladění reproduktorů prováděno v Národní výzkumné radě Kanady renomovaným inženýrem a designérem reprosoustav Paulem Bartonem.

Síla a dosah systému BluOS

PULSE Soundbar používá BluOS - proprietární, čistě hudební operační systém, provozovaný na pokročilém výkonném procesoru ARM s velmi přesným taktováním na frekvenci 1GHz. To vše umožňuje podporu téměř všech zvukových kodeků včetně FLAC, ALAC, MP3, AAC, WMP, Ogg a skutečný zvuk ve vysokém rozlišení vč. MQA. K místním zdrojům hudby na síťových discích NAS nebo počítačích lze přistupovat přes WiFi nebo pevný Gigabit Ethernet, stejně jako k milionům skladeb, které lze streamovat přes internet z více jak tuctu nativně integrovaných hudebních služeb. K dispozici jsou též analogový a optický vstup pro připojení televizoru a USB vstup pro připojení flash pamětí s hudbou. Streamování z chytrých telefonů a tabletů je umožněno přes vestavěný Bluetooth s hi-fi kodekem AptX. Součástí PULSE Soundbar je také infračervený snímač s funkcí učení (TV Connect), pomocí kterého lze dálkové ovládání televizoru použít také pro ovládání základních funkcí Soundbaru, jako je např. změna hlasitosti nebo ztišení.

Soundbar, který vypadá stejně dobře, jako zní

Překrásné tvary PULSE Soundbar byly vytvořeny oceňovaným průmyslovým designérem Davidem Farragem ze studia DF-ID. Mnoho důmyslných a jedinečných designových drobností činí PULSE Soundbar nejenom praktickým, ale i pohledným. K dispozici jsou tři možnosti montáže: postavení na nábytek nebo montáž na zeď pomocí standardně dodaného příslušenství, nebo vyzvednutí TV nad nábytek pomocí volitelného držáku tak, že pod ní jde Soundbar bezpečně zasunout. V závislosti na zvoleném způsobu montáže lze vyvést přívodní kabely ze spodní nebo horní strany Soundbaru pomocí jeho prostého pootočení o 180°.

Pro usnadnění montáže je s Bluesound PULSE Soundbar standardně dodáváno kompletní příslušenství: napájecí kabely na 230V i 120V, stereo kabel RCA-RCA. Ethernet kabel, dvě nožičky, dvě prodloužení nožiček a držák na zeď včetně šablony pro snadné přidělání.

„PULSE Soundbar je skutečně velkolepý produkt“, řekl John Banks, ředitel značky Bluesound. „Nikdy předtím audio produkt nenabídl kombinaci zvukového výkonu, inteligence a všestrannosti, která by zvládla obsloužit kompletní domácí audio systém. Jak milovníci filmů, tak nadšenci do hudby snadno ocení, jaké potěšení jim PULSE Soundbar nabízí v hlavní poslechové místnosti a v celém domě nebo bytě.“

Na českém trhu se Bluesound PULSE Soundbar objeví v říjnu za cenu 29.990 Kč s DPH.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies