Dan D´Agostino Pendulum

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Dan D´Agostino Pendulum

Výše zobrazený integrovaný benjamínek jménem Pentulum počká, nejprve "vyšší liga", 2. nejvyšší řada značky Dan D’AgostinoMomentum C4 Preamplifier 

Momentum C4 Preamp

I okrajový fanoušek Hi-Fi spíš ví kdo je ten jehož jméno výrobky na fotografiích a firma nese ( MxV integrováno | DAN D´AGOSTINO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Že zesilovače (sakra) umí víme (opakovaně ověřeno), jestli hraje a jak šachy netušíme - rozhodně zahájení C4 je klasika (4. nejpopulárnější zahájení hry) a jedná se o velmi rozsáhlé zahájení s mnoha možnostmi přechodu do jiných variant zahájení, především Dámského gambitu (je to mimo, ale prostě musíme - doporučit skvělý seriál Dámský gambit (2020) | ČSFD.cz ), Indických her a Rétiho zahájení. Což bude v přeneseném významu odpovídat novému špičkovému předzesilovači značky - Dan D´Agostino Momentum C4

Momentum C4 Preamp

Proč C4? Srdcem předzesilovače Momentum C4 je revoluční topologie C4 (Complementary Four Circuit) Dana D'Agostina. Toto unikátní zapojení vstupního stupně nastavuje nový standard výkonu a přesnosti a přináší bezkonkurenční čistotu a věrnost vašeho zvukového zážitku. Maximální pozornost věnovaná konstrukčním detailům zajišťuje optimální mechanickou a elektrickou izolaci, která zaručuje nedotčenou integritu signálu v celém kritickém předzesilovacím stupni.

Předzesilovač Momentum C4 byl vytvořen s ohledem na přesnost a eleganci a vyznačuje se elegantním a sofistikovaným designem. Přiložený obousměrný dálkový ovladač, uložený v precizně zpracovaném hliníku a Delrinu®, nabízí intuitivní ovládání funkcí a nastavení jednotky. Díky ergonomickému designu a LCD displeji poskytuje dálkový ovladač bezproblémové uživatelské prostředí a odráží informace z displeje předního panelu předzesilovače.

Bezkonkurenční zvukové obvody
Topologie Momentum C4, která navazuje na dědictví předzesilovače Momentum HD, využívá pole čtyř tranzistorů JFET v komplementárním, diferenciálním, push-pull uspořádání, což výrazně zvyšuje vstupní impedanci a snižuje šum. Jeho jedinečný, diskrétní, dvojitě komplementární diferenciální vstupní stupeň JFET dosahuje výjimečného výkonu a stability v každé konfiguraci systému.

U nahrávek nižší než audiofilské kvality zůstává transformační obvod řízení tónu ve své činnosti zcela transparentní, což zajišťuje nulový dopad na signálovou cestu, když je neaktivní. Sluchátkový konektor s nezávislými obvody zesilovače, ukrytý za diskrétními dvířky na předním panelu, otevírá svět soukromého poslechu na té nejjemnější úrovni.

Momentum C4 Preamp

Bezkonkurenční napájení
Vylepšená dynamika a výkon předzesilovače Momentum C4 jsou výsledkem pokročilého napájecího zdroje, který je umístěn v samostatném šasi pro maximální izolaci a napájí zvukové šasi prostřednictvím 20ampérového blokovacího konektoru. Je vybaven samostatnými zakázkovými toroidními transformátory určenými pro analogové a digitální obvody, respektive s interními obvody řešícími RF šum a nepravidelnosti napájecího vedení.

Modul digitálního streamování (DSM)
Předzesilovač Momentum C4 nabízí volitelný modul DSM, který přidává konektivitu pro starší zdroje, funkce USB a prvotřídní možnosti streamování. Modul DSM, který lze v provozu upgradovat, přidává koaxiální a optický vstup SPDIF, USB-B, RJ45 a síťový vstup Wi-Fi. Pro přehrávání síťového obsahu ve vysokém rozlišení bez latence je podporován 10/100/1000 Gigabit Ethernet.

Přizpůsobené aplikace pro iOS umožňují snadné ovládání hudebních sbírek, streamovaného obsahu a funkcí jednotky. V aplikaci je podporována nativní integrace s předplacenými streamovacími službami, jako jsou Tidal, Qobuz a Spotify, s další kompatibilitou pro Tidal Connect. U vhodně zakódovaných souborů je navíc povoleno standardní dekódování MQA. Pro uživatele preferující alternativní správu hudby bude k dispozici také certifikace Roon Ready.

Přehrávač DSM je schopen zpracovávat současné zdroje s nejvyšším rozlišením, nativně dekóduje signály PCM až do 32 bitů/384 kHz a signály DSD až do DSD256 (11,2 MHz). Analogová část převodníku DAC, která je často přehlížena nebo bagatelizována, významně ovlivňuje výsledný zvukový výkon digitální hudby. Interní symetrické připojení přenáší finální analogový signál přímo do vstupních obvodů. Odtud analogový hudební signál využívá veškeré výkonové a analogové obvody v předzesilovači Momentum C4.

Momentum C4 Preamp

SPECIFIKACE (Momentum C4 Preamp)
Frekvenční odezva:  0,1 Hz až 1 MHz, -1dB / 20 kHz, ±0dB
Poměr signál / šum:  105 dB
Zisk: +10 dB
Barvy: stříbrná / černá
Vstupní impedance: 1 MΩ
Výstupní impedance:  0,05 Ω
Zkreslení:  <0,002 %, 20 Hz až 20 kHz
Analogové vstupy:  3x vyvážené XLR stereo; 1x nevyvážené RCA stereo
Digitální vstupy (s nainstalovaným DAC modulem -  volitelný modul digitálního streamování DSM): 1x koaxiální SPDIF; optický; USB-A; RJ45; Wi-Fi
Výstupy: 2 vyvážené XLR stereo, 1/4palcová sluchátka
Rozměry: 43,2 x 22,6 x 38,6 cm 
Hmotnost: 33,1 kg

Momentum C4 Preamp

Výše Momentum C4 Preamplifier / níže Dan D’Agostino Pendulum

Dan D´Agostino Pendulum

Obvody Par Excellence
Srdcem integrovaného zesilovače Dan D’Agostino Pendulum je důmyslně přepracovaná topologie vstupního obvodu JFET, odvozená z předzesilovače Momentum C4. Tato inovativní technologie vylepšuje výkon a přesnost celé platformy a zaručuje pohlcující poslechový zážitek, který překonává očekávání od komponenty této velikosti.

Výjimečné napájení
Integrovaný zesilovač Pendulum, který je poháněn zakázkovým toroidním transformátorem o výkonu 750VA a doplněn kondenzátorovou baterií o kapacitě téměř 25 000 μF, poskytuje robustní výkon v kompaktním provedení. Tento pokročilý napájecí zdroj zajišťuje stabilní výkon a minimalizuje zkreslení, což zesilovači umožňuje bez námahy pohánět náročné reproduktory naplno.

Dan D´Agostino Pendulum

Všestranné připojení
Bezproblémová integrace s různými zdroji zvuku je klíčem k všestrannosti zařízení Pendulum. Analogová připojení zahrnují jeden jednosměrný vstup pro použití gramofonu a tři symetrické vstupy, z nichž jeden je vybaven průchodem do kina. Vyvážené výstupy předzesilovače umožňují bezproblémovou integraci subwooferu (subwooferů) a poskytují maximální flexibilitu při přizpůsobování zvukového zážitku. Gramofonový modul s pohyblivou cívkou navíc umožňuje přehrávání z gramofonu, čímž vychází vstříc nadšencům do vinylových desek s výjimečným výkonem.

Digitální schopnosti
Integrovaný zesilovač Pendulum je vybaven rozsáhlou sadou digitálních připojení, která zajišťuje bezproblémovou integraci s moderními zdroji zvuku a systémy. Je vybaven optickými a síťovými připojeními RJ45 i Wi-Fi a nabízí tak bezkonkurenční možnosti připojení. Je to zejména první komponent D'Agostino, který obsahuje vstup HDMI s funkcí eARC, což zjednodušuje integraci do systémů domácí zábavy.

Pokročilé ovládání
Díky dálkovému ovladači s podporou technologie Bluetooth, který je uložen v materiálu Delrin®, nabízí integrovaný zesilovač Pendulum intuitivní ovládání funkcí a nastavení jednotky. Ergonomický design dálkového ovladače a displej LCD odrážejí informace zobrazené na předním panelu.

Elegantní design
Pendulum integrovaný zesilovač, který podtrhuje svou estetickou přitažlivost, je vybaven displejem LCD inspirovaným designem švýcarských hodinek a nabízí aktualizace stavu jednotky, funkcí a metadat v reálném čase. Tento rafinovaný detail dodá každé audio sestavě nádech sofistikovanosti.

Dan D´Agostino Pendulum

SPECIFIKACE (Pendulum)
Frekvenční odezva:  1 Hz až 80 kHz (-0,5 dB) / 20 Hz až 20 kHz (+-0,01 dB)
Odstup signál / šum:  100 dB (nevážené); 95 db (váženo křivkou A)
Vstupní impedance: 1 MΩ
Výstupní výkon:  120 W @ 8 Ω / 240 W @ 4 Ω
Výstupní impedance: 0,1Ω
Zkreslení (plný výkon): 120W @ 8Ω / 0,015% @ 1kHz
Výstupy: 1 symetrické XLR stereo; 5-pásmové spojky reproduktorů; ¼ palcová sluchátka
Analogové vstupy: 3p vyvážené XLR stereo; 1x nevyvážené RCA stereo
Digitální vstupy (s nainstalovaným DAC modulem): 1 ea optický; RJ45; Wi-Fi; HDMI s eARC
Barevné dokončení: černá / stříbrná
Rozměry: 43,2 x 11,8 x 35,6 cm
Hmotnost: 15,9 kg

Dan D´Agostino Pendulum

Doporučené ceny:
Momentum C4 Preamp - $60.000
Pendulum - 15.000 USD (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Momentum C4 Preamp

Špičkový předzesilovač / základní integráč

Dan D´Agostino Pendulum

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies