TektonDesign

Líbí se vám "vizuálně výrazný" model reprosoustav série "Flagship" firmy TektonDesign z amerického Utahu na úvodním snímku? Tak na ten žádné předobjednávky nejsou, ten je dávno v nabídce - jmenuje se 1812 Model V12, cena je $14.000 a nevešel se nám už do "trochu silvestrovského" (nicméně zcela reálného, včetně představení několika novinek) Všechny barvy světa - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení a popravdě zaslouží si vlastní materiál. Je nabízen v 15 barevných variantách + 16té "umíme i fialovou se zelenými puntíky" aneb "v barvách dle vašeho přání" (7 základních odstnínů, ty "luxusnější" za +$2000 - tak trochu jako u automobilů). I když dnes především představujeme značku + její Open Baffle novinku na předobjednávku, k dodání někdy v polovině roku, když už o 1812 Model V12  mluvíme, zde jejich..

SPECIFIKACE
Typ konstrukce: 4-pásmová
Jedna - 18″ subwooferová kapsle
12x - 6,5″ středofrekvenčních měničů
12x - 1″ vysokofrekvenčních měničů
1x -  kompresní kuličkový super výškový reproduktor
Citlivost: 104dB 1W @ 1m
Maximální výstupní výkon:  140 dB každý
Impedance: 4 Ohmy
Frekvenční odezva: 20Hz – 30kHz
Max doporučený výkon: 2500 Wattů
Rozměry: 71″ x 23″ x 26″ (ca 181 x 58 x 66 cm)
Hmotnost: 300 liber (ca 136 kg)
Doporučená cena: 14.000 USD

Tekton Open Baffle

Tak kvůli téhle krás(c)e na obr. výše tu dnes jsme. Ještě ani není v prodeji, dokonce nemá ani (jisté) jméno - zatím TektonDesign Open Baffle (co to je a proč se tato konstrukce poslední dobou napříč planetou a výrobci reprosoustav šíří, pečlivý čtenář Hi-Fi Voice zná a ví ..jiné neznamená nutně špatné.. OPEN BAFFLE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Zatím "bezejmenný" nový projekt Tekton si můžete zarezervovat za $.3.000 a až na vás dojde řada (odhadem polovina roku), tak přidáte další (dle provedení min.) $4.000 a dostanete pro značku charakteristický, ze 7mi repro se skládající (viz foto - 1 centrální a 6 ho obklopujících - tvořících patentované "středotónově / výškové pole) koaxiální  reproduktor + klasický 15″ basový reproduktor. Viz odkaz výše a "jak obecně Open Baffle konstrukce hrají" nemusí to být vůbec špatné - většinou tyto konstrukce mají velmi zajímavý poměr cena / zvuk. 

Tekton Open Baffle

SPECIFIKACE (bezejmenný OPEN BAFFLE od TektonDesing)
Kulatá plocha v horní části reprostoustav:  středotónově/výškové pole vyrobené podle patentu USA 9247339
Místo ozvučnice: vícevrstvá kompozitní přepážka s řízenou vibrací
Kulatá plocha v dolní části reprostoustav: 15″ basový reproduktor
Rozměry: 45,6″ výška x 20,5″ šířka (u základny) x 12″ hloubka (základní přední a zadní výztuha basového reproduktoru)
Doporučená cena: $7.000

Tekton Open Baffle

Tak to je vše přátelé HiFi - to byla ta novinka. Koho značka TektonDesing zaujala, pro toho snad ještě pár detailů. Portfolio výrobce z Oremu (v Utahu, na náhorní rovině ve výšce "kousek pod vrcholem Sněžky") obsahuje 4 řady reprosoustav, plus sérii SUB(woofer)s a ještě řadu pro domácí kino. A nové Open Baffle, které jsou prvním členem další tedy 5té (ta už jméno má) Signature Series. Nejdřív názvy modelových řad, po nich "malá smršť barevného designu" v podání TEKTON DESIGN. Názvy modelových sérií Tekton jsou: Flagship (9 modelů), Full Towers (10 modelů), Mid Towers (5 modelů) a Monitors (7 modelů). SUBs (6 modelů, dva z toho konstrukce  Normálka subwoofer s VÚ metrem - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Závěrem pár modelů (a trocha barev) z Utahu

Tekton Subwoofer

Nedíváte se na "divnou reprosoustavu" ale na "divný subwoofer" - výše model 6-10 SUB nabízený v osmi barvách včetně oranžové, modré... o výšce a váze ca 170 cm / 55 kg, osazený 6ti 10" basáky - $1.500 /ks. Níže repro MOAB ($5.000 - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Tekton Moab

Běžné repro značky jsou nabízeny v 8mi barvách včetně možnosti "za další prachy můžete cokoliv - jakoukoli), ale "repro ve vlastních barvách nelze vrátit bez předchozí dohody" (chápeme). Níže model LORA ($1.200)

tekton Lora

Možná lepší než obrázky bude video - ta první TektonDesign repro, to závěrečné - i u Tekton mají rádi a podporují hudbu (o které /pro kterou, HiFi vlastně je - jen pro ni existuje)

Tekton studio monitor

Začali jsme červenou skončeme červenou (většina barev je bohužel jen vzorník -  fotografie modelů jsou většinově jen "v těch běžných"), výše Studio Monitor ($2.630), níže monitor Matrix ($1.500) a v rudé může být samozřejmě i komplet ozvučení domácího kina (Pendragon za $4.700)

Tekton matrix

Tekton Pendragon

Tak to byl HiFi Utah, kde tam na ty barvy chodí?

Utah 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies