Leema Quantum

Tak a to jsou oni Neutron & Graviton, na úvodním snímku nahoře (vlevo i vpravo, v plné škále barev v kterých jsou k dispozici) předzesilovač Leema NEUTRON pod ním stereo výkonový zesilovač Leema GRAVITON - nová Quantum Series velšské značky Leema Acoustics. Quantum by se měla brzy rozrůst ještě o klasický CD přehrávač a streamer. Firma novou řadu prezentuje jako "směs inovací a cenové dostupnosti", což v překladu znamená - použití technologií z toho nej- co značka dělá, série Constellation v cenově dostupnějším balení - zesilovače by měly stát £1.500/ks a po £1.400 streamer a CD přehrávač (oba zatím zdroj info spíše "HiFi šuškanda"). Nyní, pod obrázkem kompletu Leema Quantum Series, oficiální ("reklamní") text; po něm naše okénko do jejich historie a závěrem něco málo (na bližší info stále čekáme) o Neutron a Gravity.

Leema Quantum

Směs inovací a cenové dostupnosti
Série Quantum, projekt připravovaný 25 let, představuje pro Leema Acoustics klíčový okamžik. Společnost, založená bývalými inženýry BBC, byla vždy v popředí audio technologie. S řadou Quantum převzali vodítko ze své vlajkové lodi řady Constellation, ale zjednodušili design a výrobní proces, aby tyto produkty nabízeli za dostupnější cenu. Navzdory zaměření na cenovou dostupnost nebyly učiněny žádné kompromisy v oblastech, které jsou nejdůležitější, jako je kvalita komponent a věrnost zvuku​​​​.

NEUTRONové - centrum konektivity a kvality
Řídící zesilovač Neutron je moderní zázrak, který kombinuje transparentnost s flexibilitou. Může se pochlubit vysoce kvalitním MM/MC phono stage založeným na proprietárním designu Leema Acoustics, pokročilým ESS 24-bit/192 kHz USB DAC převodníkem a vyhrazeným sluchátkovým zesilovačem. Díky působivým 13 vstupům, včetně USB, phono, optického a koaxiálního, umožňuje Neutron snadnou integraci do různých systémů. Předzesilovač je navržen tak, aby byl maximálně transparentní, nabízí špičkové analogové ovládání hlasitosti Burr-Brown a zajišťuje minimální přeslechy pro lepší čistotu zvuku​​​​.

GRAVITONový  - výkon a přesnost
Výkonový zesilovač Graviton je design třídy A/B nabízející 150 wattů na kanál do 8 ohmů a 260 wattů do 4Ω. Je vybaven velkým toroidním napájecím zdrojem, který poskytuje výjimečnou kontrolu nad širokou škálou reprosystémů. Vysokoproudá topologie Gravitonu, využívající šest výstupních tranzistorů Toshiba na kanál, zajišťuje dynamické schopnosti a detailní reprodukci zvuku. Zesilovač obsahuje jak symetrické, tak nesymetrické vstupy, duální reproduktorové konektory pro snadný bi-wiring a linkové smyčkové výstupy pro bi-amping​​​.

Cena a design
Předzesilovač Neutron i výkonový zesilovač Graviton mají při vstupu na britský trh cenovku 1.500 GBP za kus, s kombinovanou cenou 2 800 GBP při zakoupení dohromady, což z řady Quantum dělá atraktivní nabídku pro audiofily, kteří hledají kvalitní audio zařízení bez extrémní ceny. Zařízení jsou vybavena pouzdry vyrobenými ve Spojeném království, které jsou k dispozici v kartáčované černé nebo stříbrné povrchové úpravě, s precizně zpracovanými předními panely a ovládacími prvky, což odráží dávný závazek společnosti Leema Acoustics k řemeslnému zpracování a estetické eleganci.

Závěrem
Řada Quantum od společnosti Leema Acoustics je důkazem schopnosti společnosti inovovat a přizpůsobovat se a přinášet špičkový zvuk na dosah širšímu publiku. Díky kombinaci pokročilé technologie, zjednodušeného designu a konkurenceschopných cen je řada Quantum připravena předefinovat prostředí špičkového audio zařízení.

Leema Quantum

Leema Acoustics tedy konečně  https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3911-nova-rada-leema odhalila první oficiální nabídky ze své dávno oznámené Serie Quantum. Protože značka z Weilshpoolu ve Walesu Leema Hydra Anniversary - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení není ve střední EUropě příliš známa, nechme ji ať se představí: The story of Leema Acoustics...

Leema Acoustics

V roce 1998 zahájili bývalí inženýři BBC Lee Taylor a Mallory Nicholls výzkumný projekt na vytvoření miniaturní reprosoustav(ičk)y pro profesionální studia. Hnáni fanatickým smyslem pro detail a touhou vytvořit něco zcela výjimečného vyvíjeli nové nástroje, modely a akustické principy ve snaze o dokonalost. Čtyři a půl roku práce a byl tu XEN - mikro monitor nepřekonatelné technické a hudební dokonalosti, původně určený pouze pro profesionální audio trh, jak audiofilové stále více uvědomovali kvalitu produktů Leema, Xen se postupně dostal i na komerční trh. (foto níže současný Xen II - £1.500)

Leema XEN

Leema XEN

Inspirováni ohromujícím přijetím výsledného modelu Xen Micro Monitor ze strany profesionálních majitelů založili Lee a Mallory společnost Leema Electro Acoustics, aby vyvíjeli další reprosoustavy, doplňkové elektronické komponenty a rozvíjeli své vize (řekni své přání ať se Bůh zasměje tady ale relativně vyšlo, alespoň "zůtalo v oboru" - Leema má dnes včentě nových Neutron / Gravity v nabídce 22 modelů elektroniky rozdělených do 4 řad, tedy včetně Series Quantum už do 5ti + jedny monitory XEN II, "minipodlahový" model Xone už z nabídky zmizel). Následné uvedení oceňovaného integrovaného zesilovače Tucana upevnilo pověst společnosti Leema jako výrobce zvukových komponentů referenční kvality. Jeho nástupce Tucana II (na obr. níže Tucana II Anniverary - £6.000) se připojil ke stále se rozšiřujícímu portfoliu komponentů, které společnosti Leema přinesly řadu ocenění a učinily z ní jednu z nejzajímavějších a kritikou nejoceňovanějších mladých audio společností současnosti.

Leema Tuscana Anniversary

Tuscana získala v bitských HiFi magazínech ocenění zesilovač roku a krátce poté byl představen CD přehrávač Antila (současná Antila IIs Eco - £4.290, foto níže) a opět téměř okamžitě vyhrál prestižní ocenění What Hi-Fi? a v Sound & Vision ocenění za nejlepší CD přehrávač v roce 2007.

Leema Antila

Od té doby se portfolio špičkových produktů Leema rozšířilo o jejich řady Reference a Elements a nedávno také  Essentials Series (zatím jediný model - obr. níže - £660)

Leema Essential

V roce 2007 začala Leema spolupracovat s místním velšským výrobcem, aby uspokojila stále vyšší poptávku po svých produktech. Davlec, založený v roce 1983, původně navrhoval a vyráběl elektroniku pro mlékárenský průmysl. Od té doby rozšířili své podnikání na širokou škálu subdodavatelských oblastí, jako je automobilový průmysl či meteorologie. Po několikaleté úzké spolupráci se obě společnosti v roce 2014 rozhodly spojit síly. Výrobní a designérské týmy nyní sídlí pod jednou střechou a spojují své desítky let zkušeností, aby pokračovaly ve výrobě produktů na vysoké úrovni, kterou byla společnost Leema vždy známá.

leema Libra DAC

leema Libra DAC

Na dvou obrázcích výše to nejdraší z produkce (referenční mono 550 watt / 8Ω koncové stupně ALTAIR za 25.495€ už nejsou v nabídce) nejdražší současný model je  Leema Acoustic D/A převodník Libra DAC (£7.000); níže už nejžhavější současnost: Neutron & Gravity - Series Quantum

Leema Quantum

Slovy zakladatele Leema Lee Taylora: "Quantum převzal velkou část konstrukce Leema Acoustics Constellation, ale byl  zjednodušen, aby vyhovoval dostupnější cenové hladině. Nebyly však učiněny žádné kompromisy tam, kde se to skutečně počítá."

Leema Quantum

Doporučené ceny: (v britských librách)
Leema Neutron - 1.500 
Leema Graviton - 1500
Leema  Quantum (tj. ti 2 výše dohromady) - 2.800 GBP
Leema Positron (streamer) - 1.400
Leema Electron (CD přehrávač) - 1.400
(ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Leema Quantum

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies