Leonklou

Byli jste ve Švédsku, konkrétně v Uppsale? A  o tamním zesilovači "bez kudrlinek", jak jim říká (jejich tvůrce) Frederik Lejonklou jste neslyšeli? Dle všech dostupných info - to je (prý velká) chyba. 12ti letý Frederik slyšel aktivní systém Naim a zařekl se, že jednou... A už je to tady - a porfolio jeho manufaktury je docela komplexní. 

Enzo Leonklou

Ten jenž veškeré dění ve firmě kontroluje a ruší od práce - říká usměvavý Fredrik Lejonklou (vyslovuje se: laj-JON-klu) o Enzovi (foto ze stránek výrobce - Enzo výše) a pokračuje o své práci: (na obrázku níže streamer Källa - 6.250€; pod ním trojice předzesilovačů - Superikkin /bez foto - pre- jen se 2 vstupy/ za 1.990€, Sagatun a Sagatun MONO za 3.300 rsp. 6.000€)

Lejonkolou Källa

Lejonkolou Sagatun

Sagatun mono

Sestavit nejlepší HiFi je jako postavit hudební nástroj, říká Fredrik L.
Záleží na každém detailu. A zatímco mnoho společností rádo tvrdí, že dbá na detaily, my to myslíme extrémně. Protože tajemství výroby fantastických strojů - a tajemství výroby úžasně hudebních systémů - spočívá v optimalizaci co největšího počtu detailů. Kvalita nezávisí na jediné technologii s chytlavým názvem, jak vám chtějí namluvit chytří obchodníci. Kvalita je souhrnem mnoha dokonalých detailů. Zde pomáhá jistá dávka posedlosti. V Lejonklou HiFi neříkáme "dost dobré". Ptáme se "Jak to zlepšit?". A ptáme se dál. (na obrázku níže konocový zesilovač Tundra (3.200€), existuje i ve verzi Tundra Mono 3 - 5.990€

Lejonkolou Tundra

Jedinečným aspektem HiFi je, že vzniká v prostoru, kde se umění setkává s vědou. Co si pamatuji, jsem zamilovaný do hudby. Zaplňovala všechny místnosti mého dětství, od západních klasických symfonií a oper, které se hrály v chalupě mých rodičů u norského fjordu, přes heavy metal ve sklepní skrýši mého bratra, popové a diskotékové melodie mé sestry v jejím pokoji plném plakátů filmových hvězd, matčiny improvizace na akordeon a táhlá slova švédských trubadúrů, která pomáhala mému otci, sedícímu po dlouhém pracovním dni u krbu, rozjímat o životě. (foto níže - třem firembím phono předzesilovačům dominuje model SINGULARITY - a teď to nebude překlep - 7 let experimentování a ladění cesty k zcela ultimativnímu MC phono předzesilovači s pouzdrem z čisté mědi: před covidem $42.700 dnes $55.000)

Lejonkolou Singularity

Lejonkolou Singularity

Elektroniku jsem si zamiloval ve 12 letech. Byly Vánoce a Pink Floyd právě vydali The Wall. Moje rodina byla na návštěvě u přátel a během této návštěvy pouštěl syn rodiny dvojalbum na otcově HiFi systému a přitom mi vysvětloval základy aktivních elektronických součástek. Po chvíli jsem pochopil, že obvody, které mi ukazoval, představují základ technologie, díky níž se nám v jeho pokoji magicky zjevují melodie Pink Floyd. Pro mě to byl okamžik zjevení. A tehdy jsem se rozhodl, že se jednou stanu mistrem těchto obvodů. (foto níže "běžné" modely phono předzesilovačů Entity (2.050€) a od roku 2006 vyráběný Slipsik, nyní s přídomkem 8 - 1.280/1.330 GBP/EUR)

Lejonkolou Entity

Lejonkolou Slipstick 6

Když jsem v roce 2005 uvedl na trh svůj první komerční produkt - gramofonový stupeň Hudik - rozhodl jsem se, že tyto dvě své vášně, hudbu a elektroniku, proměním ve svou práci a závazek. Posláním se stalo vyvíjet produkty, které by mně i ostatním milovníkům hudby umožnily intenzivnější zážitek. Nevyrábím "bling" - můj design je funkční. Nevyrábím stroje, které upřednostňují nějaký konkrétní druh hudby. A je mi úplně jedno, jestli to zní "správně" - záleží mi na tom, jak se při tom cítím. Chci, aby mě to dojalo. Dotýkat se. Jde mi o vzrušení. (níže sluchátkový zesilovač  Giella ∏ - 2.350€)

Lejonkolou Giela pí

Protože chci, aby co nejvíce lidí zažilo radost, kterou přináší opravdu dobrá HiFi, naše výrobky nejsou cenově zaměřeny na maximalizaci zisku. Místo toho naše ceny odpovídají nákladům na vývoj a výrobu. Věřím také v modernizaci starších výrobků na nejnovější specifikace, kdykoli je to možné. Jsem pevně přesvědčen, že o výjimečný výrobek by se mělo pečovat a využívat veškerého pokroku, který byl učiněn, místo aby zastaral a skončil na smetišti. U každé jednotky sledujeme její přesnou verzi a historii. (foto níže náš v úvodu zmínění integrovaný zesilovač BOAZU)

Leonklou Boazu

Historie verzí integrovaného zesilovaše LEJONKLOU BOAZU
Verze 1.0
Představeno v prosinci 2016
Verze 1.1
Představeno 7. září 2017
Dva kondenzátory na základní desce nahrazeny novým a lepším typem
Zlepšení zvuku: Ano
Předchozí model lze upgradovat: Ano
Verze 1.2
Představeno 8. ledna 2021
Tři rezistory v každém napájecím zdroji nahrazeny novým a lepším typem
Zlepšení zvuku: Ano
Předchozí model lze upgradovat: Ano
Verze 1.3
Představeno 8. ledna 2021
Jeden kondenzátor v každém napájecím zdroji nahrazen novým a lepším typem
Zlepšení zvuku: Ano
Předchozí model lze upgradovat: Ano

lejonklou Boazu

SPECIFIKACE (verze 1.3)
Typ: Polovodičový stereo zesilovač
Frekvenční odezva: 2 Hz až 130 kHz (-3dB)
Vstupní impedance: 10 kOhm
Výstupní impedance: 0,05 Ohm / 4 až 16 Ω reprosoustavy
Výstupní výkon: 40 Watt na kanál/8Ω; 70 Watt/4Ω
Rozměry: 350 x 69 x 350 mm
Hmotnost: 4,4 kg

Leonklou Boazu

Doporučená cena: 2.800/2.999/4.200 GBP/EUR/USD  (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies