Vortex HFO

Zasunutím/použitím (široké škály) výrobků německé firmy Vortex se sídlem v  Lohmaru v západoněmeckém Severním Porýní-Vestfálsku - zlepšite zvuk. Tedy nejen té(hle jediné firmy), princip funguje a poslední roky se tímto směrem vrhlo mnoho i slovutných výrobců (nejen) Hi-Fi kabeláže, dnes ale o Musik&Akustik Vortex HiFi a její hlava duše šéf Norbert Mauer - zde sám o sobě: 

Vortex Hifi

Dobrý den. Jmenuji se Norbert Maurer a mou vizí je zprostředkovat každému milovníkovi hudby přirozený a realistický hudební zážitek pomocí mých Hi-Fi komponentů Vortex (to výše je Vortex Nano Shield Zero RCA za 99€ - pozn. redakce). Vím, že je to možné - zažívám to každý den! Sám jsem asi před 30 lety zažil skvělé hudební večery s husí kůží v hi-fi obchodě a firmě na výrobu reproduktorů svých rodičů (MASON Akustik GmbH) s levnými, upravenými hi-fi systémy za méně než 2 000 DM. A tato husí kůže pohání můj tým v Musik&Akustik i mě dodnes.

Dnes, po 3 desítkách let, jsou systémy lepší, ale hudební zážitek není ani z poloviny tak dojemný! Na základě svého dlouholetého působení v oblasti vf optimalizace (viz patent z roku 1984) Hi-Fi stereo systémů a výzkumu neobvyklých zvukových jevů vidím nejdůležitější příčinu omezeného hudebního zážitku v moderním, domácím prostředí a v rušení způsobeném moderní digitální technikou. Zvukový potenciál dnešních Hi-Fi systémů je proto obrovský - musí však být osvobozen odhalen odkryt speciálními opatřeními pro potlačení rušení.

Níže uvedené obrázky ukazují měření zátěže autonomního nervového systému při zapnutí notebooku v blízkosti testované osoby. Je jasně patrné, že notebook stresuje nervový systém testovaného. Tento stres je zvukovou brzdou číslo 1 u hi-fi.

Tento cíl by mělo být možné realizovat s vlastním systémem i s malým rozpočtem. Proto jsme se ve Vortex HIFI záměrně vzdali poslední špetky technické proveditelnosti ve prospěch naprosto výjimečného poměru cena/výkon. Abychom toho však dosáhli, museli jsme myšlenkově a technologicky prolomit zcela nové hranice.

Posláním společnosti Vortex HIFI je poskytovat výrobky, které využívají nejnovější vědecké poznatky a poznatky alternativní medicíny k vytvoření poslechového zážitku, který by podle mých zkušeností nebyl v dnešním domácím prostředí bez našich inovativních doplňků možný. Chceme být vaším partnerem pro vaši krásnou zálibu v poslechu hudby prostřednictvím neustálého a skutečného zlepšování kvality. Za tímto účelem se neustále a celistvě učíme a systematicky a bez předsudků rozšiřujeme své obzory. Odvozeno od přístupu medicíny, říkáme: "Kdo dělá zvuk, ten má pravdu!".

Kvalita je pro nás důležitá, a proto všechny naše produkty vyrábíme ve vlastní režii (Musik&Akustik, Lohmar, Německo). Velmi citlivý a pro kvalitu kritický proces informování a aktivace našich výrobků je v našich rukou, a proto jej můžeme holisticky a neustále zlepšovat. Při nákupu materiálů se spoléháme na německé specialisty, kteří zaručují stálou kvalitu našich surovin. V rámci možností to platí i pro přírodní produkty, jako jsou polodrahokamy pro naši techniku P.I. a obsidiány. Zde spolupracujeme s dodavateli, kteří nabízejí kvalitu drahých kamenů pro terapii.

Kouzelné slovo pro výjimečný poměr cena/výkon produktů Vortex HiFi je interdisciplinární! Pouze pokud komplexně chápete, jak lidé fungují a jak skutečně slyší, můžete vyvíjet produkty, které pracují s lidským sluchem! Vše ostatní je náhoda a zkušenost. Proto byl dobrý zvuk vždy řemeslem zkušených lidí, a ne exaktní vědou. Abychom dosáhli naší vize, kombinujeme špičkové technologie, jako jsou nanotechnologie, s technologiemi stavební biologie, jako jsou techniky stínění bez zdroje, s klasickými vysokofrekvenčními technologiemi a alternativními lékařskými technikami, jako jsou informace.

Rozhodující je pro nás pouze jedna věc - ucho! Fyziologie lidské bytosti rozhoduje o tom, co přijímá akusticky!
Od té doby, co pracujeme s binaurálním záznamem hudby (první stereofonní umělé hlavy jsou na světě již od roku 1933), je jasné, že akusticky správná reprodukce hudby musí vždy selhat kvůli fyziologii lidského ucha!!! Jakékoli jiné tvrzení nemá s lidskou realitou nic společného.

Jak frekvenční odezva (intenzita), tak fázová odezva (čas) jsou zcela změněny hlavou a tělem s jeho přenosovými funkcemi souvisejícími s hlavou. Umístění reproduktorů vzhledem k posluchači (tedy nikoliv akustika místnosti) má za následek obrovské odchylky, které jsou dramaticky větší než jakákoliv chyba hi-fi komponentu!

Níže uvedené měření ukazuje křivku akustického tlaku (frekvenční odezvu) v závislosti na úhlu u pravého ucha. Toto měření jsme provedli s figurínou hlavy Johna. Pokud tedy hlavu jen nepatrně natočíte, vše se změní!

Vortex Hifi

Měřili jsme také účinky mezi skutečným zdrojem a dvoukanálovou simulací. Základní 30º stereo - tj. dokonalý stereofonní trojúhelník. Spodní měření vykazuje odchylky přes 15 dB. Obecně tedy nelze hovořit o akusticky ani z poloviny realistické reprodukci, neboť měření má zásadní charakter a je nezávislé na přenosových chybách systému a místnosti!

Vortex Hifi

Dobrý zvuk není možný bez pocitu pohody
Mé 35leté zkušenosti s laděním hi-fi systémů a nejnovější vědecké poznatky o vlivech na lidský sluchový systém ukazují, že skutečný hudební požitek je dnes možný jen v omezené míře. Důvodem je vliv nových forem nízkofrekvenčního až vysokofrekvenčního elektromagnetického rušení v našem domácím prostředí. Bez ohledu na to, jak dokonalý je systém z elektroakustického hlediska, je kvalita poslechového zážitku nevyhnutelně spojena s kvalitou interpretace akustických dat prostřednictvím lidského nervového systému. I kdybychom měli v lidském zvukovodu dokonalý akustický signál, hudební zážitek by nám přesto mohl připadat zcela nesprávný nebo dokonce nepřirozený, pokud by interpretace v lidském nervovém systému nefungovala přirozeně. Přesně to však ukazují vědecké studie Prof. Dr. Petera Semma. 60 % nervových buněk u zebřiček fungovalo nesprávně, když byly ozářeny pulzními mikrovlnami o intenzitě přibližně jedné tisíciny německé mezní hodnoty. Prof. Dr. Magda Havasová na semináři WHO rovněž prokázala masivní vliv harmonických z elektrické sítě na nervový systém, včetně extrémního zvonění v uších - tj. totální poruchy sluchu (viz tabulka).

 Vortex Hifi

Tabulka znázorňující zdravotní problémy elektrosenzitivní ženy. Modrý sloupec ukazuje rušení silnými harmonickými v elektrické síti a červené sloupce slabými harmonickými.

Lidská psychologie mění 99,9 % vjemů pouze ve vnitřním uchu
Nepotřebujeme však žádné nové vědecké poznatky, abychom pochopili vliv představivosti a soustředění člověka na jeho vlastní prožitek. Je starým psychoakustickým faktem, že pokud na večírku hovoříte s jedním člověkem, hlasy dalších 100 lidí jsou vámi potlačeny (efekt koktejlové párty). Nikdy tedy neslyšíte to, co tam je, ale jen to, co chcete slyšet! Mechanismus, který je za to ve vnitřním uchu zodpovědný, mechanicky mění aktuální vibrace až 1000krát! Skutečnost pak představuje pouhých 0,1 %! My se zabýváme 99,9 %, klasická elektroakustika 0,1 %. Pokud si toto uvědomíte, bude vám jasné, proč mají výrobky VORTEX HIFI tak extrémní účinek!

VYDĚSILI JSME VÁS? Problém je, že (zcela jistě určitě opravdu ověřeně) na tom "něco je". Žádné vúdú - mj. o tom je (v jiných textech) zmiňovaný "lepší" noční poslech. A věci (pslechu) vskutku (trochu) mohou pomoci výrobky - jako ty Norberta Maurera a jeho firmy VORTEX Hi-Fi.

Vortex Hifi sigma optimizer

Vortex HiFi HFO Sigma HF-Optimizer Set - 1.999 €

Vortex Hifi Ground optimizher GO3

Vortex HiFi Ground Optimizer GO 3 Diamant USB-A - 599€

vortex nano shield power plug diamond

výše a níže Vortex HiFi Nano Shield Power Plug Diamond - 199€

vortex nano shield power plug diamond

vortex hifi nano shiel power plug diamond

niže Vortex HiFi Nano Shield RJ45 LAN Plug Diamond - 199€

Vortex nano RJ45

Vortex GO2 Ultra

set Vortex Ground Optimizer GO 2 Ultra - 1.399€

Vortx Geo Path 3

Výše Vortex HiFi GeoPath Optimizer 3 - 499€

Vortex Hifi

Neb část "nevěřících" má podobné výrobky stále spíš za voodoo Voodoo a esoterika - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení doporučujeme to nej co v takových situacích dělat: Dát na solidní seriózní zdroje informací (čti Hi-Fi Voice) a(le) rozhodně vyzkoušet (nejlépe jak někde ve studiu, u prodejce, tak pak na svém "naposlouchaném" systému). A(le) rozhodně - poslouchat a zkoušet a zkoušet a poslouchat a zkoušet a poslouchat a..

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies