lyra Erodion EVO

Znáte Lyru (ne souhvězdí, ani horu v Hrubém Jeseníku, ani ten historický hudební nástroj, ale) výrobce přenosek Lyra Analog z Gig Harbor v Pugetově zálivu, tj. kousek pod Seattlem? Vynikající gramofonové přenosky Lyra jsou krásným výsledkem spolupráce pozoruhodného tria: Jonathanem Carrem, americkým konstruktérem a designérem, Yoshinorim Mishimou, japonským mistrem řemeslníkem, jehož bedlivý dohled zajišťuje nejmodernější výrobu a montáž, a Norem Stigem Bjorgem, obchodním ředitelem, který celý podnik spojuje. Všichni tři sdílejí intenzivní vášeň pro zvuk a fanaticky se věnují tvorbě a výrobě nejpokročilejších možných gramofonových vložek. Tento tokijský tým nejenže žije na hranici designu a výroby, ale neustále tuto hranici posouvá dopředu. Ještě trochu o firmě: základem jsou gramofonové přenosky v cenovém rozpětí $995 - 11.995). Pár příkladů (aktuální vlajková loď) ATLAS lambda, Lyra KLEOS, Lyra DELOS a Lyra ETNA lambda. Všechny (kromě DELOS) ve třech modifikacích - běžná, SL (single layer = cívka navinutá pouze jednou vrstvou namísto standardních dvou), Mono (varianta).

lyra atlas lambda

Lyra kleos

lyra delos

lyra etna

A konečně k "obzvlášť přesvědčivému společníkovi" - právě pro výše zobrazené - jménem Lyra Erodian EVO: 

Erodion EVO od společnosti Lyra je Moving Coil Step-Up Interface (MC step-up transformátor) speciálně navržený pro přenosky Lyra, ale skvěle se hodí i pro jakoukoli přenosku s nízkou impedancí 2 - 10 ohmů.
Erodion EVO je obzvláště přesvědčivým partnerem pro MC přenosky Lyra SL (Single-Layer coil) - Kleos SL, Etna Lambda SL a Atlas Lambda SL. Díky menšímu šumu a, což je důležitější, menšímu množství elektronických artefaktů než u většiny gramofonových stupňů, nalezne mnoho audiofilů u Erodion EVO lepší výkon, a to i v případě, že je spárován s respektovanými gramofonovými stupni s vysokým ziskem a nízkou úrovní šumu.

Kromě toho má Erodion EVO širší pásmo a dynamický rozsah než jiné step-up transformátory, což má za následek zvukový dopad, který je mezi aktivním hlavovým zesilovačem a běžným step-up transformátorem. Bez ohledu na potenciál zesílení daného gramofonového stupně přináší Erodion EVO naprosto návykovou a průraznou muzikálnost pro Lyra SL, která možná nemá konkurenci.

Se ziskem 26 dB (20x) zvyšuje Erodion EVO signálové napětí a výstupní impedanci MC kazet s nízkým výstupem a nízkou impedancí až na úroveň, která je pohodlná pro MM kompatibilní gramofonové vstupy předzesilovačů a gramofonových stupňů, které mají vstupní zatížení kolem 47 kohmů.

Erodion EVO obsahuje integrovaný nízkokapacitní výstupní kabel PhonoPipe (60 cm nebo cca 2 stopy) navržený a vyrobený společností Lyra pro připojení k vašemu gramofonovému stupni. K dispozici jsou dvě přepínatelné polohy uzemnění. Doporučuje se poloha 2 (plovoucí uzemnění).

lyra Erodion EVO

SPECIFIKACE
Zisk: 26 dB (20krát) (při vnitřní impedanci přenosky 2 - 10 ohmů a zátěži RIAA předzesilovače úrovně MM nebo gramofonového stupně 47 kohmů)
Potřebná zátěž MM předzesilovače RIAA nebo gramofonového stupně: 10 kohmů ~ 47 kohmů
Použitelné MC gramofonové přenosky: rozsah vnitřní impedance 2 ohmy - 10 ohmů
Frekvenční rozsah: 10 - 100 000 Hz (při splnění výše uvedených podmínek)
Délka výstupního gramofonového kabelu: 60 cm / 2 ft.
Tři hroty z nerezové oceli
Čisté rozměry: 150 x 115 (128 mm včetně konektorů) x 65 (78 mm včetně nožiček)
Čistá hmotnost: 2.430 g 
Tento výrobek neobsahuje žádné elektrické napájení a nevyžaduje žádný druh příkonu.
Doporučená cena: $6.500

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies