Merrill Audio 118

Bernardsville je malé městečko čítající pár tisíc obyvatel na okraji Somerset County v New Jersey. Asi se tam nežije špatně, svého času tam žil nejbohatší muž planety se svou manželkou, ex-první dámou USA Jacqueline Lee Bouvier známou s příjmení(-mi) Kennedy a pak Onassis. Nám jde ale o to, co se v tom malém městečku rodí - Meryl a Merrill.

Merrill Master Trident

Meryl - Streep 8x Zlatý glóbus, 3x Oscar, 2x Emmy - prostě nejúspěšnější herečka historie. Meryl se narodila v Bernaredsville Léta Páně... je to dáma, tak jen řekneme že hrála v 73 titulech a natáčí 74tý  (což zajímavě sedí s jejím věkem, kdyby jeden ročně..)

Merrill audio zdroj
Merill - Audio Advanced Technology Labs, LLC je v našem kousku světa asi nepříliš známý výrobce hifi - a to je škoda. Tak co o sobě říkají (Merrill Wettasinghe je ředitel a zakladatel Merrill Audio): "Merrill, ač vzděláním a povoláním inženýr, od raného věku studoval hru na klavír a nadále jde o jeho milovanou zábavu. Merrill stavěl součástky už když mu bylo 10 let. Kdysi dávno vstoupil do „zóny soumraku“ pokročilé elektroniky, kde se může dít magie a věci se těžko vysvětlují. Merrill se zamýšlí nad slovem „audiofil“. Co to znamená? Znamená to lásku ke zvuku nebo lásku k hudbě? Možná je to obojí, ale láska k hudbě pokaždé zvítězí.

Merrill Audio 118

Protože Merrill je pianista, rozumí určitým věcem o tom, jak vzniká hudba - hlavně jak důležitá je rychlost. Muzikanti jsou dost rychlí, mají bleskové reflexy. Musí, protože noty v partituře neberou v úvahu čas, který zabere dostat se mezi ně na skutečném fyzickém nástroji. Skladatelé vytvářejí bezproblémové věci. Hudebníci musí vyjádřit tuto plynulost ve fyzickém prostoru fyzickým nástrojem, který musí překonat vzdálenosti. Hudebníci se učí myslet páteří, malými svaly, inteligencí těla.

Merrill Jens

Co se stane, když se hudebník, audiofil a pokročilý inženýr potkají v jedné osobě? Něco speciálního - zařízení pro reprodukci zvuku, která odhalují tlukoucí srdce a duši hudebního představení. Tak to je Merrill Audio. Vize skutečné muzikálnosti, její hloubky, její jemnosti a nuance, jejích mikrogradací vytříbenosti a vkusu. Jeho emotivní síla a radost.

Merrill Master tape head

Merrill má BSEE a MBA, pracoval pro společnosti Fortune 100 a také pro mnoho startupů, včetně několika, které sám založil. Merrill přináší do značky více než 30 let zkušeností v oblasti výzkumu, marketingu, globálního prodeje a managementu. Merrill Audio tu zůstane."

MerriLL Audio 114

A co chtějí: "Naší filozofií Merrill Audio je, že audio komponenty na velmi vysoké úrovni musí nabízet skutečnou hodnotu. Musí poskytovat něco, čeho jednoduše nelze dosáhnout bez bezpočtu hodin, let výzkumu a vývoje, které přinášíme do jejich vývoje. Nelze toho dosáhnout bez těch nejvytříbenějších vhledů do dynamiky hudebního výrazu a nelze je poskytnout bez odborných znalostí světového inženýrství. Nabízíme vám jedinečné zážitky, emocionální spojení. Chceme vám dát okno do světa jemného hudebního projevu, který je jinak nedostupný nebo je ve zvuku velmi vzácný.

Merrill Christine

Chceme, abyste strávili hodiny znovuobjevováním své hudební sbírky, ať už jde o vinyly nebo novější formáty. Chceme, abys zůstal vzhůru celou noc. Chceme vám nezapomenutelně přinést sílu a intimitu umění v hudbě. Abys pozval své přátele, aby si to poslechli. Chceme, abyste tyto přátele vytlačili ze dveří v malých hodinách, protože prostě neodejdou! Naším cílem je ohromit.Hudba je vášeň, oddanost, práce. Hudba je láska. To jsou principy, které řídí Merrill Audio. Vážíme si jich. Zavolejte nám ještě dnes a začněte svou cestu do zázraků."

Merrill 116

Zázrak největší (rsp. nejdražší) od Merrill Audio je na úvodním (a 4tém) obrázku - výkonové monobloky ELEMENT 118 (za 38.000$ pár). Poměr cena/výkon (zvuk) je prý vynikající. Menší monoblok který se jmenuje ELEMENT 116 (24.000$ pár) doplňuje benjamínek Element 114 Stereo (2x 400/4Ω za 16.000$). K 3 koncům 2 řídící zesilovače - MASTER TRIDENT Tape Head Preamlifier (za 19.000$) a MASTER Tape Head Preamplifier (16.000$) které doplňuje phono předzesilovač CHRISTINE REFERENCE (12.400$) a sedm let vyvíjený piplaný laděný JENS Phono Stage Preamplifier (15.500$). No a to je (kromě "obvyklé" kabeláže) všechno. Tedy kromě nejnovější novinky - Anjali.

Merrill Audio Anjali

Anjali dělá v Bollywoodu to co Meryl v Hollywoodu, ale jinak je shoda jmen zcela náhodná. Anjali v sanskrtu दूत znamená "boží oběť" u Merrill Audio to jejich řečí znamená: "Výkon, technologie a elegance. Nový Anjali Audio Rack od Merrill Audio je novým trendem využívajícím police z uhlíkových vláken s jedinečným designem svorek, které dodávají vzhled sofistikované elegance. Kombinace elegantních polic z uhlíkových vláken s koncovými svorkami z růžového zlata z nich dělá středový kus nábytku a výkonný audio stojan.

Merrill Audio Anjali

Každá police je zakázkově odlita z uhlíkových vláken s tolerancí 0,2 mm. Police z uhlíkových vláken je pevně uchycena na každém konci. Každá police snadno pojme 250 liber vybavení s ¼ tlustým uhlíkovým vláknem. Počet polic, které může mít každý regál Anjali, není omezen. Každá police je plynule výškově nastavitelná a výškově nastavitelná. Síla a vlastnosti uhlíkových vláken umožňují elegantní regály bez objemu.

Merrill Audio Anjali

Izolační patky od IsoAcoustics Titan Rheas poskytují izolaci od podlahy a umožňují vyvážení stojanu. Stojan Anjali má standardně výšku 36 palců (91 cm) a lze jej objednat s libovolnou kombinací polic a výšky až do maximální výšky 48 palců (121 cm). 23palcová (58 cm) police vám poskytuje dostatek prostoru pro komponenty jakékoli velikosti s elegantními rozestupy. Forma, funkce a technologie se snoubí s Anjali Racks od Merrill Audio."

Merrill Audio Anjali

Doporučená cena: $14.000  (36palcový stojan s 5 policemi)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies