DELA C1

Značka MELCO AUDIO je sice mladá, ale již celosvětově známá https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/streamery/2334-melco-n100 DELA je značka vyvinutá společností Melco (si přečtete na jejich japonských stránkách - v překladu: doma se výrobek jmenuje DELA, všude jinde MELCO) pro vysoce kvalitní produkty se zaměřením čistě na audio. A tímto oslím můstkem se dostáváme k:

"Světově první SFP/SFP+ LAN kabel vyvinutý výhradně pro reprodukci zvuku"

Melco = DELA

Zkráceně DELA C1. Společnost Melco Syncrets uvede koncem listopadu pod značkou DELA první kabel SFP LAN „C1-D20-J“ (88 000 jenů - výhradně v délce 2 m - délka má vliv na "proces") na světě. V posledních letech jsou špičková síťová zvuková zařízení stále více vybavena kromě terminálů LAN RJ-45 také terminály SFP (optické). SFP jsou univerzální terminály, které lze propojit s různými kabely prostřednictvím různých modulů a dříve se používaly hlavně k zamezení proudění elektrického šumu z předřazených zařízení (Wi-Fi routery atd.). 

DELA C1

Kabel C1-D20 SFP+ Direct Attach Cable je navržen tak, aby obcházel omezení tradičních síťových datových přenosů a poskytoval bezkonkurenční kvalitu zvuku. Tím, že poskytuje přímou kontrolu nad konektory, kabely a elektronikou rozhraní, C1-D20 poskytuje vynikající výkon, který není možný s tradičními připojeními

Ve světě, kde se mnoho síťových audio komponentů dováží z IT sektoru, Melco Audio vytvořilo průkopnické řešení pro zajištění nejvyšší kvality zvuku. C1-D20 obchází tradiční připojení RJ45 a umožňuje přímý přístup k uloženým datům, což má za následek výrazné zlepšení celkového výkonu.

C1-D20 je vybaven pláštěm Flex Mesh, který obklopuje PVC oplet, který nejen zlepšuje flexibilitu kabelu, ale také zajišťuje zvýšenou odolnost vůči vnějšímu rušení. Kabel Melco C1-D20 SFP+ Direct Attach Cable je nyní k dispozici pouze v délce 2 metry.

vlastně první Melco

Společnost Melco Audio (nad textem "vlastně první" Melco, s talířem o hmotnosti 20 kg) se zaměřila na výhody SFP terminálů mimo optické připojení. Protože zpracování probíhá v modulech a specifikace jsou založeny na ultra-vysokorychlostní komunikaci, rozhodli jsme se, že existuje prostor pro vývoj kabelu SFP specifického pro zvuk pro použití na straně downstream (audio zařízení), a rozhodli se vyvinout audio-specifický kabel RJ-45.

DELA C1 se zaměřuje na rozmanitost SFP a je odlišným přístupem od optických kabelů, které "očekávají redukci šumu z upstreamu" a je založen na předpokladu "propojení mezi audio zařízeními kompatibilními s SFP". Toto je kabel SFP vyvinutý speciálně pro zvuk, který se připojuje pomocí měděného drátu.

Melco C1

Přímé připojení - SFP podporuje různé formáty kabelů, takže připojení k modulu je abstraktní, ale kabely s přímým připojením přímo připojují porty SFP bez jakékoli konverze na části modulu. Ve srovnání s RJ-45, které musí podporovat různá připojení, nebo optickým vláknem, které vyžaduje optické kódování a dekódování, má extrémně jednoduchou a přímočarou konfiguraci bez dalšího zpracování. Pro čtyři kabelové vodiče uvnitř je použit postříbřený měděný drát OFC.

Modul SFP pevně zapadá do pozlaceného pouzdra modulu. C1 používá pozlacený modul, který je jasně odlišitelný od běžných SFP modulů. To přispívá nejen ke vzhledu, ale také k použitelnosti. Kompatibilní také s 10Gbps SFP+. Délka kabelu je pouze 2m, tímto propojením nelze dosáhnout velké vzdálenosti - vzhledem k tomu, že se jedná o specifikaci jediného drátu a je obtížné jej ohnout, je k dispozici pouze ve 2 m rozměru.

DELA C1

Kabelová struktura: postříbřený drát AWG24 OFC
Konektor: pozlacený SFP/SFP+
Délka: 2 metry
Hmotnost: 140 g
Doporučená cena: 88.000 jenů (editováno: EUropská cena je určena na 888€ )

(ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo... japonské ceny HiFi ovlivňuje dokonce soubor "kladů")

Nejnovější novinka DELA/MELCO - digitální hudební knihovna Melco N5

DELA N5

Společnost Melco Syncrets oznámila novou DELA hudební knihovnu N5 vybavenou 5TB velkokapacitním HDD, se zahájením dodávek koncem října. Jde o výkonný model, který zdědil podstatu vysoce uznávaného „N10“ a vlajkového modelu „N1“

Melco/Dela N5

Konstrukci přejímá od N1 a je tak první ve své třídě v plné velikosti. Základní šasi používá 3mm ocelový plech s čelní stranou z hliníku o stejné tloušťce jako vrcholný N1. Software zdědí N5 od vyšších modelů DELA Music Library. K dispozici jsou také RoonReady a MinimServer2.
Doporučená cena: 880.000 ¥

DELA N5

Bonusový materiál: Výrobce Ortho Spectrum z Toyonaka City v Ósace nabízí novinku LACU-1. Kabelové příslušenství LAN, které snižuje šum infrastruktury a zlepšuje kvalitu zvuku přes LAN.

LACU-1

LACU-1 je zařízení pro přizpůsobení pulsů pomocí tří indukčností a údajně zlepšuje kvalitu zvuku speciálně pro LAN cesty. Protáhněte jej kabelem LAN a poté jej připojte k terminálu LAN audio serveru, síťovému přepínači atd.

Tělo se skládá z fenolické pryskyřice regulující zvuk, cívky a tlumiče vibrací a je potažena sametem z přírodních vláken. Společnost tvrdí, že neexistuje žádné označení týkající se směru vstupu/výstupu a že by se o něm rozhodlo prostřednictvím poslechu.
Rozměry: 25 x 37 x 17 mm
Hmotnost: 7g

Doporučená cena: 29.700 jenů 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies