Sasha V

Celosvětově uznávaný výrobce reproduktorů Wilson Audio se sídlem v americkém státě Utah představil novou generaci svého nejdůležitějšího modelu reproduktorů. Wilson Audio Sasha V navazuje nejen na tradici reproduktorů, s nimiž se Wilson Audio vyšvihl mezi nejúspěšnější výrobce špičkových reproduktorů na světě. Je také "nejdostupnějším" modelem Wilson s vícedílnou skříní a nastavitelným "Time Domain Control".

Základní princip receptu na úspěch Wilson zjevně vychází z "praotce" modelu Sasha V, modelu Wilson Audio Tiny Tott (zkráceně WATT), ke kterému byl později přidán basový modul Puppy. Tehdy neobvyklý tvar - podobný zkrácené pyramidě - měl kromě zamezení stojatého vlnění uvnitř kabinetu především za účel umístit přední část s wooferem/středotónovým a výškovým reproduktorem pod úhlem a kompenzovat tak technicky podmíněný časový posun mezi vysokými a středními/nízkými frekvencemi. Zvuk z obou měničů by měl k uším posluchače doléhat současně. WATT/Puppy si svým vyváženým a přesným zvukem získaly srdce mnoha studiových profesionálů a fanoušků hi-fi a založily dobré jméno značky.

Později v historii mluvčího bylo jméno změněno (pro mě stále nepochopitelně) na "Saša". Nejprve přišel model Sasha W/P, pak Sasha DAW a nyní na scénu vstupuje Sasha V. V zde neznamená římskou číslici pět, ale odkazuje na materiál V strategicky umístěný v kabinetu, který je již použit u větších modelů Chronosonic XVX, Alexx V a Alexia V. Jedná se o další směs materiálů. Jedná se o další směs známých kompozitních materiálů Wilson, z nichž jsou skříně vyrobeny.

V modelu Sasha V byl materiál V strategicky umístěn na kritické rozhraní mezi horním modulem a horní částí skříně wooferu. Tento materiál, který má nové vlastnosti, údajně zajišťuje vysokou kontrolu vibrací a izolaci horního modulu, podobně jako je tomu u konstrukční filozofie Alexx V a Alexia V. Mimochodem, patentovaný materiál V je také součástí Wilson Audio Acoustic Diodes, obzvláště důmyslně provedených hrotů reproduktorů.

Akustické diody (hroty) obsahují také materiál Wilson V. Zvedací zařízení je mimochodem zakázková položka usnadňující nastavení. Není součástí dodávky (Foto: Wilson Audio)
Horní přepážka modelu Sasha V obsahuje materiál S vyvinutý společností Wilson Audio. Tato přepážka je vyrobena z unikátní směsi materiálů, která vytváří extrémně stabilní a nízkorezonanční spojovací plochu pro středotónový reproduktor, "zvýrazňující přirozenou tonální krásu QuadraMag" - podle výrobce.

Mírně přepracován byl také design modelu Sasha. Organický tok linií prý vytváří harmonickou integraci mezi spodní a horní skříní, zatímco strukturální integrita horního i spodního modulu byla posílena použitím vyfrézovaných vnitřních výztuh z materiálu X-materiál.

Boční panely skříně wooferu, vyrobené z pevného materiálu X-material, jsou ve srovnání s modelem Sasha DAW o 25 % silnější. Další X-materiál zpevňuje kabinet, zvyšuje jeho hustotu a údajně zajišťuje menší rezonanci. I přes tyto změny na skříni si Sasha V zachovává své štíhlé proporce. - Sasha V je téměř o 3,2 cm hlubší a o 0,64 cm vyšší než Sasha DAW. Šířka zůstává beze změny.

Sasha V dostala také další hardwarové vylepšení, včetně nových zakázkových multikonektorových terminálů Wilson Audio s upraveným vroubkováním. Pro instalaci si uživatelé mohou vybrat mezi reproduktorovými kabely s očky nebo banánky.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies