BOSE S1 Pro Plus

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys:

Kolikrát jste si už řekli, že daná událost by si zasloužila opravdu kvalitní a dostatečně hlasité ozvučení, které žádný běžně prodávaný reproduktor nedokáže zajistit? Nebo vám na prezentaci chyběla možnost zesílení hlasu s pomocí mikrofonu, případně vhodně smísit zvuk z mikrofonu, hudebního nástroje a připojeného zdroje hudby? Všechno to a mnohem víc nabízí nový PA systém Bose S1 Pro+, zásadně vylepšený nástupce populárního Bose S1 Pro s nově řešeným propracovaným mixpultem a možností jeho vzdáleného ovládání, elegantně řešeným bezdrátovým připojením mikrofonů a hudebních nástrojů, výstupem do počítače pro livestream či nahrávání zvuku, možností dobíjení mobilních zařízení a řadou dalších praktických vlastností.

PA systém – mnohem víc než bezdrátový party reproduktor
Bose S1 Pro+ nejde z pohledu vlastností ani hlasitosti srovnávat se sebevýkonnějším přenosným Bluetooth reproduktorem. PA systém je zkratka pocházející z anglického výrazu „public address system“ a označuje zařízení určená pro veřejné ozvučení. Tento název je používán pro systémy zajišťující reprodukci zvuku na velkých koncertech a dalších veřejných akcích. Bose S1 Pro+ je kompaktní PA systém nabízející v jednom přenosném zařízení vše, co je třeba pro vysoce kvalitní a dostatečně hlasité ozvučení akcí či koncertů až pro přibližně 50 osob.
Bose S1 Pro+ obsahuje celkem 3 vstupy a sofistikovaný mixpult snadno ovládaný buď přímo na přístroji nebo bezdrátově pomocí aplikace Bose Music. Dva vstupy jsou osazeny kombinovaným mono konektorem XLR/mono / jack 6,3 mm a je do nich možné zapojit dynamický mikrofon, kytaru či jiný hudební nástroj nebo vstup linkové úrovně z jiného zařízení (například z druhé Bose S1 Pro). Třetí vstup lze využít buď pro připojení telefonu, počítače nebo jiného zdroje hudby buď prostřednictvím tradičního sluchátkového 3,5 mm stereo konektoru nebo bezdrátově pomocí Bluetooth.

Zvuk jako na koncertě
Samotný zvuk PA systému Bose S1 Pro+ vytváří jeden výkonný basový reproduktor o průměru 6“ se třemi výškovými měniči umístěnými pod sebou a různě natočenými tak, aby vytvořily systém „line array“. Díky tomu pokrývá S1 Pro+ plnohodnotným zvukem široký prostor v úhlu až 120° v horizontální a 40°ve vertikální rovině a zvuk slyší optimálně všichni posluchači před reproduktorem. Důmyslně řešená konstrukce nabízí pro různé situace čtyři odlišné možnosti umístění – lze ho postavit rovně na stůl, nakloněný na zem s tím, že zvuk vyzařuje šikmo vzhůru, na tyč reproduktorového stojanu nebo také naležato (vhodné například při využití jako odposlechu během živého vystoupení, zvuk z něj lze vyvést přes XLR výstup do dalšího ozvučovacího systému). Dostupný výkon a soustava reproduktorů umožňuje dosáhnout velmi vysokého akustického tlaku až 103 dB s tím, že přibližně 8 metrů od PA systému udržuje hladinu až na 85 dB, což pro představu odpovídá hlasitosti vyšší, než jakou produkuje nákladní automobil.

Mixpult s ekvalizérem i reverbem pro každý kanál samostatně a další možnosti
Pro využití při hudebních vystoupeních, karaoke či DJ party nebo ozvučení například firemních akcí je k dispozici velmi praktická možnost vzdáleně mixovat zvuk z jednotlivých vstupů pomocí mobilní aplikace určené pro iOS či Android. Pro každý kanál samostatně lze nastavovat charakter zvuku pomocí dvoupásmového ekvalizéru a plynule nastavitelného reverbu (laicky řečeno ozvěny), případně také rychle ztlumit libovolný vstup (mute). Díky tomu nabízí Bose S1 Pro+ muzikantům nebo podnikům při pořádání karaoke večerů skutečně velké možnosti ovládání a nastavení.
Mixpult je navíc vybaven funkcemi ToneMatch, ze kterých těží větší PA systémy Bose. Nabízí rozšířené možnosti ekvalizace, z výroby doporučené nastavení pro konkrétní mikrofony a hudební nástroje světových značek a velmi praktickou možnost uložení všech zvukových nastavení pro různá prostředí a použité zdroje zvuku přímo do aplikace. Díky tomu je pak možné při opakované reprodukci v daném místě okamžitě vyvolat již ověřené nastavení jedním kliknutím.

11 hodin bez připojení do elektřiny
Bose S1 Pro+ vychází vstříc i buskerům (pouličním umělcům) a pořadatelům venkovních akcí. PA systém je totiž osazený velmi výkonnou dobíjecí baterií, která umožňuje jeho provoz při využití vysoké hladiny hlasitosti až po dobu 11 hodin.

Elegantně vyřešené bezdrátové připojení mikrofonu či hudebního nástroje
Mikrofony a hudební nástroje lze propojit se zesilovači buď kabelem nebo bezdrátově. Motající se kabely jsou pro muzikanty při živém vystoupení jedním z nejvíce obtěžujících prvků. Bose S1 Pro+ má kromě konektorů pro kabelové připojení vestavěny dva přijímače pro bezdrátové připojení mikrofonů nebo hudebních nástrojů a zároveň obsahuje sloty pro uložení vysílačů přímo do přístroje. Samostatně je možné zakoupit odpovídající vysílače s konektorem XLR nebo jack 6,3 mm. Každý z nich pak zajistí na jedno nabití bezdrátový přenos do PA systému až po dobu 4 hodin. Dobíjení je řešeno centrálně přímo v Bose S1 Pro+.

Livestream, nahrávání zvuku přímo do počítače a dobíjení dalších zařízení
Bose S1 Pro+ je také osazen dvěma konektory USB. Ty umožňují jednak napájet a dobíjet externí přístroje, jako například telefon, tablet nebo některá efektová zařízení, a také připojit PA systém přímo k počítači. V takovém případě je možné využit speciální režim a s využitím vestavěného AD převodníku posílat výsledný mix prvních dvou kanálů v digitální podobě do počítače pro livestream nebo nahrávání zvuku pomocí specializovaného softwaru. V tomto režimu je třetí kanál mixu využit pro úpravu hlasitosti PA samotného systému bez ovlivnění hlasitosti mixu v počítači. Režim Live Stream zůstává aktivní do jeho deaktivace nebo vypnutí systému.
PA systém Bose S1 Pro+ je na našem trhu k dostání u distributora BaSys CS a vybraných prodejců, jeho koncová doporučená cena je 19 990 Kč. Samostatně prodávané bezdrátové vysílače s XLR portem pro mikrofony a konektorem Jack 6,3 mm pro kytary nebo jiné hudební nástroje jsou v prodeji za 4 690 Kč.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies