MK Sound

nebo více než 45 let je jméno M&K Sound neoddělitelně spojeno s požadavkem na nekompromisní zvuk. Speciální ladění dánských reproduktorů ocení jak majitelé domácích kin, tak stereofonní nadšenci a tvůrci zvuku ve studiu.

Navzdory svým malým rozměrům dosahují modely D85 i D95 úžasné stability úrovně a zároveň mimořádně čisté reprodukce hudby a filmového zvuku. O precizní zvuk se mimo jiné starají 1,1palcové výškové reproduktory typické pro výrobce, které se vyrábějí v Dánsku. Speciálně potažený hedvábný kopulovitý výškový reproduktor je ve stejném provedení použit i v referenčních reproduktorech řady 150 s certifikací THX. Oba modely mohou nezávisle na sobě poskytovat výjimečnou přesnost při nízkých frekvencích. Toho je dosaženo 6,5palcovým basovým/středotónovým měničem v modelu D95 a 5,5palcovým basovým/středotónovým měničem v modelu D85, které používají osvědčenou polypropylenovou membránu společnosti M&K Sound. Oba modely nové řady D jsou vybaveny montáží do klíčové dírky a možností montáže VESA 100 x 100 mm. Díky tomu je montáž na stěnu, strop nebo odpovídající příslušenství mimořádně snadná a pohodlná. Držák a hluboce zapuštěná svorka na zadní straně také zajišťují, že instalace na stěnu je co nejrovnější. S odpovídajícími plochými páskovými kabely nebo kompletně zapojené za sádrokartonovou deskou ukazují modely D95 a D85 svou nejelegantnější, minimalistickou stránku, zejména v moderně zařízených obývacích pokojích.

Křížová frekvence kompaktních modelů je 1,6 kilohertz, což zajišťuje plynulý a harmonický přechod mezi výškovým a basovým reproduktorem. Z hlediska čisté frekvenční odezvy se oba reproduktory řady D liší jen nepatrně: D85 hraje od 95 hertzů do 20 kilohertzů s charakteristickým akustickým tlakem 89 decibelů a D95 od 90 hertzů do 20 kilohertzů. Větší reproduktor této řady má charakteristický akustický tlak 91 decibelů a slibuje výjimečnou dynamiku i pro vyhlášené znalce zvuku. Díky malé hloubce 9,5 cm a kompaktní čelní straně o rozměrech 30,0 (v) x 24,0 (š) cm lze větší reproduktor nenápadně namontovat na stěnu obývacího pokoje nebo do domácího kina. Reproduktor D85 má stejně malou hloubku 9,5 cm, ale vpředu měří jen 24,5 (v) × 19,5 (š) cm.

K nově představené řadě D byla letos uvedena na trh také zásadně přepracovaná verze úspěšných subwooferů V. Ještě kompaktnější skříňky v kombinaci s tvarovým designem z nich dělají atraktivní zařizovací předměty, které bez problémů zapadnou do obývacího pokoje v jakémkoli stylu - stejně jako modely D85 a D95. Tyto multifunkční reproduktory, určené pro domácí kino, rozšiřují frekvenční rozsah výkonných zesilovačů třídy D až na působivých 20 Hz. Jako skutečné referenční subwoofery jsou V12+ a V15+ dokonce certifikovány prestižním označením THX a lze je rozsáhle ovládat pomocí aplikace.

Očekává se, že nové reproduktory řady D budou k dispozici od prosince/začátku ledna v černé, bílé nebo šedé barvě. Model D95 je k dispozici za jednotkovou cenu 1 140 eur a model D85 stojí necelých 1 000 eur.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies