Rega Elex MK4

Rega Elex MK4 je stereofonní integrovaný zesilovač, který je umístěn ve zcela novém pouzdře, jež odpovídá ostatním modelům značky Rega.
Integrovaný zesilovač Rega Elex MK4

Zesilovač Rega Elex MK4 navazuje na předchozí konstrukce Rega a využívá jejich obvody výkonového zesilovače třídy A/B, které poskytují výkon 72 W na kanál do zátěže 8 Ω (90 W do 6 Ω). Nový zesilovač přímo nahrazuje již ukončený model Rega Elex- R.

PŘIPOJENÍ
U modelu Elex MK4 jsou nyní k dispozici nové zadní možnosti připojení, včetně obvodu Rega DAC se dvěma digitálními vstupy a inteligentně integrovaným sluchátkovým výstupem umístěným na předním panelu.

ZESILOVACÍ OBVODY REGA ELEX MK4
Inženýři společnosti Rega přepracovali celou desku s obvody ELEX, aby optimalizovali výkon. MK4 navazuje na předchozí konstrukce Rega tím, že používá značkový obvod výkonového zesilovače třídy A/B. Toto napájení zajišťuje tichý, vícestupňový lineární zdroj, zatímco napájecí lišty pro digitální a analogovou sekci jsou galvanicky odděleny.

DIGITÁLNÍ OBVOD / DAC
D/A převodník je úzce založen na obvodu Rega DAC-R. Galvanicky/opticky oddělené digitální vstupy využívají přijímač S/PDIF IC Wolfson. Výstup zajišťuje D/A převodník Wolfson a diskrétní obvod linkového měniče navržený společností Rega. Inženýři společnosti Rega usilovně pracovali na tom, aby analogová strana obvodu nebyla zavedením digitálních vstupů nijak ovlivněna.

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ REGA ELEX MK4 MM GRAMOFONOVÝ STUPEŇ
V obvodu je zabudován vysoce výkonný integrovaný gramofonový stupeň s pohyblivým magnetem (MM) navržený společností Rega. Ekvalizace RIAA byla rozdělena do dvou stupňů, aby se minimalizovala interakce. V signálové cestě byly použity polyesterové kondenzátory a v obvodech ekvalizace RIAA jsou použity polypropylenové kondenzátory.

SLUCHÁTKOVÝ VÝSTUP
Zásuvka pro sluchátka na zesilovači Elex MK4 byla nakonfigurována tak, že přepínání reproduktorů je prováděno výstupním relé ztlumení zvuku, aby nedocházelo k blokování signálové cesty, což zajišťuje, že nedochází ke ztrátě výkonu, když se nepoužívá.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies