Deutsche Grammophon Stage+

Společnost Deutsche Grammophon oznámila vydání STAGE+, propagované jako "Hudba pro oči. Kouzlo pro uši." Nová streamovací služba je zcela zaměřena na prestižní hudební katalog Deutsche Grammophon dostupný v bezztrátové kvalitě a živá vystoupení současných interpretů a orchestrů streamovaná ve 4K a Dolby Atmos. Služba historického vydavatelství umožní nový zážitek přímo na jakémkoli televizoru, počítači, chytrém telefonu a tabletu, včetně možnosti poslouchat hudbu offline i mimo domov.

Nejstarší hudební vydavatelství na světě Deutsche Grammophon - divize skupiny Universal Music Group - oznámilo předplatné služby STAGE+ pro klasickou hudbu, která nabízí živé přenosy, obrovský videoarchiv a nové zvukové nahrávky - to vše na jedné platformě. Tato zbrusu nová streamovací služba nabídne rozsáhlou škálu video a audio nahrávek, včetně nového repertoáru, živě přenášených akcí z celého světa, vynikajících koncertních a operních představení z archivu a nových i archivovaných audio vydání DG a Decca.

"STAGE+, nejnovější milník v digitálním vývoji klasické hudby, byl navržen tak, aby se publikum ocitlo v centru dění na jevišti. Předplatitelé budou mít blíže než kdykoli předtím k soupisce prvotřídních umělců skupiny Universal Music Group i mimo ni, a to prostřednictvím široké škály obsahu - včetně exkluzivních živých premiér, dlouhých koncertních a operních programů, hudebních videoklipů, dokumentů a rozhovorů ze zákulisí, nových zvukových nosičů a také alb z legendárních katalogů Deutsche Grammophon a Decca. Tento bohatý obsah bude zpřístupněn v nejvyšší možné kvalitě, včetně Hi-Res a Dolby Atmos," uvádí se v oznámení společnosti.

Díky partnerství s předními mezinárodními operními společnostmi, orchestry, koncertními sály a festivaly bude STAGE+ moci každý týden představit nejlepší nová představení. Jedním z festivalů, který bude zpočátku uveden, bude Bayreuth s nejobsáhlejším výběrem představení z několika desetiletí, od nejnovějšího (2022) cyklu Prstenu až po legendární "Stoletý prsten".

V prvním premiérovém streamu na platformě zazní hudba Víkingura Ólafssona z jeho posledního alba From Afar v plném znění z islandské Harpy a další obsah v prvních týdnech zahrnuje Bachovo Vánoční oratorium v podání St Martin-in-the-Fields v Londýně, Hlasy Maxe Richtera z hamburské Elbphilharmonie ke Dni lidských práv a Mahlerův cyklus z vídeňského Musikvereinu. Další živě přenášené akce a cykly budou včas oznámeny. Kurátorské živé přenosy a přenosy videa na vyžádání budou zahrnovat také průkopnické klubové večery klasické hudby Yellow Lounge společnosti Deutsche Grammophon po celém světě, sérii Vycházející hvězdy a vystoupení v památkách světového dědictví, jako je Zakázané město, Sixtinská kaple nebo neolitická osada Carnac ve Francii.

"Chystáme se vstoupit do nové vzrušující éry streamovaných klasických představení," říká viceprezident Deutsche Grammophon pro spotřebitelský obchod Robert Zimmermann. "STAGE+ prozkoumá neomezené tvůrčí a kurátorské možnosti, které digitální technologie nabízejí, aby přiblížily tvůrčí práci umělců DG - a nejen jich - jejich publiku."

Dickon Stainer, prezident a generální ředitel Global Classics & Jazz a Verve Label Group, vítá novou úroveň vynikajícího zapojení publika. "STAGE+ jedinečným způsobem ponoří fanouška do specializovaného vícerozměrného zážitku z klasické hudby nejvyšší kvality a doplní tak šíři našeho repertoáru prezentovaného na službách našich partnerů," říká. "Nabízí umělcům místo, kde se jejich živá a filmová vystoupení mohou umístit přímo vedle jejich studiových nahrávek, což umožňuje integrovaný zážitek pro objevování klasických umělců oddanými fanoušky žánru."

Na rozdíl od standardních streamovacích služeb umožní optimalizovaná metadata fanouškům klasické hudby vyhledávat podle názvu a přistupovat k jednotlivým dílům, částem nebo operním scénám, přičemž každé vyhledávání bude propojeno s veškerým relevantním audio a video obsahem dostupným pro konkrétního umělce, skladatele, dílo, místo konání nebo partnerskou organizaci. Uživatelé si budou moci ukládat oblíbené položky a stahovat obsah do mobilních zařízení pro offline prohlížení nebo poslech.

Platforma bude předplatitelům STAGE+ k dispozici jako televizní, mobilní a webová aplikace, přičemž mnoho videí bude nabízeno v rozlišení 4K a Dolby Atmos. Podle Deutsche Grammophon bude k dispozici také zvukový obsah ve formátu Hi-Res Lossless, i když žádné podrobnosti nenabízí, zatímco společnost uvádí, že zvuk, stejně jako video, si bude možné vychutnat v Dolby Atmos (na hi-fi systémech, které Dolby Atmos podporují, a nikoli prostřednictvím sluchátek). STAGE+ je zpočátku k dispozici pouze pro zařízení iOS (iPhone a iPad) a Apple TV. Na ostatních zařízeních je k dispozici pouze v prohlížeči.

Tato inovace představuje novou kapitolu v historii vydavatelství, které je nejstarší nahrávací společností na světě, založenou v roce 1898 v Hannoveru Emilem Berlinerem, vynálezcem gramofonu. Partnerem a podporovatelem STAGE+ bude technologická společnost Siemens a její renomovaný umělecký program. Tento trvalý vztah v oblasti audiovizuálního vysílání a kulturního působení připomíná historickou roli, kterou Siemens sehrál jako významný akcionář žluté značky v letech 1941-1987.

Dr. Clemens Trautmann, prezident společnosti Deutsche Grammophon, vysvětluje: "Společnost Siemens je v tomto ohledu velmi úspěšná: "Chceme revolučně změnit způsob, jakým lidé přistupují k vážné hudbě, a ve spolupráci s našimi skvělými partnery a rodinou hudebníků jim zprostředkovat to nejlepší, co tato umělecká forma nabízí. První ohlasy našich umělců na službu STAGE+ jsou neuvěřitelně pozitivní, protože se jedná o první službu, kde lze jejich jevištní život a mediální tvorbu prezentovat komplexně na jednom místě. V roce 2023 oslaví společnost DG 125. výročí svého založení a STAGE+ je nejnovějším příkladem kreativního a inovativního myšlení, které je charakteristickým znakem vydavatelství od jeho založení."

"Po skvělém obsahu klasické hudby online je obrovský hlad," komentuje Frank Briegmann, předseda představenstva a generální ředitel Universal Music Central Europe & Deutsche Grammophon. "Od spuštění DG Stage před téměř dvěma lety jsme zaznamenali výrazný nárůst poptávky po živě přenášených koncertech a operních představeních. STAGE+ změní prostor pro online klasickou hudbu. Chtěl bych poděkovat našemu neuvěřitelnému týmu a partnerským organizacím za jejich tvrdou práci a nasazení pro STAGE+. Vytvořili něco výjimečného, co jistě potěší a inspiruje celosvětové publikum klasické hudby."

Možnosti předplatného STAGE+ poskytují plný přístup k veškerému audio a video obsahu, včetně živých přenosů. Měsíční předplatné stojí 14,90 USD, roční předplatné je k dispozici za 149 USD.
www.universalmusic.com | www.deutschegrammophon.com
www.stage-plus.com 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies