Vertere Phono 1

Touraj Moghaddam, zakladatel a šéf společnosti Vertere, dnes oznámil, že byl vylepšen mnohokrát oceněný phono předzesilovač PHONO-1 MKII, MM/MC. Nový PHONO-1 MKII L se vyznačuje vylepšeným výkonem, novou pozlacenou deskou s plošnými spoji ve tvaru písmene L a výrazně vylepšenou přístupností k přizpůsobovacím DIP přepínačům. PHONO-1 MKII L, který je nyní k dispozici, se bude prodávat za 1350 liber, 1648 eur, 1895 dolarů a 2700 australských dolarů.

Vylepšení kvality zvuku jsou jemná, ale významná. Již model MKII byl lepší než originál díky optimálnějšímu výběru komponent. Model L jde ještě dál díky netriviálnímu vylepšení uspořádání desek plošných spojů. Přesunutí lineárního napájecího zdroje na hlavní desku plošných spojů umožnilo významnou optimalizaci uspořádání stop a zemnící roviny. Nový návrh zajišťuje stejnou délku signálových stop, snížení impedancí a šířku stop přizpůsobenou přímému toku proudu.


Již PHONO-1 obsahoval neobvyklý přepínač volby uzemnění se třemi polohami, který dává na výběr mezi tvrdým uzemněním, zvednutím uzemnění a měkkým uzemněním. Tím lze v určitých instalacích dosáhnout ještě nižšího šumu na pozadí z přehrávače.


PHONO-1 lze uživatelsky konfigurovat pro většinu dostupných kazet s pohyblivým magnetem a pohyblivou cívkou. Přepínače DIP na spodní straně přístroje usnadňují volbu 15 vstupních impedancí a 9 možností kapacity spolu s 10 možnostmi zesílení. Umožňuje například zkrotit poněkud špičkovou (se stoupající VF odezvou) kazetu s pohyblivou cívkou přidáním kapacity, nikoli snížením vstupní impedance. Snížení vstupní impedance má tendenci zvuk "rozmělnit", což snižuje hudební výkon a dramatičnost spolu se snížením jasu. Přidání kapacity při zachování vyšší vstupní impedance umožní vyniknout plnému výkonu.

PHONO-1 MKII L dostane z každého vysoce kvalitního přehrávače to nejlepší, s maximálním dynamickým rozsahem a špičkovým rozlišením detailů.

Nové vysoce kvalitní pozlacené plošné spoje ve tvaru písmene "L" pro hlavní gramofonový obvod a síťový napájecí transformátor zajišťují optimalizované uzemnění a rozvod energie. Stínění z nerezové oceli navíc zajišťuje, že jakékoli nežádoucí rušení je dobře odděleno od zvukového signálu.

Stínění v kombinaci s použitím vysoce kvalitních součástek a speciální pájky zaručují dlouhodobě konzistentní optimální výkon.

Stínění z nerezové oceli Třícestný přepínač umístěný na zadní straně PHONO-1 poskytuje možnosti připojení předzesilovače a šasi "Hard Ground", "Ground Lift" nebo "Soft Ground", aby se minimalizoval jakýkoli brum vnášený mezi PHONO-1 a zesilovač.

PHONO-1 je k dispozici v řadě špičkových provedení, včetně nového designu DG-1 s předním panelem, který ladí s novým gramofonem Vertere. K dispozici jsou i další povrchové úpravy: Stříbrný hliník, Signature Vertere Orange a polomatná černá. L Kontrolka napájení je nyní oranžová, aby bylo možné snadno identifikovat verzi MKII L.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies