PSB Syncrony

Společnost PSB Speakers uvedla na světové trhy novou generaci reproduktorů řady Synchrony. Nejnovější edici vlajkové řady PSB tvoří regálové reproduktory B600 a věžové reproduktory T600 a T800. Řada Synchrony, která byla původně uvedena na trh v roce 2021 a je považována za dosud nejpokročilejší řadu reproduktorů PSB, přináší výkon a hodnotu a je vybavena tkanými kužely z uhlíkových vláken a titanovými kopulovitými výškovými reproduktory v nízkorezonančních skříních s porty pro zadní vývody každého wooferu a integrovanými izolátory IsoAcoustics GAIA II.

Vlajková řada reproduktorů kanadské značky, která byla původně uvedena na severoamerický trh, je nyní k dispozici celosvětově jako rozšířená rodina s přidáním věží Synchrony T800. Jedná se o největší reproduktory této řady s širším frekvenčním pásmem a největším výkonem mezi reproduktory Synchrony. T800 jsou vybaveny zcela novou 5pásmovou přechodovou soustavou využívající tři 8" woofery, 5,25" středotónový reproduktor, všechny s litými koši a kužely z tkaných uhlíkových vláken, a 1" výškový reproduktor s titanovou kopulkou v silně vyztužené skříni z MDF, a jsou tak schopny vyplnit velké místnosti detailními basy až do nejnižšího rejstříku.

Platforma reproduktorů vede k dramatickému snížení nelineárního zkreslení, což umožňuje dosáhnout vyšších hladin akustického tlaku bez komprese nebo zvýšeného THD a IM zkreslení. To lze okamžitě poznat podle otevřenějšího středního pásma a hlubokého úderu basů. Malé gradace zvuku neboli mikrodynamika jsou oproti předchozím platformám reproduktorů výrazně lepší. Podle společnosti je crossover v modelu T800 Premium Tower nejpokročilejší amplitudově dokonalý Linkwitz-Rileyův crossover 4. řádu, jaký kdy PSB Speakers použili, a je vybaven vysokonapěťovými polyfóliovými kondenzátory a bezkyslíkatými propojovacími vodiči pro úplnou kontrolu reproduktorů. Stejně jako reproduktory T600 jsou i nové věže T800 vybaveny výsuvnými stabilizátory s integrovanými izolátory IsoAcoustics GAIA II.

Platforma reproduktorů T600 se skládá ze tří 6,5" wooferů a 5,25" středotónového reproduktoru, všechny s odlévanými hliníkovými koši, tkanými kužely z uhlíkových vláken a pryžovým obalem, a 1" titanového kopulového výškového reproduktoru s ferrofluidem a neodymovým magnetem. Výsledkem je dramatické snížení nelineárního zkreslení, které umožňuje dosáhnout vyšších hladin akustického tlaku bez komprese nebo zvýšeného THD a IM zkreslení. Pokročilá sestava měniče obsahuje čtyři prvky (Faradayův prstenec, zkrácený závit, delší kmitací cívka, symetrický magnetický pohon), které všechny pracují v harmonii a snižují zkreslení měniče.

Díky použití stejné platformy měničů jako u věží Synchrony mohou být regálové reproduktory B600 snadným doplňkem věží nebo samostatnou vyčnívající možností kompaktního poslechu. Dvoupásmová basreflexová konstrukce je vybavena 6,5" wooferem s litým hliníkovým košem a tkanou membránou z uhlíkových vláken a 1" titanovým kopulovitým tweeterem s ferrofluidem a neodymovým magnetem. Lehká a tuhá povaha kuželu z tkaných uhlíkových vláken zajišťuje širší pásmo - přibližně o půl oktávy hlubší basovou odezvu oproti jiným konstrukcím měničů PSB - s vyšší účinností (88 dB na 1 m), vyšším výkonem a nižším zkreslením.

Středové kanály
Pro systémy domácího kina a zábavy v obývacím pokoji jsou reproduktory PSB PWM navrženy tak, aby podporovaly řadu Synchrony jako středové kanály a efektové kanály ve vícekanálových aplikacích. Díky začlenění pokročilé konstrukce měničů a skříní nabízí řada PWM otevřený a konstantní rozptyl, tonální vyváženost a basové rozšíření skutečně vytříbených reproduktorů mnohonásobně převyšující jejich velikost. Reproduktory PWM lze orientovat vertikálně nebo horizontálně a použít je jako přední levý, pravý, středový nebo prostorový kanál - jako součást kompletního systému na stěně, základní televizní aplikace nebo jako řešení středového kanálu na stěně pro podlahové reproduktory.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies