Momentum 4 Wireless

Přetiskujeme zprávu společnosti Panter:

Společnost Sennheiser dnes oznámila spuštění prodeje posledního modelu špičkových bezdrátových sluchátek Sennheiser Momentum 4 Wireless. Novinka pokračuje v tradici nekompromisního zvukového projevu, za který byly jejich předchozí generace oceňovány. O reprodukci s frekvenčním rozsahem 6 Hz – 22 kHz se stará 42mm membrána, díky které zazní každý detail s dechberoucí přesností. Systém potlačení hluku Hybrid Adaptive Active Noise Cancellation přitom odfiltruje rušivé zvuky města i motorů dopravních prostředků při cestování. To vše při zachování nekompromisní 60h výdrže na jedno nabití.

Mezi další novinky patří přepracovaný design, díky kterému sluchátka lépe sedí na hlavě posluchače a poskytují maximální komfort i při dlouhých hodinách poslechu. Tlačítka tentokrát nahradilo odladěné dotykové ovládání, které umožňuje nejen plynulé změny hlasitosti a přechod mezi jednotlivými skladbami, ale také spouštění hlasových asistentů, ovládání funkcí ANC a transparentního poslechu. Ten se hodí například při rychlé domluvě objednávání kávy, nebo pro komunikaci s kolegy v kanceláři bez nutnosti sejmout sluchátka z hlavy.

Nekompromisní zvuk bez kompromisů
Sennheiser Momentum 4 Wireless se pyšní nekompromisním zvukovým projevem. Jejich 42mm měniče bez problémů obsáhnou úctyhodný frekvenční rozsah 6 Hz – 22 kHz a díky mírnému naklonění skvěle prezentují i prostor nahrávky. Posluchači se tak mohou těšit nejen na neotřesitelné basy typické pro řadu Momentum, ale také ty nejjemnější detaily a dobré vykreslení hudební scény.
Díky podpoře Bluetooth 5 a kodeků AAC a aptX je samozřejmostí bezproblémový přenos audia jak ze zařízení se systémem Android, tak iOS. Nechybí ani nejmodernější aptX Adaptive (zpětně kompatibilní s aptX LL a aptX HD), uživatele tak čeká precizní synchronizace zvuku s obrazem i přenos nejjemnějších nuancí Hi-Res nahrávek až do rozlišení 24bit/96kHz. Na své si tak přijdou i nároční audiofilové.

Ničím nerušený poslech za všech okolností
Vylepšení se dočkal i systém aktivního potlačení okolního hluku, který je účinnější, a navíc dostal schopnost adaptovat se neustále na hluk v okolí. V režimu Adaptive tak vždy volí tu správnou úroveň potlačení hluku a zároveň lépe nakládá s energií. Systém má navíc tři různé manuální režimy, aby si uživatel mohl vždy vybrat tu nejvhodnější intenzitu filtrace zvuků z okolí. Ty zahrnují mimo jiné i režim Anti-Wind, který zamezuje vzniku parazitních zvuků za větrného počasí. Jednoduše dokonalý poslech za všech okolností.

Pro situace, kdy je naopak přehled o okolí nepostradatelný, je připravena funkce Transparent Hearing. Ta umožní ničím nerušenou komunikaci například se stevardem, nebo poslech hudby i vnějších zvuků zároveň.

Chytré funkce a moderní ovládání
Nový systém ovládání je díky rozměrné dotykové ploše intuitivní, komfortní, a navíc umožňuje obsáhnout jedinou rukou celou řadu funkcí od změny hlasitosti a přechodu mezi jednotlivými skladbami, až po spouštění hlasových asistentů a ovládání funkcí ANC i transparentního poslechu. Ty lze nyní nejen vypnout a zapnout, ale také korigovat sílu jejich efektu pomocí jednoduchého gesta „štípnutí“. Extrémně pohodlné je také automatické spouštění a vypínání sluchátek v závislosti na jejich poloze. Pro spuštění je stačí nasadit na hlavu a pro vypnutí jednoduše odložit. Automatická pauza v přehrávání při sejmutí sluchátek je samozřejmostí.

Přepracovaná aplikace Sennheiser Smart Control navíc dává uživateli možnost změnit zvukový charakter sluchátek a vytvořit si vlastní předvolby vestavěného ekvalizéru pro různé situace. Ty lze manuálně přepínat, například při poslechu mluveného slova, ale také nastavit zvukové zóny. Aplikace pak pozná, zda se nacházíte doma, v kanceláři, nebo na cestách a upraví požadovaným způsobem jak ekvalizér, tak nastavení systému pro potlačení okolních hluků ANC. Posluchač si tak může pro cestování hromadnou dopravou nastavit maximální potlačení okolních hluků, v domácnosti ponechat zapnutý transparentní poslech a v kanceláři zvolit například režim Anti-pressure, který zajistí dlouhodobý komfort. Vše tak, jak si jen bude přát.

Pokročilí uživatelé jistě ocení i možnost připojení USB kabelem, které zajistí maximální kvalitu reprodukce i v páru s PC, která typicky nemají k dispozici podporu moderních kodeků aptX a navíc umožní průběžné dobíjení sluchátek. Cestovatelům pak přijde vhod režim letadlo, který se automaticky aktivuje při připojení sluchátek pomocí konektoru jack k palubnímu zábavnímu systému v letadlech.
Oba kabely i adaptér do letadla jsou samozřejmou součástí balení, stejně jako elegantní pevné pouzdro na sluchátka.

Cena a dostupnost
Nová sluchátka Sennheiser Momentum 4 Wireless jsou dostupná v internetovém obchodě www.pantershop.cz a u vybraných partnerů za cenu 8 890 Kč.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies