Aavik U

Dánská značka Aavik rozšířila svou nabídku dělenců o nové modely Aavik U-180, U-280 a U-580.

Nový Aavik U spojuje integrovaný zesilovač a D/A převodník (Aavik I a D 180,280 a 580) do jednoho celku.

AAVIK U SERIES
Jediná základní deska nyní nahrazuje dvě samostatné. Tato zcela přepracovaná základní deska poskytuje nejkratší možnou cestu signálu mezi zesilovačem a D/A převodníkem.

Nová řada Aavik U má v podstatě stejnou DNA jako řada samostatných komponentů Aavik. Nová řada U je vybavena stejnými pokročilými elektronickými součástkami a je vyrobena ze stejných inovativních materiálů.

AAVIK U-580
Prémiový model Aavik U-580 je vlajkovou lodí společnosti Aavik v této sérii. Díky velkému křížovému vykládání v horní desce je model U-580 snadno rozpoznatelný. Kříž je vyroben z titanu a slouží jako prvek kontroly rezonance. Vnitřní šasi je vyrobeno z masivní mědi. Tato prémiová řada je také vybavena přídavnou regulací hluku Ansuz.

Nová řada Aavik U je navržena tak, aby zajistila masivní výkonové zdroje při velmi nízké hlučnosti. Při potřebě vyššího výkonu se zvyšuje pracovní frekvence, což má zase tu výhodu, že se zvyšuje i hustota výkonu, a umožňuje tak vyšší špičkový výkon, když to hudba vyžaduje.

Šumová hladina v surovém napájení je extrémně nízká, ale podle společnosti Aavik ji lze ještě více snížit pomocí regulátorů s velmi nízkým šumem, které napájejí různé části obvodu.

TECHNOLOGIE AAVIK UMAC
Společnost Aavik použila svou patentovanou technologii zesilovače UMAC™. Tato technologie byla vyvinuta s cílem vyhnout se konstrukčním nedostatkům tradičních spínaných zesilovačů. Technologie UMAC se zaměřuje především na dvě oblasti konstrukce modulovaných zesilovačů. Za prvé, generování PWM (PMW: Pulse-Width Modulation) je vytvářeno sinusovou modulací namísto běžnější trojúhelníkové modulace.

Společnost Aavik dále vysvětluje: "Výhodou je, že sinusové vlny vytvářejí mnohem méně vysokofrekvenčního šumu než trojúhelníky, nemají ostré rohy, a proto vyžadují mnohem méně indukční filtrace na výstupu. Nižší indukčnost na výstupu dává zesilovačům mnohem lepší tlumicí faktor, a tím i zřetelně lepší ovládání reproduktorů. Za druhé, pokročilá dvojitá zpětná vazba se smíšeným režimem umožňuje použít činitele tlumení, které jsou charakteristické pouze pro ty nejlepší lineární zesilovače."

SEKCE DAC AAVIK ŘADY U
Sekce D/A převodníku Aavik je navržena kolem pěti digitálních vstupů. D/A převodník pracuje bez jakéhokoli digitálního podpisu. Společnost Aavik uvádí, že používá digitální obvody s nejlepšími vysokofrekvenčními schopnostmi. Velká péče byla věnována nastavení návrhu desky plošných spojů. Použitím časově vyrovnaných, ultrakrátkých, čtyřvrstvých stop na desce plošných spojů chce společnost Aavik zachovat přirozenou a nedotčenou kvalitu zvuku širokého a komplexního spektra různých signálů. Obvody D/A převodníku jsou také vybaveny vestavěnými hodinami s velmi nízkým jitterem.

INDIVIDUÁLNÍ NASTAVENÍ ZVUKU
Aby bylo možné co nejlépe vyhovět individuálním poslechovým preferencím a zapadnout do vašeho stávajícího audio systému, navrhla společnost Aavik čtyři individuální nastavení. Vzhledem k tomu, že zvolený zdroj signálu připojený ke vstupu může zabarvit aktuální zvukový výkon, lze zapnout a vypnout funkci up-sampling. K dispozici je také volba mezi pomalým (měkký vysokofrekvenční roll-off) a rychlým (strmý vysokofrekvenční roll-off) filtrem.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies