Kudos Cardea

Společnost Kudos Audio oznamuje, že reproduktory Cardea Super 10A a Super 20A jsou nyní k dispozici k předvedení a prodeji.

Willington, hrabství Durham 6. října 2021 Derek Gilligan, zakladatel a konstruktér společnosti Kudos Audio, britského specialisty na konstrukci a výrobu izobarických reproduktorů, dnes potvrdil vylepšení reproduktorů Cardea Super 10A a Super 20A.

Reproduktory Super 10A a Super 20A jsou k dispozici v provedení bílá, ořech, přírodní dub a černý dub. Model Super 10A se prodává za 4000 liber, 4500 eur, 6000 dolarů model Super 20A za 5000 liber, 5500 eur, 7000 dolarů.

Derek je velkým vyznavačem zásady KISS: dobrý výběr materiálů, vynikající pohonné jednotky a co nejjednodušší křížová spojka, která bezproblémově spojuje pohonné jednotky dohromady. Přepracované a vylepšené modely Super Cardea se touto filozofií řídí.

Modely Super Cardea přinášejí oproti svým klasičtějším sourozencům výrazná vylepšení a jsou připraveny pro systém Active Ready. Jak Super 10A, tak Super 20A se vyznačují dalšími vylepšeními crossoverových komponentů: crossovery Super 10A a Super 20A jsou elektrické prvního řádu pro LF využívající vzduchový induktor Mundorf s nízkým odporem a nulovým zkreslením.

VF jsou filtrovány elektrickým obvodem druhého řádu s použitím špičkového 400V kondenzátoru ICW CMR, malé vzduchové cívky Mundorf a rezistoru Mundorf Supreme.

Součástky jsou pevně připojeny a dobře rozmístěny na HDF panelu. Panel HDF je k zadní části skříně přichycen torzně, což zajišťuje, že skříň zůstane pevná, zatímco běžný plastový svorkovnicový panel by konstrukci oslabil.

Skříně Super 10A a Super 20A jsou precizně vyrobeny z vyvážené dýhované desky HDF (High-Density Fibreboard). Na rozdíl od standardních, téměř všudypřítomných "kuchyňských skříněk" ze středně hustých dřevovláknitých desek (MDF) má HDF konzistentnější konzistenci jak v celém rozsahu, tak i mezi jednotlivými šaržemi.

Měniče

Společnost Kudos vždy úzce spolupracovala s norskou firmou SEAS, která se specializuje na pohonné jednotky pro reproduktory. Derekův vztah se společností SEAS trvá již velmi dlouho a umožnil výrobu vůbec prvního reproduktoru Kudos, původní verze C10.

Oba reproduktory používají vlastní 180mm středobasovou jednotku s tlakově litým šasi s velkými otevřenými plochami, potaženou papírovou membránou, 39mm kmitací cívkou u modelu Super 10A a 26mm kmitací cívkou u modelu Super 20A. Oba měniče obsahují měděný kroužek pro snížení zkreslení a zvýšení linearity a kovovou fázovou zátku pro podporu směrovosti a zvýšení odvodu tepla.

Tyto měniče jsou navrženy pro nízké zkreslení, vysokou linearitu a nízkou modulaci kříže a jsou měniči 21. století. VF jednotka je zakázkovou verzí slavné 29mm látkové kopulky SEAS Crescendo K2. Ta se u reproduktorů této cenové třídy běžně nevyskytuje, Crescendo je báječně přirozeně znějící a muzikální.

Skvělé měniče vyžadují skvělý crossover: Platí Derekovo KISS: použijte co nejjednodušší crossover, který přinese hudební poselství spolu s neutralitou, která umožní reproduktoru být nahrávkově a žánrově neutrální. Reproduktor, díky kterému zní nejlepších 10 % nahrávek úžasně na úkor 90 % sbírky, je pro Kudos nepřijatelný. Reproduktory musí zprostředkovat hudbu ze všech nahrávek, kromě těch příšerných.

Kombinace vynikajícího crossoveru a vynikajících měničů přináší reproduktorové soustavy, které jsou snadno zatížitelné, přičemž žádný z nich neklesá pod sedm ohmů, což z nich činí skutečnou osmiohmovou specifikaci.

Nízké pásmo modelu Super 20A je vyladěno odporovým portem do pevné okrajové zátěže, která poskytuje nižší Q LF, což zajišťuje lepší integraci do místnosti bez potenciálního omezení mikrodynamiky ve středním pásmu, které může přinést uzavřený box.

Připraveno na aktivní provoz

Modely Super Cardea jsou konfigurovány tak, aby umožňovaly jednoduchý by-passing interního crossoveru pro aktivní provoz s přední elektronikou, včetně crossoverů Linn Exakt, Devialet Expert a Naim SNAXO.

Aktivní provoz otevírá širší možnosti upgradu a umožňuje řadu možností zvyšujících výkon a personalizaci.

Načasování a dostupnost

K dispozici nyní. Všechna tato vylepšení se společně s dříve oznámenými reproduktory C10 a C20 začala dodávat již v loňském roce, ale až nyní se podařilo ověřit, že prodejci společnosti Kudos po celém světě mají nové skladové zásoby na ukázku nebo je lze objednat.

Roky 2020 a 2021 byly pro hi-fi firmy výjimečné, přičemž ty dobře umístěné a dobře prodávané vykazovaly výrazný růst. Společnost Kudos není výjimkou, což vysvětluje, proč jí trvalo více než rok, než se jí podařilo plně dohnat ztrátu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies