CMA Audio

Nový Niimbus US5 Pro přidává další symetrické připojení sluchátek. Vzhledem k tomu, že 4,4mm konektor Pentaconn získal popularitu jako nový standard vyváženého připojení sluchátek, rozhodla se společnost CMA Audio přidat tuto funkci a přejmenovala svůj populární konektor US4+ na US5 Pro. Všechny ostatní funkce a specifikace zůstávají stejné. Model US5 také přidává 4,4mm konektor Pentaconn spolu se všemi ostatními funkcemi z modelu plus kromě možnosti 256stupňového relé hlasitosti.

Niimbus převzal high-endový přístup své značky Violectric a posunul jej ještě dále u sluchátkových zesilovačů Niimbus US 5 a US 5 Pro. Esence 35 let zkušeností společnosti vrcholí ve dvou zcela nových sluchátkových zesilovačích Niimbus US 5 a US 5 Pro, které pomáhají zprostředkovat ty nejhutnější hudební zážitky z high-endu přímo do uší.

"Sluchátková reprodukce je obzvláště náročná, protože zdroj zvuku je umístěn velmi blízko hlavy. Díky zcela symetrickému duálnímu monofonnímu uspořádání, vnitřnímu provoznímu napětí 50 V a vysokému výstupnímu výkonu řídí naše nové vlajkové modely sluchátka jakéhokoli typu s maximální přesností. Pracují s velmi nízkým zkreslením a odhalují absolutní zvukové blaho," popisuje CMA.

Nové sluchátkové zesilovače Niimbus US 5 a US 5 Pro jsou připraveny podpořit každý typ měničů a dosáhnout nejlepšího možného výkonu, od vysoce kvalitních dynamických systémů až po planární magnetické měniče, otevřené nebo uzavřené zadní konstrukce, vysoké nebo nízké impedance. Inovativní nastavení Pre Gain s širokým rozsahem od -18 do +24 dB zaručuje nízké vnitřní zesilovací faktory a nízký šum při všech impedancích sluchátek. Čtyři výkonné úrovně zesilovače bez námahy řídí sluchátka s vysokou i nízkou impedancí s výkonem až 7 000 mW při 50 Ohmech a výstupním napětím 32 V RMS při 600 Ohmech. Nízká výstupní impedance zaručuje vysoký útlumový faktor, který v kombinaci s propracovaným napájecím zdrojem se dvěma toroidními transformátory a kondenzátory 50 000 µF zajišťuje přesnou reprodukci přechodových dějů, vysokou dynamiku a minimální zkreslení.

Kromě dvou nesymetrických 6,3mm konektorů nabízejí Niimbus US 5 a US 5 Pro 4pinové XLR a 4,4mm Pentaconn připojení pro symetrická sluchátka. To poskytuje výrazně lepší oddělení kanálů díky individuálnímu uzemnění a také ještě lepší dynamickou odezvu. Díky čtyřem zesilovacím stupňům fungují nové modely Niimbus při zapojení se symetrickými konektory jako push-pull-setup, takže pozitivní a negativní pohyby membrán jsou zesilovány individuálně.

Bez ohledu na to, zda signál tvoří silný, dynamický orchestr nebo křehké akustické nástroje, zesilovač má vždy kontrolu nad sluchátkovými měniči a poskytuje přesný a živý zvuk. Jeden symetrický a dva nesymetrické stereofonní vstupy spolu se symetrickými a nesymetrickými linkovými výstupy umožňují připojení dalších komponentů. Linkové výstupy lze nastavit na pevnou nebo proměnnou úroveň, čímž se Niimbus US 5 a US 5 Pro mění v referenční předzesilovače pro následné výkonové zesilovače nebo aktivní reproduktory.

"Niimbus přináší nekompromisní dokonalost do posledního detailu. Proto byl při vývoji referenčních modelů US 5 a US 5 Pro kladen zvláštní důraz na přesné ovládání hlasitosti. Zesilovače dosahují přesnosti a kanálové konzistence, která skutečně odpovídá jejich high-endovým nárokům," uvádí společnost.

US 5 využívá vysoce kvalitní motorizovaný potenciometr, zatímco US 5 Pro používá systém reléově řízeného atenuátoru pro nejlepší - i když nejsložitější - analogovou regulaci úrovně, která je dnes k dispozici. Ovladač hlasitosti je připojen k mikropočítači, který zase ovládá síť pevných odporů prostřednictvím jazýčkových relé nepodléhajících opotřebení. Síť relé zahrnuje působivých 256 diskrétních úrovní hlasitosti s velikostí kroku 0,4, což nabízí nejvyšší možnou přesnost bez zabarvení signálu. "Veškeré toto úsilí se vyplácí: s US 5 a US 5 Pro nabízí Niimbus vynikající stereofonní obraz s detailní prostorovou lokalizací nástrojů bez artefaktů," dodává CMA.

Zvenčí jsou sluchátkové zesilovače Niimbus US 5 a US 5 Pro vybaveny desetimilimetrovými černě eloxovanými čelními panely, tlačítky pro výběr vstupu a výstupu, ovladačem vyvážení a sluchátkovými výstupy, kromě ovladače hlasitosti. Dálkové ovládání, vyfrézované z jednoho kovového bloku, ovládá všechny důležité parametry a nabízí maximálně snadné použití, zejména při použití nových modelů Niimbus jako předzesilovačů. Všechna zařízení jsou vyráběna výhradně z vysoce kvalitních komponentů ve vlastních závodech společnosti poblíž Bodamského jezera na jihu Německa.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies