Progression

S velkým důrazem na designový jazyk odvozený od firemního prohlášení Relentless powerhouse přichází nová generace monoblokových a stereo zesilovačů Progression od společnosti Dan D'Agostino MAS.

Nové monobloky M550 a stereofonní výkonové zesilovače S350 jsou aktualizací 2. generace původních zesilovačů Progression z roku 2016. Tehdy zesilovače Progression nabízely audio nadšencům cenově dostupnější alternativu nebo vstupní bod k řadě Momentum společnosti Dan D'Agostino MAS. Následné vydání úsporných monobloků Relentless odstartovalo nový průmyslový design, který se ve zjednodušené estetice promítl i do nových modelů M550 a S350.

Nejviditelnější je nový systém chladiče, který má nyní eliptický tvar podobný modelu Relentless, což je konstrukce, která je mnohem účinnější a údajně výrazně zlepšuje chlazení. Kromě jedinečného a atraktivního designu umožňuje nový systém chladiče dosáhnout nižší provozní teploty, což zvyšuje spolehlivost a životnost zařízení.

Vylepšení byla použita také ve vstupních a výstupních stupních nových monofonních zesilovačů M550 a stereofonních zesilovačů S350. Výsledkem kombinace těchto prvků je zvýšení výkonu, který se nyní u monobloku M550 rozšířil na 550 W do 8 ohmů a zdvojnásobil na 2200 W do 2 ohmů. Stereofonní zesilovač S350, jak také název napovídá, má výkon 350 wattů do 8 ohmů a zdvojnásobuje se na 1400 wattů při 2 ohmech. Dan D'Agostino Master Audio Systems uvádí, že nové zesilovače jsou vybaveny 48 bipolárními výstupními zařízeními, masivním napájecím transformátorem s výkonem téměř 2 KVA a 100 000 mikrofaradů paměťové kapacity zdroje.

Výstupní zařízení NPN/PNP jsou dalšími technologickými vychytávkami z monobloků Relentless. Nový typ tranzistorů údajně poskytuje rozšířenou vysokofrekvenční odezvu, vyšší výkon (čtyřikrát více) a přesnější párové přizpůsobení. Širší bezpečná provozní obálka a vynikající linearita zesílení vedly k lepší tepelné stabilitě napříč výkonem zesilovačů. Vyšší provozní zkreslení je výsledkem připojení výstupních zařízení přímo k novým chladičům, což je metodika, která zvýšila úroveň provozu třídy A na 70 W u modelu M550 a 45 W u modelu S350.

Dan D'Agostino řekl časopisu SoundStage! Australia: "Zachovali jsme topologii Super Rail původních zesilovačů. Jednoduchá v popisu, ale složitá v provedení, Super Rail, kontraintuitivně, používá přídavné napájecí zdroje s vyšším napětím ve vstupním stupni ve srovnání s hlavním koncovým stupněm. Tato přední část s vyšším napětím poskytuje výjimečný headroom pro výstupní obvody. Výsledkem je téměř ideální provoz výstupního stupně."

D'Agostino dále řekl: "Jsem nadšený výsledkem nových zesilovačů Progression M550 a S350. Náš vedoucí inženýr Burhan Coskun vedl tento vývoj a překonal zvukové a výkonové vylepšení, které jsem specifikoval."

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies